ח"כ דודי אמסלם החליט להעלות את החוק המכונה "חוק ניר ברקת" לדיון בוועדת השרים לחקיקה כבר ביום ראשון. מטרת החוק היא להבטיח שלא יהיה יתרון פוליטי למועמד עם כיסים עמוקים. עד עכשיו התייחסו להצעת החוק הזו כהצעה אופוזיציונית עם סיכויים נמוכים לעבור, אבל אמש (חמישי) אנחנו מדווחים כי בקואליציה שוקלים ברצינות לתמוך בה.  

יו"ר ועדת השרים לחקיקה, גדעון סער, הביע בעבר תמיכה בהצעות חוק שנועדו למנוע "קניית שלטון בכסף", כך הוא מגדיר את זה. גם בליכוד מסתמנת תמיכה בהצעה הזאת, גם בנימין נתניהו שוקל לתמוך בה. מדובר בעניין מאוד חשוב בליכוד, ניר ברקת מסומן כאחד מהיורשים הפוטנציאליים ומשקיע גם היום כספים רבים במרוץ שלו.

לפי הצעת החוק של ח"כ אמסלם, מועמד יוכל להוציא עד 100 אלף שקלים בשנה מכיסו הפרטי, בעוד שהיום אין למעשה שום מגבלה, למעט מהרגע שבו מכריזים על בחירות ואז הכספים זוכים לפיקוח ושקיפות.

ניר ברקת בריאיון לדפנה ליאל (צילום: n12)
תמיכה בחוק נגדו - בקואליציה וגם באופוזיציה. ניר ברקת באירוע שערך בגני התערוכה|צילום: n12

בעבר נשמעה בליכוד ביקורת על ברקת ועל ההוצאות הכספיות הפרטיות שלו במרוץ הפוליטי, בעיקר סביב אירוע ההשקה שקיים בקיץ האחרון בגני התערוכה. הכנס, שאליו הגיעו כ-5,000 פעילי ליכוד, עורר ביקורת גם סביב הראוותנות שבו, וגם בגלל התאריך שנבחר - שלושה ימים לפני שהליכוד איבד את השלטון.

בשבוע האחרון נרשמו כמה התגוששויות בתוך הליכוד, כאשר יו"ר האופוזיציה נתניהו תקף את ישראל כ"ץ, משום שלטענתו הוא מסרב לפעול כנגד התפקדות "הליכודניקים החדשים" לתנועה. יום למוחרת, פרסם יו"ר הסיעה יריב לוין הודעת "שיימינג" שבה תקף כמה מחברי מפלגתו, בהם גם ברקת, שנעדרו מהצבעה במליאה והביאו להפלת חוק.