אחרי הפגישות עם גנץ ושרי מרצ: יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ביקש להיפגש עם שר החוץ וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד – כך פרסמנו לראשונה הערב (רביעי) ב"מהדורה המרכזית".
בצל ההבנה של אבו מאזן שהממשלה הנוכחית לא תקדם משא ומתן להקמת מדינה פלסטינית, הוא מעוניין להרחיב את השיח עם השרים הישראלים בנושאים אזרחיים וכלכליים. כעת הוא ביקש כאמור להיפגש עם שר החוץ, והעביר את הפנייה דרך אנשי מרצ שביקרו אותו במוקטעה ברמאללה בתחילת השבוע.
בכיר הרשות הפלסטינית חוסיין א-שייח' אף הגדיל ואמר שבימים אלה יש מי שעובד על התאומים האחרונים כדי לקיים פגישה כזו. מלשכתו של לפיד נמסר שלא הגיעה פנייה כזו מאבו מאזן, ושאינו רואה סיבה לקיים כרגע פגישה בין השניים. עם זאת, ייתכן שלפיד אינו שולל את האפשרות לקיים פגישה עם אבו מאזן, אך נמנע מעיסוק בנושא כרגע כדי לא להערים קשיים נוספים על הממשלה לפני העברת התקציב.
כמו כן, לאחר שנועד ברמאללה עם שר הביטחון בני גנץ, אבו מאזן סיפר בפגישתו עם שרי מרצ כי שר הביטחון צריך "לחזור אליו עם תשובות". לדבריו, הוא ממתין שגנץ יעדכן אותו על נושאים שונים ובהם הכנסת סחורות לשטחי הרשות. יתרה מכך, אבו מאזן טען שהשניים קבעו לנהל פגישות באופן תדיר מדי תקופה קצרה.
הדרישות של האמריקנים
במקביל לשיח עם השרים הישראלים, דווקא היחסים של אבו מאזן עם המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית עומדים בפני מכשולים. בתקופה האחרונה העבירו האמריקנים מספר מסרים לאבו מאזן, ובהם דרישה לביצוע רפורמה ברשות, להפסקת האיומים בביטול ההכרה הפלסטינית במדינת ישראל ולשלילת האפשרות להקמת "ממשלה טכנוקרטית" עם חמאס.
בנוגע לביצוע הרפורמות, בארצות הברית טוענים כי אבו מאזן מאבד את תמיכתו הציבורית ועומד בפני סכנה גדולה. האמריקנים לא מרוצים מהקולות שעולים מתוך הממשלה, ובהם אמירות דוגמת "נחזור לנקודת ההתחלה של 48 ונקים הנהגה פלסטינים מאוחדת גם בשטחים וגם בישראל". לגישתם של אנשי ביידן, על אבו מאזן להקים ממשלה חדשה במקום הממשלה בראשותו של מוחמד שטאייה.
באשר להקמת ממשלה עם חמאס – האמריקנים אינם שבעי רצון מפגישות שקיימה הנהגת החמאס עם המודיעין המצרי בימים האחרונים. במהלך הפגישות עלתה האפשרות שהפת"ח והחמאס יחברו יחד ל"ממשלה טכנוקרטית" משותפת שבה חמאס תוכל לפעול מאחורי הקלעים מבלי לקבל עליה קווי יסוד משמעותיים שנוגעים לסכסוך הישראלי-פלסטיני. בקווי היסוד הלוו כלולים ההכרה הפלסטינית בישראל והתחייבות לפתור את הסכסוך בדרכי שלום. לאחר שאבו מאזן נפגש עם גורמים אמריקנים, הוא התחייב שלא להקים ממשלה שכזו.