בשבוע שעבר העבירו גורמים באופוזיציה הצעה לקואליציה, שתאפשר את החזרתו של השר לשעבר אריה דרעי לשולחן הממשלה, כך פרסמנו הערב (ראשון) ב"מהדורה המרכזית". ההצעה שעסקה בעילת הסבירות כללה חקיקה שתמנע התערבות של בג"ץ במינוי מחדש של דרעי, אך הייתה הרבה פחות נדיבה בכל הנוגע להחלטות אחרות של הממשלה ושל הכנסת.
מסמכים רשמיים בנושא הועברו לקואליציה ומסרים הוחלפו עד ערב לפני ההצבעה על נציגי הכנסת לוועדה לבחירת שופטים. בין היתר נשקלה האפשרות לקבוע כי שיקולים קואליציוניים לא יחשבו שיקולים זרים. בנוסף לכך, דנו בכך שלבית המשפט לא יוכל לפסול מינויים לממשלה, אלא אם המועמד נפסל בשל אי כשירות.
גורמים באופוזיציה: "ההסכמה הייתה על תנאי"
גורמים באופוזיציה אישרו הערב את המגעים בנושא. "ההסכמה הייתה על תנאי ובכפוף לביטחונות ששאר החקיקה תיגנז עד תום הכהונה", הדגיש אותו גורם. ביש עתיד הכחישו את הדברים: "לא הסכמנו לשום מתווה, לא העברנו מסמכים ולא נסכים לפגיעה בדמוקרטיה".
ביש עתיד ובמחנה הממלכתי טענו כי לא היו הסכמות בנושא חוק היועמ"שים ובעילת הסבירות. "מעולם לא הועבר באישורנו או בידיעתנו שום נייר שמביע הסכמה. קיימים פערים גדולים בין הצדדים גם בעילת הסבירות וגם בייעוץ המשפטי", הדגישו. "נתניהו צריך לסיים את תהליך בחירת הוועדה לבחירת שופטים ולשוב להידברות. צעדים חד-צדדיים יקברו את תהליך ההידברות ויגרמו נזק בל ישוער לכלכלה הישראלית, לביטחון הלאומי ולאחדות העם".
בשבוע שעבר ולפני ההצבעה בכנסת, בה נבחרה חה"כ קארין אלהרר לנציגה לוועדה למינוי שופטים, טען יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כי ראשי האופוזיציה הגיעו להסכמות עם ראש הממשלה בשיחות בבית הנשיא. בדבריו אמר כי ליבת ההסכמות היא החזרת דרעי לממשלה בתמיכת גנץ ולפיד - מאז השניים הודיעו על השהיית המגעים.