בג"ץ הכריע היום (ראשון) בעתירה נגד החלטת שר הביטחון לסרב באופן גורף כניסתם של כ-150 פלסטינים לשטח ישראל, לצורך השתתפותם בטקס יום הזיכרון המשותף לישראלים ולפלסטינים שייערך מחר בתל אביב. בהחלטה נקבע כי "יש לאפשר את מתן היתרי כניסה לישראל, בכפוף לבדיקה פרטנית ולהיעדר מניעה ביטחונית לכניסתו של מי מהמבקשים להיכנס". 

שלושת השופטים קיבלו פה אחד את העתירה נגד החלטת גלנט. "החלטת שר הביטחון עומדת בניגוד לפסיקה קודמת של בג"ץ בנושא זה", פסק השופט עמית, והוסיף: "החלטתו ניתנה בניגוד להמלצת מתאם הפעולות בשטחים, שהוא הגורם המקצועי הרלוונטי". השופטת וילנר הדגישה כי "שר הביטחון בחר שלא להציג לפני בית המשפט את עמדתו, על שיקוליו ונימוקיו, לעמוד על שינוי נסיבות רלוונטי, ולנסות לשכנע כי זו הפעם יש להותיר את החלטת השר על כנה".

בנוסף, השופט עמית התייחס לביקורת נגד ביהמ"ש על כך שמדובר במשפחות מחבלים, וכתב: "הפלסטינים שכניסתם מתבקשת אינם כאלה שבני משפחותיהם מצאו את מותם בפעולות טרור או לחימה נגד ישראל. עובדה זו לא הפריעה להפצת שקרים וציוצים למיניהם שכביכול בית משפט זה התיר כניסת משפחות מחבלים ביום הזיכרון. זאת, למרות שגם המדינה אישרה כי אין ממש בדברים. מצאתי לכתוב דברים אלה בתקווה כי זו הפעם יהא בכך כדי לעכב בעדם של מפיצי חדשות הכזב ('פייק-ניוז')".

אלפים בטקס המשותף (צילום: רמי בן-ארי, לוחמים לשלום, חדשות)
טקס הזיכרון המשותף|צילום: רמי בן-ארי, לוחמים לשלום, חדשות

לפני כשבוע וחצי פרסמנו לראשונה על התנגדותו של שר הביטחון גלנט לכניסת פלסטינים מיהודה ושומרון לטקס הזיכרון הישראלי-פלסטיני. בנימוקיו, טען כי מתוכנן סגר כללי על יהודה ושומרון בתאריך זה וכי "מדובר בתקופה ביטחונית מורכבת".

היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, התנגדה להחלטתו וקבעה כי יש לאפשר את כניסתם לישראל של 171 תושבים פלסטינים שהוזמנו להשתתף בטקס; "נקבע שלא ניתן למנוע באופן גורף את כניסתם, אלא יש לאפשר זאת בכפוף לבדיקה פרטנית", ציינה.