ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס הבוקר (רביעי) לתקרית החריגה במחנה הפליטים בג'נין, שבה נהרגה עיתונאית אל-ג'זירה שירין אבו עאקלה, וגיבה את לוחמי צה"ל שפעלו שם. "במהלך הפעולה ירו חמושים פלסטינים אש לא מדויקת, לא מבוקרת ולא מובחנת. כוחותינו השיבו לעבר מקורות האש, והם ירו בצורה מדויקת ככל הניתן, מובחנת ואחראית. בחילופי האש נפגעה ונהרגה באופן מצער עיתונאית אל-ג'זירה". 

בנט הוסיף כי "ברשות הפלסטינית מיהרו להאשים את ישראל, ויו"ר הרשות הטיח בישראל האשמות לא מבוססות, עוד בטרם חקירה". לדברי ראש הממשלה, "על פי הנתונים הראשוניים שבידינו, ישנו סיכוי לא מבוטל שהעיתונאית נפגעה בכלל מירי הפלסטינים החמושים, אך על מנת להגיע לאמת – אנחנו צריכים לקיים חקירת אמיתית, והפלסטינים בשלב הזה מונעים זאת".

"ישראל קראה לפלסטינים לבצע ניתוח פתולוגי משותף בהסתמך על כל התיעוד ועל כל הממצאים הקיימים, כדי להגיע לחקר האמת", הבהיר בנט. "הפלסטינים מסרבים, ואני מצפה מהם לשתף פעולה ובמיוחד להימנע מפעולות שעלולות לזהם את החקירה". הוא הוסיף כי "המבצע בג'נין הלילה הוא חלק מסדרת פעולות יזומות שנועדו לקטוע את גל הטרור ולהשיב את הביטחון לאזרחי ישראל".

רה
"בלי חקירת אמת לא נגיע לאמת". רה"מ בנט במליאת הכנסת, היום|צילום: ערוץ הכנסת

גם שר הביטחון בני גנץ התייחס לתקרית, והבהיר כי "לא זוהה ירי של צה"ל לעבר העיתונאית". בעקבות דבריו של גנץ, התפרצו לעברו חברי כנסת מהמשותפת. "ישראל רואה חשיבות עליונה בשמירה על חיי אדם, ובשמירה על חופש העיתונות", הדגיש גנץ. "חיילי צה"ל לעולם לא יפגעו בעיתונאים באופן מכוון, וכל ניסיון לרמוז על כך הוא חסר שחר".

"הצעתי לפלסטינים לערוך תחקיר משותף, כולל נתיחה פתולוגית, ולשתף בכלל הממצאים שבידינו", המשיך גנץ בדבריו. "העברתי היום מסר ברור לאבו מאזן שהאחריות שלנו כמנהיגים היא לשמור על הביטחון, להתנהל באופן שימנע אלימות ושפיכות דמים ולהגיע לחקר האמת". הוא הוסיף כי "העברנו מסרים גם למדינות נוספות, בהן לקטר, שממנה משדרת תחנת אל-ג'זירה, כי הממצאים שבידינו בעת הזו מצביעים על כך שקיים סיכוי סביר שהעיתונאית נורתה מאש של חמושים פלסטינים".

נתניהו במליאת הכנסת (צילום: ערוץ הכנסת)
"מוחה בתוקף נגד ההתבטאויות המבישות מצד חברי הקואליציה של בנט". נתניהו במליאת הכנסת, היום|צילום: ערוץ הכנסת

מליאת הכנסת מתכנסת פעם נוספת על רקע המתיחות הפוליטית והקפאת חברותה של מפלגת רע"ם בקואליציה. לאחר נאומו של בנט, נאם גם ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, שגיבה את לוחמי צה"ל ותקף את הממשלה. "אני מבקש לתת גיבוי מלא ללוחמי צה״ל ומפקדיו, גם במאבק נגד הטרור וגם נגד התעמולה השקרית של הפלסטינים", אמר נתניהו. "אני מגנה את השקרים שמושמעים נגד חיילינו ולא רק אלה שבאים מצד הפלסטינים, אני מוחה בתוקף נגד ההתבטאויות המבישות שנשמעו מבית נגד חיילינו, מצד חברי הקואליציה של בנט".

"ההכפשות השקריות נגד חיילינו, הכפשות שנשמעות מתוך הקואליציה, מוכיחות שוב שממשלה שתלויה בתומכי טרור לא יכולה להילחם בטרור", המשיך נתניהו בנאומו. "ממשלה שתלויה במועצת השורא של האחים המוסלמים לא מסוגלת להגן על אזרחינו ולשמור על חיילינו". בכוונת האופוזיציה להעלות הצעה לפיזור הכנסת, כאשר ההצבעה על החוק תלויה בהחלטת רע"ם.