אחרי שיו"ר הכנסת מיקי לוי מינה חברים לוועדת האתיקה – חבר הכנסת יעקב מרגי (ש"ס) התפטר מהוועדה.

הערב (רביעי) הודיע לוי כי לאחר שבאופוזיציה לא הסכימו לאייש את ועדת האתיקה, הוא החליט להוציא כתבי מינוי לחברי הכנסת ולא להמתין עוד. לצדו של מרגי, מונתה גם חברת הכנסת גילה גמליאל כנציגת האופוזיציה. מהקואליציה מונו חברי הכנסת יוראי להב הרצנו (יש עתיד) שיכהן כראש הוועדה וצביקה האוזר (תקווה חדשה). לממלאי מקום נבחרו אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) מהאופוזיציה ושרון רופא-אופיר (ישראל ביתנו) מהקואליציה.

"מאז השבעתה של הכנסת ה-24 פעלתי ללא לאות לשילובה המלא של האופוזיציה בעבודתה של הכנסת ובכלל זה לשילובם של נציגיה בוועדת האתיקה החשובה לתפקודו של הבית", ציין לוי בהודעתו. "פעלתי בסבלנות ובאורך רוח, למרות הלחצים וההתקפות האישיות כלפיי, על מנת למצות מהלך זה שתכליתו שמירת כללי המשחק הדמוקרטיים. לצערי, ההסלמה הבוטה בשיח ובהתנהגות של מספר חברי כנסת, לצד האווירה העכורה וחסרת התקדים במשכן, לא מאפשרת להמתין עוד ומחייבת פעולה מיידית".

חבר הכנסת מיקי לוי (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
"נתקלתי בסירוב עיקש ובלתי מובן שלא השאיר בפניי ברירות אחרות", יו"ר הכנסת מיקי לוי|צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

עוד הוסיף לוי: "לאחר העברת התקציב שבתי ופניתי לכל ראשי סיעות האופוזיציה בכתב ובפגישות אישיות שקיימתי בלשכתי וביקשתי לאייש את ועדת האתיקה. לצערי, נתקלתי בסירוב עיקש ובלתי מובן שלא השאיר בפניי ברירות אחרות. לאור זאת, החלטתי להוציא כתבי מינוי לחברי הכנסת מהאופוזיציה ומהקואליציה בהתאם לחוק, כך שהוועדה תוכל להתחיל בעבודתה החשובה".

תפקידה של ועדת האתיקה הוא לעסוק בהפרות שונות של הכללים שחלים על חברי הכנסת, ובכוחה גם להטיל עליהם סנקציות משמעתיות כמו הרחקה מהמליאה. בעקבות אי הקמת הוועדה, לא ניתן היה להעניש את חברי הכנסת על העימותים הרבים שנרשמו בחודשים האחרונים.