מתקרבים לבחירות? ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש באישון ליל עם פעיליו של חה"כ ניר אורבך (ימינה) בציונות הדתית וביקש מהם למסור לו שלא יפרוש מהקואליציה - כך פרסמנו אמש (רביעי) ב"המהדורה המרכזית". הפגישה התקיימה בצל המגעים של אורבך והליכוד, וזמן קצר לאחר שחבר הכנסת אמר שהניסוי של הממשלה נכשל.

במקביל, ממשיכים הניסיונות ליישר את חברי הכנסת המורדים בקואליציה. בשיחה עם חדשות 12, יו"ר רע"ם מנסור עבאס חידד את המסר שלו והדגיש: ליישר את המורדים עד הסוף החודש – או ללכת לבחירות. עבאס אומר שכל מפלגה התחייבה להביא את חבריה לקואליציה, ועל כולם לפעול עד סוף החודש כדי שהם יישארו בקואליציה.

נפתלי בנט, ניר אורבך (צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90 )
ראש הממשלה נפתלי בנט וחבר הכנסת ניר אורבך|צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90

בעוד שנראה שהקואליציה שברירית והסיכוי לבחירות קיים, שמו של הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, שהחליט לא להתמודד בבחירות האחרונות, עולה שוב. שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ יאיר לפיד הציעו, כל אחד בנפרד, לאיזנקוט להצטרף כמספר שתיים שלהם במפלגה בבחירות הבאות. בשלב הזה, הכוונה של איזנקוט היא ללכת לפוליטיקה, אך הוא עדיין לא החליט לאיזו מפלגה.

ישראל בדרך לבחירות? הזירה הפוליטית

בתוך כך, שר האוצר אביגדור ליברמן התייחס אמש בריאיון ל"המהדורה המרכזית" למשבר הפוליטי. "זאת ממשלה שפועלת לטובת אזרחי ישראל, יותר מכל הממשלות שאני מכיר מ-1996", אמר ליברמן. "אנחנו מצליחים המון, לא הכול זה חקיקה. העלאת שכר המינימום היא פופוליזם נטו. כולם צריכים להיות אחראים לפעולות שלהם. אי-העברת תקנות איו"ש הם פגיעה קשה. זו בגידה במפעל ההתיישבות. אני חושב שכרגע חייבים לסדר את ענייני הקואליציה - אני בטוח שבשבוע הבא אנחנו נסתדר".

הרמטכ
הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט|צילום: אייל מרגולין, פלאש/90

אחרי שלא הצליחו להעביר את תקנות יהודה ושומרון, הקואליציה ספגה אתמול הפסד נוסף במליאה. הצעת החוק להעלאת שכר המינימום אושרה בתמיכה של 23 חברי כנסת בעד, ובהתנגדות של 4 חברים. יו"ר רע"ם חה"כ מנסור עבאס נעדר אך שאר חברי סיעתו תמכו. על אף שרוב חברי הקואליציה נעדרו או קוזזו, חברת הכנסת רינאוי זועבי ממרצ תמכה.

בכירים בקואליציה טענו לפני ההצבעה על הצעת החוק: "לא ייתכן שכל אחד יעשה כרצונו. כך נראית התפרקות". בהמשך, עם אישור ההצעה, גורמים בתקווה חדשה אמרו כי החלטת הקואליציה הייתה להצביע נגד החוק. "חברי הכנסת שהפרו את המשמעת הקואליציונית פועלים בצורה פופוליסטית וחסרת אחריות באופן שיטתי, ופועלים לפירוק הממשלה".