מעל 400 בכירי מערכת הביטחון חתמו על מכתב לנשיא המדינה, שבו קראו לו לא לחתום על חוקי המהפכה המשפטית שמובילה הממשלה. בין החותמים ניתן למצוא את ראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן, ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו ואת סגן הרמטכ"ל והשר לשעבר מתן וילנאי.
המכתב המלא של בכירי מערכת הביטחון לנשיא הרצוג
מדובר בקבוצה גדולה של מפקדים בכירים בצה"ל, במערכת הביטחון והמשטרה ומשירות החוץ - שפנו ישירות במכתב רשמי לנשיא הרצוג. "כפי שגם אתה ציינת בנאומך, מהלכי החקיקה הנמהרים מהווים מהפכה משפטית שתביא לבכייה לדורות", כתבו.
עוד הוסיפו: "אנחנו, שהובלנו לוחמים במערכות ישראל וחינכנו על ערכיה, הגנו עליה בזירת הקרב ובזירה הדיפלומטית, קוראים בחרדת קודש למנוע פגיעה אנושה בערכים האלה". לדבריהם, "במצבים שבהם נפגע שלטון החוק והעצמאות מערכת המשפט, הראשונים להיפגע הם חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, וההגנה הפיזית והמשפטית עליהם".
"המהלכים מאפשרים את הכפפת כל מנגנוני המדינה לרוב קואליציוני מזדמן ללא הפרדה אמיתית בין רשויות", הוסיפו. הם טענו שהם רואים חשיבות עליונה במניעת החוקים - וקראו למנוע אותם "בחרדת קודש". "תשקול היטב, בטרם תחתום על חוקים הסותרים את האופי היהודי-לאומי והדמוקרטי ומתקדם של ישראל ברוח מגילת העצמאות - לשם כך ניתנה לך הסמכות לחתום על חוקים כתנאי לכניסתם לתוקף".
עוד ברשימת החתומים ניתן למצוא את רב-ניצב שלמה אהרונישקי, לשעבר מפכ"ל המשטרה; ראש המל"ל לשעבר עוזי ארד, האלוף במיל' עמרם מצנע והאלוף במיל' וראש המוסד לשעבר דני יתום.
למרות מה שכתבו במכתב לנשיא, לגבי המשמעות של חתימתו על חוקים, מדובר באקט סמלי בלבד. גם אם הרצוג יחליט שלא לחתום על חוקי המהפכה המשפטית, צעד דרמטי שלא נעשה מעולם, הוא לא ישפיע על כניסתם של החוקים לתוקף.
מרגע שחוק עובר בקריאה שלישית, הוא יוצא אל הפועל, וחתימת הנשיא עליו היא בעיקר פורמלית. כלומר, אי-חתימה של נשיא המדינה אינה בבחינת וטו על חקיקה, ויש להניח שלא יהיו למהלך כזה משמעויות משפטיות מעבר למשמעות הסמלית.