באותו יום בו הודיעה חה"כ עידית סילמן על פרישה מהקואליציה, שרת הפנים איילת שקד ניהלה מגעים עם הליכוד על חבירה, כך פורסם לראשונה אמש (שישי) באולפן שישי.

אנשי נתניהו פנו לשקד והבהירו לה שיש לה שעתיים להצטרף לליכוד תמורת כל תפקיד שתרצה, אחרת הם מתכוונים לסגור עם חבר כנסת אחר. שקד, מצידה, סירבה לאולטימטום ובינתיים פעלה ליצור חזית אחידה עם חה"כ אורבך ובהמשך גם עם חבר הכנסת אביר קארה. בשעות הערב שקד חזרה ועדכנה את הליכוד בסיטואציה החדשה בה, מעתה, השלושה תפעלנה כקבוצה.

שרת הפנים איילת שקד בנתב
יצרה ציר אחד עם אורבך וקארה, איילת שקד|צילום: רוי אלימה, פלאש 90
איילת שקד, נפתלי בנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
הדלת לעזיבת שארית מפלגת ימינה לא נסגר|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בליכוד התנגדו לשריון של ארבעה חברי כנסת, כולל סילמן, וניסו לשכנע את שקד להצטרף ללא שריון, בטענה שהיא יכולה להצליח בכוחות עצמה. בליכוד קיוו ששקד תסתפק בפתיחת דף חדש. כעבור כמה שעות, כשבליכוד כבר היו נכונים לשריין את כולם - זה היה מאוחד מדי: שקד, אורבך וקארה החליטו לתת עוד הזדמנות לייצוב הממשלה.

בליכוד, אגב, לא התמהמהו עם ההצעה סתם - ההתנגדות לשריון של איילת שקד היא גדולה. חלק מחברי הכנסת בליכוד מאמינים שיצליחו להביא את אורבך במחיר טוב יותר ומבלי לאיים על צמרת המפלגה שזוממת לרשת את נתניהו בבוא העת, וממש לא מעוניינת לצרף את שקד למרוץ.

בנימין נתניהו בחירות ליכוד (צילום: רויטרס, שי פרנקו)
בכירי הליכוד לא מתלהבים מהצטרפות מתחרה חדשה כמו שקד, ארכיון|צילום: רויטרס, שי פרנקו

כך או כך, מגעים התנהלו בדרגים הגבוהים ביותר, והדלת לא נטרקה סופית.

קארה מתנגד למהלך נגד שיקלי

ראש הממשלה בנט, אתמול, ניסה לעבור מבלימה להתקפה עם הכרזה על חה"כ שיקלי כפורש. ההודעה שמתפרסמת על כך ששיקלי יוכרז כפורש בוועדת הכנסת יוצא כשגם שיקלי וגם אביר קארה נמצאים על המטוס בדרך למולדובה. כשהם נחתו שם וקיבלו את הבשורה, שאל שיקלי את קארה אם הוא תומך בהכרזה עליו כ"פורש". קארה השיב שהמהלך לא נעשה על דעתו, הוא לא תמך בו והוא מתנגד אליו.

ההיגיון הפוליטי של קארה אמור לגרום לו להתנגד למהלך כזה, כי הוא מצמצם את האפשרויות הפוליטיות שלו - רק שלשום דנו שיקלי, קארה וסילמן על פיצול שלהם מימינה.

עידית סילמן, אביר קארה, עמיחי שיקלי (עיבוד: פלאש 90)
קארה עדיין מעוניין בקיום הממשלה|עיבוד: פלאש 90

קארה עצמו עדיין מעוניין בהמשך קיום הממשלה, אך הוא מעוניין לעשות את זה בתנאים שלו. יש לו את התוכניות שלו שהוא רוצה ליישם, הוא מאמין שלא כדאי שיהיו בחירות ולכן אם הוא יוכל הוא יקיים את הממשלה - בתמורה להישגים שהוא דורש. אם הוא יראה שזה לא קורה, גם קארה, גם שקד וגם אורבך ייאלצו להחליט אם הם מעדיפים להישאר בקואליציה הזאת, או ללכת לשריון נוח בליכוד.