"יש ערך מוסף לפעילות ממוקדת": המפגינים נגד המהפכה המשפטית החלו הבוקר (ראשון) את "השבוע השיתוק הלאומי", ושיבוש סדר יומם של נבחרי הציבור הוא אחד ממטרות המוחים. הכלי המרכזי שלהם – רשת הטלגרם, שמאפשרת שליחת הודעות אנונימיות ועדכון בלוח הזמנים של חברי הכנסת. "יש התנדבות חסרת תקדים לפעולות מחאה", סיפר אחד המפגינים ל-N12.
משתתפי הקבוצות שולחים בטלגרם מידע על מקום הימצאם של נבחרי הציבור, ומי שיכול להתייצב ולמחות נגדם עושה זאת. "יש היום קבוצה גדולה בציבור שמאוד נחושה להראות לחברי וחברות הכנסת שאכפת לנו מהמעשים שלהם", תיאר דורון בן שחר, סטודנט באוניברסיטה העברית שמשתתף בהפגנות מול נבחרי הציבור. "יש התנדבות חסרת תקדים לפעולות כאלה. אנשים שלא היו מגדירים את עצמם מעורבים פתאום מוצאים את עצמם משכימים ב-05:00 לפנות בוקר לפעולות מהסוג הזה".
שיטת העבודה של אנשי המחאה
אחד המשתתפים בקבוצת הטלגרם "בושה" כתב שהוא קיבל טיפ לפיו יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן עתיד להגיע לפגישה ברמת השרון בשעות הקרובות. ההודעה הזו, כמו הודעות דומות אחרות, מניעה את חברי הקבוצה לצאת ולמחות. גם מידע על כנסים שבהם יתארחו הפוליטיקאים מופץ בקבוצות וברשת, והמפגינים מתנדבים להגיע לאירועים ולשבש את נאומי חברי הכנסת.
"ההתארגנות היא בעיקר בטלגרם, בקבוצות קטנות, מתוך כוונה שלא לעורר חיכוך שלא לצורך", הוסיף דורון בן שחר. "זה מאפשר לנו להגיד לנבחר הציבור מה אנחנו רוצים, אבל גם לצמצם את הפגיעה בסדר הציבורי או בעוברי אורח. באופן אישי אני עושה את זה מתוך אמונה שיש ערך מוסף לפעילות ממוקדת".
היישומון "טלגרם" מאפשר למשתמשים לשוחח בצורה אנונימית, אך העובדה הזו היא גם מה שמעלה תהיות לגבי אמינות המידע שנשלח שם. בן שחר עצמו לא חושש שיפילו אותו בפח: "יש הרבה קבוצות עכשיו, אבל למחאת הסטודנטים יש מנהל אחד והדרך היחידה להיכנס לקבוצה היא דרכו, הוא לא יאשר כל אחד".