כשחה"כ אביחי בוארון הצהיר אתמול (ראשון) אמונים במליאת הכנסת שאליה נכנס בעקבות התפטרותו של דודי אמסלם במסגרת החוק הנורווגי, הוא נשא עימו מטען כבד על הכתפיים. הוא מתוסכל מהקפאת חוקי המהפכה המשפטית, שעליהם הוא מתכוון להיאבק כמי שמוביל את הפגנות הימין בירושלים, הוא זועם על בני גנץ שמזנק בסקרים ומשדר קיפוח שמתבטא במילים שהוא בוחר. בריאיון שקיים עם N12, הוא לא יודע להסביר למה נחוץ המשמר הלאומי תחת בן גביר, מתייחס לאלימות בהפגנות ולזיכויו של רומן זדורוב. 

תן עובדה שהציבור לא יודע עליך.

"אני עורך דין במקצועי, מוציא לאור של מגזין פנימה, מגזין אותיות לילדים ומגזין מדע וטבע".

מילה טובה לח"כ שאתה מעריך מהאופוזיציה?

"אני לא מכיר אותם ברמה האישית, אבל אני מעריך את היכולת של גדי איזנקוט לרדת למצב שהוא ו-3 עובדים יחד איתו בצוות. עושים כמיטב יכולתם למען עם ישראל ומדינת ישראל. אחרי שאדם עמד בראש מערכת שמונה מאות אלפי חיילים, אחד הצבאות הטובים בעולם וממקום של ערך ואכפתיות - הוא בא להיות ח"כ מן המניין. זה ראוי להערכה, הערכה גדולה".

מהן 3 המשימות הראשונות שאתה מתכוון למלא כחבר כנסת?

 "בראש ובראשונה, אנחנו צריכים לצלוח בהצלחה את האירוע של הרפורמה המשפטית. להעביר את החוקים הכלולים בה ובעצם לשדרג את תוכנת האפלה של מדינת ישראל, באופן שבסופו של יום תהיה לנו, אנשי המחנה הלאומי, יכולת לקחת חלק בניהול המדינה - מה שלא קורה היום. אנחנו צריכים להגיע למצב שגם אנחנו שותפים למדינה. זה נשמע אבסורדי כי קיבלנו 64 מנדטים ואנחנו מרכיבים את הממשלה. אבל בפועל אנחנו לא מנהלים את המדינה".

"ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון והתיישבות בכלל זה דבר שקרוב מאוד לליבי", הוא ממשיך. "ההתיישבות היא הוצאה לפועל של הציונות. פיתוח התיישבות, הקמת יישובים גם בגליל וגם בנגב, עצירת ההשתלטות של הרשות הפלסטינית על שטחים פתוחים באיו"ש, פיתוח התשתיות והתחבורה".

נתניהו ולוין מסתודדים בישיבת ממשלה (צילום: n12)
"בסופו של דבר תהיה לנו יכולת לנהל את המדינה". נתניהו ולוין|צילום: n12

כשהוא נשאל על המשימה השלישית, הוא מקרין תחושה של קיפוח ואומר: "יש שכבות שלמות בציבוריות הישראליות, אם זה מזרחים, חרדים ומתנחלים שמרגישים היום אזרחים סוג ב׳. אנחנו לא חלק מהמשחק ונמאס לנו להרגיש ככה. אנחנו רוצים להיות חלק מקבלת ההחלטות במדינת ישראל. בוא ראש ממשלה שמחליט לסובב את ההגהה ימינה ולמנות שני שופטים בעליון ובא אדון חילי טרופר ואומר: 'הקואליציה לא תמנה שופט אחד'. המרכז נגרר אחרי השמאל הקיצוני ולא מאפשר לקואליציה לנהל את המדינה על פי השקפתה".

 "אנחנו מכבדים את המיעוט ואוהבים אותו, אבל לא מתכוונים להיכנס לצלחת של אף אחד ולא לסדינים של אף אחד", מצהיר בוארון. "השמאל לא מפנים שיש לנו סדר יום ואנחנו רוצים להתנהל בצורה מסוימת. יש לנו את הזכות המוסרית ואת הזכות החוקית לנהל את המדינה. אולי השמאל חושב שכל הימנים הם חבורה של בבונים שלא יודעים לנהל שום דבר?"

למה להכליל?

"אני לא עושה הכללות, אני חושב שיש כמה סוכני כאוס בשמאל הישראלי בראשות אהוד ברק, דן חלוץ ויאיר גולן שגוררים את השמאל והמרכז למחוזות האנרכיה והסרבנות. השמאל הציוני והמרכז המתון צריכים להתבדל מהם. כאזרח מודאג, ציפיתי מבני גנץ ועדיין מצפה ממנו לקחת אחריות, להבין שרוב הציבור בישראל רוצה שינוי בתוכנת ההפעלה של מדינת ישראל".

גנץ עולה בסקרים בינתיים ומחזק את כוחו.

"העלייה בסקרים שבני גנץ נהנה ממנה היא בגלל שהציבור מזהה שהוא יכול להיות המתווך, השותף או הפרטנר להליכה משותפת עם הימין הכוחני. ואז בא חילי טרופר ואומר את האמירה האומללה: 'לא ניתן לכם כלום'. אז בוא תהיה אמיתי, אל תשלח את חילי טרופר לתקשורת בשביל שיגיד: 'לא תקבלו שום דבר' ואם הוא אומר את זה על דעת עצמו - תשתיק אותו. אני מצפה מבני גנץ שייקח אחריות ולמען המדינה שלנו שאנחנו לא רוצים שתתפרק, למען העתיד של ילדינו - תבוא ותדבר עם העם".

רק לאחרונה היית מנחה הפגנת הימין הגדולה בירושלים. למה עיתונאים צריכים לסקר אותן עם חשש שייפגעו ומה תגיד על הקריאות הקיצוניות בקבוצות לפני הצעדה: "נעשה בלגן לשמאלנים, מרביצים להם והם נשארים בשמנת"?

"כמו שאמרתי לך - אפשר לעשות זום אין על אלימות ולדבר על זה עד מוחרתיים. כשאנשים נדחקים לפינה ואין להם מוצא ואין להם מרחב והם מרגישים כפויים. שקולם לא נשמע, מרגישים מדוכאים ומושפלים - לפעמים הם כבר לא מחזיקים את זה ואתם צריכים להבין את זה".

ואלימות זו הדרך?

"אתם לא מבינים את הכאב התהומי. מאות אלפי אנשים רוצים שאריה דרעי יהיה שר והם מרגישים שבזו להחלטה שלהם. התפתח דיון במשרד המשפטים האם אפשר להוציא את נתניהו לנבצרות. מה מרגיש במחנה הלאומי שהלך אחריו למרות כל התיקים והחקירות לניהול המדינה? עומדת יועצת משפטית שאומרת: 'תנו לו לחשוב על ההחלטה שלכם׳. מי את בכלל שתחשבי עליה? היא חורגת מהמנדט המקצועי שניתן לה ומתערבת בענייני העם".

 

חה
חה"כ בוארון בהפגנת הימין בירושלים

מילה על ההחלטה של נתניהו לפטר את גלנט?

"אני לא בא לתת ציונים, אבל אני חושב שכראש ממשלה בחו"ל יש צעדים שלא עושים, אפילו למען הנימוס ודרכי ההתנהלות. בהקשר הזה אני יכול להבין את הטעות של גלנט ומקווה שהדברים יסתיימו בטוב".

בצל המשבר בין ביידן לנתניהו שלא נשאר רק בגבולות המדינה, הוא מציין כי "העולם תמיד מתעניין בישראל, אולי בגלל שאנחנו אמורים להיות הדמוקרטיה האמיתית היחידה במזרח התיכון - ולכן אנחנו בדיוק מעבירים את הרפורמה. גם ארה"ב וגם העולם כולו צריך להבין שמדינת ישראל וממשלת ישראל סוברנית להתוות את דרכה על פי הבנתה והבנת אזרחיה. הקשר שלנו עם ארה"ב הוא עמוק מאוד, הוא לא יינתק במהרה גם אם יש עליות, ירידות וקשיים".

היחסים עם המדינות שחתמנו עליהם את הסכמי אברהם ואיחוד האמירויות בפרט גם מדרדרים.

"אי הוודאות שכולנו כאזרחי המדינה חשים מוקרן גם כלפי חוץ. זו עוד אחת מהטענות שלנו כלפי השמאל הישראלי. מה קרה לכם - תנשמו עמוק? תרגיעו את האנשים, הרי אתם יודעים מה הרפורמה הזו ולאן אנחנו הולכים. אתם יודעים שאנחנו לא מתכוונים לפגוע בזכויות פרט. שכל מה שאזרחי הקואליציה רוצים זה להיות שותפים בניהול המדינה".

מה עומד מאחורי הכוונה להקים משמר לאומי תחת בן גביר? כבר קיים משמר לאומי ויש מי שמותח ביקורת נוקבת על כפיפות לאישיות פוליטית.

"אני משתדל להיות בן אדם מעמיק ולהתבטא בסוגיה שאני לא בקיא בה - זה לא יקרה. לא מתייחס לסוגיה".

 

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בנתב
"לא בקיא בעניין המשמר הלאומי". בן גביר|צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

למה הקואליציה הפילה את הצעת החוק לאיזוק אלקטרוני לגברים אלימים. אם הבת שלך הייתה אומרת לך שהיא קורבן לאלימות כזו, לא היית נשאר אדיש.

"אני לא בקיא בתחום ויכול לספר לך שמאשתי שעובדת סוציאלית, שמעתי שהיה נכון להעביר את החוק ולדאוג לאיזוק אלקטרוני. מאחר שאני לא בקיא בתחום, לא אביע את דעתי. אבל אם אשתי אומרת - אני מאמין לה. היא אישה חכמה".

התייחסותך לזיכוי רומן זדורוב?

"כעו"ד, אני חייב לומר לך שכל פרשת רומן זדורוב ורצח תאיר ראדה צריכה להדיר שינה מכל ישראלי שעיקרון החירות והחופש ערב חג הפסח הוא מקודש עבורו. המציאות שבה אזרח שמסתבר חף מפשע יושב במשך שנים ארוכות במעצר ומרצה עונש על לא עוול בכפו - זה דבר שאסור לנו להשלים איתו מכל וכל. האם מדובר בתקלה או חס וחלילה בשיטה? ככל שמדובר בשיטה ואני מאוד חרד מכך, אנחנו כמדינה וכחברה - צריכים לעשות הכול לשינוי השיטה הזו מלמעלה ועד למטה. זה מקרה אחד שמעיד על הכלל".