ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס הבוקר (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה לאפשרות שארה"ב תוציא את משמרות המהפכה האיראניים מרשימת ארגוני הטרור, כחלק משיחות הגרעין שהולכות ומתקדמות. בדברים שנשא תקף בנט: "מטריד לחשוב שיוציאו את משמרות המהפכה מרשימת ארגוני הטרור, פועלים ומקווים שזה לא יקרה". בהמשך נועד בנט עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן, וחזר בפניו על ההתנגדות הישראלית לצעד האמריקני.
"אנו מחדשים את השלום הישן ומטעינים אותו באנרגיה החדשה של הסכמי אברהם", אמר בנט בסיום פגישתו עם בלינקן. "אנחנו עובדים יחד כדי להתגבר על כוחות האופל הישנים, לבנות עתיד חדש שהוא טוב יותר, זוהר יותר ומבטיח להפליא. בעולם סוער, ישראל היא כוח של שלום, שגשוג, יציבות, ועשיית טוב".
"למרבה הצער, ישנם כוחות נוספים באזור שעדיין אלימים והרסניים", המשיך בנט. "אנו מודאגים מהכוונה להסיר מרשימת ארגוני הטרור את משמרות המהפכה. שלוחותיהם, החות'ים, ביצעו רק בסוף השבוע הזה פיגוע קשה בסעודיה. אני מאוד מקווה שארה"ב תשמע את הקולות המודאגים מהאזור בסוגיה קריטית זו".
בנט חזר על כך גם בדבריו לשרים: "בעוד אנו מדברים שלום, יש מי שלא מפסיק להצית אש ולחרחר מלחמה. בסוף השבוע קיבלנו עוד תזכורת לכך, בהתקפה של החות'ים, שמופעלים על ידי משמרות המהפכה האיראניים, על סעודיה. המחשבה שהארגון הזה יוצא מרשימת הטרור, מה-FTO, מטרידה מאוד ולא רק אותנו. אנחנו עדיין מקווים ופועלים שזה לא יקרה".
בדבריו התייחס בנט גם ל"פסגת הנגב" שנפתחת היום בשדה בוקר: "זה יום חגיגי ומרגש מאוד – שרי החוץ של מצרים, איחוד האמירויות, מרוקו ובחרין יגיעו לשדה בוקר למפגש עם השר לפיד ועם שר החוץ האמריקני בלינקן. למי שעדיין לא שם לב – יחסי החוץ של ישראל בתקופה טובה. ישראל היא שחקן חשוב על במת העולם והאזור, אנחנו מטפחים קשרים ישנים ובונים גשרים חדשים".
"בשבוע שעבר, בפגישה עם הנשיא א-סיסי ויורש העצר של האמירויות, היה רגע מכונן. השלום הישן שלנו, עם מצרים, פגש את השלום החדש, של הסכמי אברהם. אנחנו כולנו יוצקים עוד ועוד תוכן - מדיני, כלכלי, ביטחוני - בתוך הקשרים האלה שקיימים לא מעט שנים, כדי לייצר קשר בין המדינות המתונות במזרח התיכון. אני שמח לראות את המשך הקו הזה גם במפגש בשדה בוקר".
לפיד: "איראן רוצה להשמיד אותנו - לא ניתן לה"
כבר בבוקר נפגש שר החוץ יאיר לפיד בירושלים עם עמיתו האמריקני אנתוני בלינקן, לקראת "פסגת הנגב" שתיפתח היום. בסיום הפגישה קיימו השניים מסיבת עיתונאים משותפת, שבמהלכה הבטיח לפיד: "ישראל תעשה כל מה שנדרש כדי לעצור את ההצטיידות של איראן בנשק גרעיני".
בהמשך היום ייפגש בלינקן גם עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, עם ראש הממשלה נפתלי בנט ועם שר הביטחון בני גנץ. בערב יגיע שר החוץ האמריקני לשדה בוקר, שם תתקיים הפסגה גם בהשתתפות שרי החוץ של מצרים, בחרין, איחוד האמירויות ומרוקו. עוד קודם לכן יגיע בלינקן לרמאללה, שם ייפגש עם יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן.
"מערכת היחסים בין שתי המדינות שלנו בלתי ניתנת לשבירה", פתח לפיד את דבריו. "זוהי הידידות הקרובה ביותר והברית החזקה ביותר שיש לישראל. אנו חולקים ערכים וחולקים אינטרסים חיוניים. אנו חולקים חזון של שלום מתוך עוצמה. הימים האלה הם תזכורת לעובדה שאם אתה רוצה שלום, אתה צריך להיות מסוגל להגן עליו. עוצמה צבאית ומדינית אינה מכשול בפני השלום, היא הדבר היחיד שיכול להבטיח אותו".
בהמשך התייחס לפיד לסוגייה המרכזית שתעלה לדיון בפסגה- איראן. "טהרן אינה בעיה ישראלית. העולם כולו אינו יכול להרשות לעצמו איראן גרעינית, ואינו יכול להרשות לעצמו שמשמרות המהפכה ימשיכו להפיץ טרור בכל רחבי הגלובוס. יש בינינו חילוקי דעות לגבי הסכם הגרעין והשלכותיו, אבל דיאלוג פתוח ונוקב הוא חלק מעוצמת החברות בינינו. ישראל וארה"ב ימשיכו לעבוד יחד כדי למנוע מאיראן להפוך גרעינית".
"במקביל", אמר לפיד, "ישראל תעשה כל מה שהיא חושבת לנכון לעשות כדי לעצור את הגרעין האיראני. כל דבר. זהו אינו איום תיאורטי מבחינתנו. האיראנים רוצים להשמיד את ישראל. הם לא יצליחו. אנחנו לא ניתן להם".
שר החוץ האמריקני התייחס גם הוא לאיראן: "אנחנו רואים עין בעין את המטרה שאיראן לא תהיה לעולם גרעינית. ארה"ב מאמינה שפתרון דיפלומטי הוא הדרך הנכונה, אבל המחויבות שלנו לכך שאיראן לא תהיה גרעינית היא מוצקה. נמשיך לעבוד עם ישראל כדי לבלום את תוקפנותה של איראן באזור". עם זאת, הוא התחמק מלענות על השאלה שהפנה אליו אחד הכתבים אם משמרות המהפכה הן אכן ארגון טרור.
בהמשך נפגש בלינקן בירושלים גם עם שר הביטחון בני גנץ, לפני המראתו לפסגת הנגב. שר הביטחון הודה לשר החוץ האמריקני על אישור תקציב הרכש למיירטי כיפת ברזל ובירך אותו על השתתפותו בפסגה. "יש כאן מהלך היסטורי וחשוב מדינית וביטחונית לעתיד האזור", אמר גנץ.
שר החוץ בלינקן אמר לגנץ: "אני מבקש להגיד שוב שיש לנו מחויבות מלאה ושותפות מלאה בברית עם ישראל, בדגש על הנושא הביטחוני כפי שהראנו בהעברת תקציב הסיוע בהובלת הנשיא ביידן". בלינקן הוסיף ש"התיאום בין המדינות מול האתגרים הגדולים שיש לנו הוא טוב משהיה אי פעם".
עוד אמר בלינקן לגנץ: "אני מבקש להודות לך על העבודה החשובה שאתה עושה לשינוי עבור חייהם של הפלסטינים, לתת להם הזדמנות טובה יותר ותקווה. אנחנו מאמינים שהפתרון הנדרש הוא שתי מדינות לשני עמים, אבל חשוב מאוד שבינתיים, חיזוק הרשות הפלסטינית וצעדים פרקטיים בשטח כולל אישור הקצאת 20 אלף פועלים היום בממשלה, יימשכו, ואני מודה לך על כך".