הודעת ראש הממשלה לעבר נפתלי בנט על פרישה מהחיים הפוליטיים העמידה סימני שאלה רבים בכל הקשור לעתידה של מפלגת ימינה. מנכ"לית המפלגה לשעבר, סטלה ויינשטיין, שהתפטרה מיד אחרי יו"ר מפלגתה פתחה את כל הקלפים בריאיון ב"שבתרבות" בראשון לציון - ולא חסכה בפרטים.
"הבנתי שסדר העדיפויות שלי לא יהיה בסדר העדיפויות שלהם", הסבירה מנכ"לית ימינה הפורשת. "יש הבדל משמעותי בדרך של בנט ושקד. יכול להיות שהבעיה של בנט שהוא שופט את כולם לפי הסקאלה של עצמו. בזמנו אמרתי לו שצריך להפריש את שיקלי מיד, כי הוא לא הצביע על הקמת הקואליציה. הוא אמר שהוא איש ערכי, וכשתהיה לו האופציה להצביע בעד משהו שחשוב לישראל הוא יצביע איתנו. אני טענתי שם הוא כזה, הוא לא היה בוחר להיות עציץ".
בהמשך השמיעה ויינשטיין גם את דעותיה הנחרצות עם יו"ר הקואליציה לשעבר, חה"כ עידית סילמן. "היא ראתה רק את הג'וב הבא", קבעה. "כיו"ר הקואליציה ויו"ר ועדת הבריאות הייתה מבחינתי אחת ההבטחות, היו דברים שהאמנתי שהיא תהיה הבשורה בהם. בסוף, במאני טיים, היא התעסקה רק במרוץ לשריון. הם יכולים לשקר כמה שהם רוצים - אבל אני הייתי איתם וראיתי".
בהמשך השוותה ויינשטיין בין סילמן לשיקלי והסבירה: "לאורך כל הזמן הזה שיקלי היה נגד. חד וחלק. מצד שני, סילמן תמיד הייתה בעד. מאמינה בטוב המשותף, חברה של אבתיסאם מראענה - מאמינה בשתי מדינות לשני עמים. היא אמרה לי את זה - ואין לי בעיה להתעמת על זה".
"סילמן מאמינה בשתי מדינות לשתי עמים. היא אמרה לי את זה - ואין לי בעיה להתעמת על זה"
מנכ"לית ימינה לשעבר, סטלה ויינשטיין
עוד חשפה: "היא ניסתה לקבל שריון בכוח ביש עתיד וכחול לבן. אם היא הייתה יכולה לקבל שריון במשותפת היא הייתה הולכת גם לשם. אני אומרת את זה בעקיצה כמובן, אבל הכוונה ברורה. אין שום אידאולוגיה. הרי גם אורבך היה עם כאבי בטן".
במקביל, יו"ר רע"ם מנסור עבאס התארח ב"שבתרבות" בטירה ועלה למתקפה נגד הרשימה המשותפת: "היה עדיף שהרשימה תצא לנופש בטורקיה ותשאיר את הרשימה מאוחדת לפעול למען החברה הערבית". בהמשך הבהיר כי הוא פוסל את האפשרות לאיחוד בין המפלגות.
ח"כ עופר כסיף (הרשימה המשותפת) הדגיש כי "רק במידה ושני הצדדים יגיעו להסכמה - אפשר לדבר על אחדות בין רע"ם לרשימה המשותפת". עוד הוסיף כי "הרשימה המשותפת הייתה פעילה עבור החברה הערבית הרבה יותר מאשר רע"ם".
ביניים - בימינה מנסים לחשב מסלול מחדש לאחר עזיבתו של בנט ומתכננים את קמפיין הבחירות, שיעמוד ככל הנראה בסימן בקשת סליחה מבוחרי ימינה המאוכזבים על הניסיון שנכשל. יו"ר המפלגה החדשה, איילת שקד, תצא למשימה בלתי אפשרית: מצד אחד, שקד תנסה לשמר את היחסים הטובים עם חברי הממשלה הנוכחית אך מצד שני, היא תנסה לשכנע כ-100 אלף מצביעים שהתנגדו לממשלת השינוי וראו בה ובבנט כ"עורקים".
שקד תנסה לשרוד את קמפיין הבחירות - ואת הקמפיין האגרסיבי שראש האופוזיציה בנימין נתניהו מתכנן עבורה. למרות שהתלבט, נתניהו החליט לתקוף את שקד ולקחת ממנה כמה שיותר מצביעים במטרה להותיר אותה אל מתחת לאחוז החסימה.