60 לגוש נתניהו, רוב בציבור נגד הממשלה: שנה בדיוק לאחר השבעת ממשלת בנט-לפיד ובימים קריטיים להישרדותה, סקר מנדטים חדש של מכון מדגם בראשות מנו גבע שפורסם אמש (שני) ב"המהדורה המרכזית" מצביע על התחזקות "בלוק נתניהו" ל-60 מנדטים, לעומת 52 בבחירות האחרונות. הקואליציה הנוכחית זוכה ל-55 מנדטים בלבד - רחוק מרוב בכנסת. תקווה חדשה בראשות גדעון סער לא עוברת את אחוז החסימה.
אילו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, הליכוד הייתה מתחזקת ל-36 מנדטים, יש עתיד הייתה מזנקת ב-3 מנדטים ל-20 וכחול לבן בראשות בני גנץ הייתה הופכת למפלגה השלישית בגודלה עם 10 מנדטים. הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' מזנקת ל-9 מנדטים והמפלגות החרדיות היו שומרות על כוחן - ש"ס עם 8 מנדטים ויהדות התורה עם 7 מנדטים.
העבודה בראשות מרב מיכאלי נחלשת במנדט ל-6, ישראל ביתנו מאבדת שני מנדטים וזוכה ל-5, וימינה, בדומה לסקרים הקודמים, עם 5 מנדטים. רע"ם והרשימה המשותפת היו זוכות ל-5 מנדטים כל אחת ומרצ עם 4 מנדטים. תקווה חדשה נשארת מחוץ לכנסת עם 2.9%, שליש פחות מהדרוש כדי לעבור את אחוז החסימה.
במפת הגושים ניתן לזהות מגמה של התחזקות של גוש נתניהו שזוכה כבר ל-60 מנדטים, מרחק נגיעה מרוב בכנסת, לעומת קואליציית בנט-לפיד שנותרת עם 55 מנדטים.
באשר לשאלה מי מבין האישים הבאים, בנט או נתניהו, הכי מתאים לתפקיד ראש הממשלה - 47% השיבו נתניהו, בעוד 21% בלבד השיבו בנט. כששאלנו מי מבין נתניהו ולפיד הכי מתאים להיות ראש הממשלה - 46% השיבו נתניהו ו-27% ענו לפיד. כשהצבנו את נתניהו מול בני גנץ, מי שהיו בראשות הממשלה הקודמת, נתניהו מוביל עם 46% לעומת גנץ עם 21% בלבד.
כששאלנו האם הממשלה בהרכבה הנוכחי צריכה או לא צריכה להמשיך להתקיים, יותר מחצי מהנשאלים, 56%, השיבו בשלילה לעומת 35% בלבד שהשיבו בחיוב. מקרב מצביעי מפלגות הקואליציה, 63% חושבים שהקואליציה צריכה להתקיים ואילו 29% חושבים שלא. מקרב מצביעי מפלגות האופוזיציה, 86% סבורים שהקואליציה צריכה לסיים את דרכה לעומת 9% שחושבים שהיא צריכה להמשיך להתקיים.
באשר לשאלה האם אתה בעד או נגד שילוב מפלגה ערבית בקואליציה שתקום בעתיד, רוב הנשאלים, 56%, השיבו נגד לעומת 31% בלבד שענו בעד. מקרב הנשאלים היהודים, 62% מתנגדים לשילוב מפלגה ערבית בקואליציה עתידית לעומת 27% תומכים. מקרב הנשאלים הערבים, 51% בעד שילוב מפלגה ערבית בקואליציה ו-26% נגד.
כששאלנו האם אתה תומך או לא תומך בעמדת האוצר שלפיה יש להעלות את שכרם של המורים בתנאי שיסכימו לשינוי בלוח החופשות, כולל צמצום הפערים בין חופשות ההורים לחופשות המורים - 69% השיבו בעד ו-16% השיבו נגד.