ביום ראשון הקרוב תסתיים פגרת החגים וייפתח כנס הקיץ של הכנסת. כשברקע נמשכות ההפגנות נגד המהפכה המשפטית מידי מוצ"ש בקפלן, והערב (חמישי) צפויה להתקיים הפגנת תומכי הרפורמה בירושלים - בקואליציה יתמקדו בכלל בהעברת התקציב. לפי החוק, עד סוף חודש מאי הקרוב התקציב אמור לעבור, אחרת הכנסת מתפזרת. כשעדיין אין הסכמה חד משמעית בין החרדים לשאר חברי הממשלה כיצד בדיוק להעביר את חוק הגיוס, ניתן לשער כי בדומה לכנס החורף שהיה סוער - כך גם יתנהל הכנס הקרוב. אלו הנושאים העיקריים:
חוק הגיוס
המפלגות החרדיות הבהירו במהלך הפגרה לראש הממשלה בנימין נתניהו, כי הן דורשות ממנו לעמוד בהתחייבות הקואליציוניות כלפיהם ולקדם את החוק במקביל לאישור התקציב - למרות הרגישות הציבורית לסוגיה. על רקע הנסיקה של גנץ בסקרים, הדיונים שמתקיימים בין הצדדים מתמקדים באיך בדיוק צריך להעביר את החוק מבלי לגרום להרחבת המחאות.
השינוי העיקרי בחוק החדש הוא הורדת גיל הפטור משירות של החרדים מ-26 ל-23, בעוד שבאוצר היו אפילו מעוניינים להוריד אותו ל-21. המשמעות היא שבגיל שייקבע החרדים יוכלו לצאת לעבוד בלי החובה להתגייס או ללמוד בישיבה. האינטרס של האוצר הוא שזה יהיה מוקדם ככל האפשר כדי לסייע למשק. הטענות מנגד הן על פגיעה בעיקרון השיוויון.
בנוסף, חוק הגיוס החדש יקבע כי הממשלה היא זו שתחליט על מכסות הגיוס ולא הכנסת. במקביל יקודם חוק שישפר משמעותית את תנאי המשרתים. כך, יינתן שכר של אלפי שקלים לחיילים חיוניים.
לאחר הפרסומים על המתווה החדש, בצה"ל הבהירו כי הם אינם מתחייבים לתמוך במתווה כפי שהוא מוצג, והדגישו כי חוק שירות הביטחון, שמאפשר גיוס חובה, מבטיח את המשך קיומו של מודל צבא העם ותורם באופן משמעותי ללכידות החברתית. על נושא גיוס החרדים אמרו בצה"ל כי הם ממשיכים לפתח כל העת מסלולים ייחודיים על מנת לאפשר את גיוסם.
אישור תקציב המדינה
טרם היציאה לפגרה אושר התקציב בממשלה והחוק עבר בקריאה ראשונה בכנסת. הדיונים בוועדות הכנסת השונות על סעיפי התקציב התקיימו גם בזמן הפגרה. ההצבעה על אישור התקציב בכנסת צריך לעבור עד 29 במאי לפי החוק, אם לא הכנסת מתפזרת. התקציב מגיע לכנסת לאישור סופי לאחר שהממונה על התקציבים במשרד האוצר, הזהיר בוועדת הכספים מצניחה בהכנסות המדינה ממיסים ועלייה בגירעון.
למרות שהתקציב נמצא בשלבים של קריאה שנייה ושלישית, עדיין לא הוסכמו כלל הסעיפים. הקשיים העיקריים מגיעים מהמפלגות החרדיות שמנסות למשוך עוד כספים לכיוונם, בדרישה לעמוד בהסכמים הקואליציונים שנחתמו איתם.
המהפכה המשפטית
שיחות ההידברות בבית הנשיא התחדשו הבוקר, וככל שהן מתקיימות החקיקה לא אמורה להתקדם. ועדיין, גורמים בקואליציה מתכוונים להמשיך לעבוד "מאחורי הקלעים" כדי להביא לתמיכה נוספת בקרב הציבור. למשל, חלק משרי הממשלה קראו לתומכי הרפורמה לצאת ולהפגין הערב. בין השרים שיצאו בהודעה לתומכיהם נמנים שר המשפטים יריב לוין, שר האנרגיה ישראל כ"ץ, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושר התקשורת שלמה קרעי.
באופן חריג, מי שדווקא יצאו בקריאה שלא להשתתף בהפגנה היו החרדים. בשער עיתון החרדי-ליטאי יתד נאמן המזוהה עם מפלגת דגל התורה, פרסמו הבוקר את הפגנת הימין וקראו לקהל שלא להשתתף בהפגנה: "מי שחרדי - ידיר רגלו משם. מי שיוצא להפגנות ימין - לא משלנו".
אחד החוקים הבולטים של המהפכה, החוק לשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים כבר עבר והוא נמצא בוועדת החוקה בהכנה לקריאה שנייה ושלישית, מה שאומר שאפשר להצביע עליו ביום אחד במליאה כדי שיעבור. למרות זאת, נכון לעכשיו וככל שמתקיימים הדיונים בבית הנשיא, זה לא נמצא על הפרק, בדומה לחוק דרעי 2 ושאר חוקי המהפכה.