הקרב נמשך: לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הגישה חוות דעת שבה הבהירה כי לנתניהו אסור לעסוק ברפורמה המשפטית, ראש הממשלה לא נשאר חייב. בפנייה שהגיש באמצעות עורך דינו הערב (חמישי) לבג"ץ, נמסר כי "האמור במכתב לא מקובל על ראש הממשלה". עוד ביקש נתניהו כי "בית המשפט יאפשר לו להגיב לבקשת המשיבים ולמכתב בתוך שבועיים ימים".
הטענה שהובהרה במכתב של היועצת המשפטית לממשלה היא שקיים "חשש סביר לניגוד עניינים על רקע ענייניו האישיים הנוגעים למשפט שבו הוא נאשם". עוד נכתב: "חובת ההימנעות חלה על פעולה או הנחייה במישרין או בעקיפין, באמצעות אחרים - ובכלל זאת גם על מעורבות גורמים המכהנים במשרות אמון בלשכת ראש הממשלה". גורמים בליכוד זעמו: "החלטה חצופה, היועמ"שית עצמה לא בניגוד עניינים?"
לקריאת המכתב המלא של היועמ"שית לנתניהו
לנוכח מכתב ההבהרה של בהרב-מיארה לנתניהו, גורמים בליכוד כינו אותו "החלטה חצופה". בנוסף, שר המשפטים לוין תקף את היועמ"שית: "עסוקה בכתיבת עוד חוות דעת שתכליתה למנוע מראש הממשלה להביע את עמדותיו. מסתבר שניגוד עניינים הוא דבר מוזר. לנבחר ציבור אסור לדבר על רפורמה בייעוץ המשפטי, אבל ליועצת המשפטית ולצוותה מותר לפעול לסכל את הרפורמה שנוגעת ישירות לסמכויותיהם".
בתגובה על המכתב, ראשי הקואליציה פרסמו הצהרה משותפת תקיפה נגד היועצת המשפטית לממשלה: "אנחנו דוחים על הסף את מכתבה. פנייתה היא ניסיון השתקה בניגוד מוחלט למנדט החד-משמעי שקיבלנו מאזרחי ישראל בבחירות". שר המשפטים לשעבר גדעון סער עמד לצידה של בהרב-מיארה, והשיב: "ההודעה המאפיונרית של 'ראשי הקואליציה' דוחפת את ישראל עוד צעד לעבר דיקטטורה".