הסערה הפוליטית בישראל בחודשים האחרונים מסוקרת בהרחבה גם בחו"ל, ולאחר החתימה על ההסכם להקמת הממשלה בראשות בנט ולפיד - גם בתקשורת העולמית עוקבים היום (שישי) בדריכות.
הניסיון להרכבת ממשלת בנט-לפיד - סיקור מורחב:
בנט נגד בנט: המכשול שעומד בדרך של ממשלת השינוי | דפנה ליאל, מגזין N12
המוקשים בגוש השינוי: הח"כים שיקבעו אם תוקם ממשלת בנט-לפיד
מסתמן: משפחת בנט תגור ברעננה ולא בבלפור
שלוש מבוכות לממשלת השינוי - שעות לאחר ההכרזה
בעמוד הראשי באתר CNN מפנים לכתבה שכותרתה מזהירה ש"המנהיג הבא של ישראל עשוי להיות נוקשה יותר מנתניהו". מזכירים שם את עברו של נפתלי בנט כראש המטה של מנהיג האופוזיציה דאז, בנימין נתניהו, והסבירו כי הוא נחוש להחליף את הבוס הקודם שלו. בכתבה הזכירו גם את עברו המאוחר יותר, ותיארו כיצד לא עבר את אחוז החסימה בסבב הבחירות הראשון ב-2019.
"מעטים הישראלים שרצו מנהיג שיעקוף את נתניהו מימין" - התייחסו בגוף החדשות ל-7 המנדטים להם זכה בנט בבחירות שהביאו אותו - כנראה - לראשות הממשלה הבאה, וגם לשאיפתו לספח חלקים מהגדה המערבית לשטחי ישראל ולהיסטוריית אמירותיו הנפיצות על פלסטינים.
ב-CNN אומרים שספק אם יוכל לממש את האג'נדה הימנית שלו ב"קואליציה שהורכבה בצורה מביכה", אך מסבירים שאם ממשלת בנט-לפיד אכן תוקם - "הוא יוכל סוף סוף להפוך בדמות משנית במחזה הפוליטי הישראלי לשחקן מרכזי בזירה העולמית".
באתר סוכנות הידיעות AP דיווחו אתמול ש"אויביו של נתניהו דוחפים להצבעה מהירה לסיום שלטונו בן 12 השנים", תיארו את הקואליציה המסתמנת כ"שברירית", ואת נתניהו כ"משתלח ביריביו". הם התייחסו לאמירתו של בנט בריאיון הבלעדי שנתן לעמית סגל בחדשות 12 כי לעולם לא תהיה הקפאת בניייה בשטחים, ואמרו כי זה "דבר הנתפס בעיני הפלסטינים וחלק גדול מהקהילה הבינלאומית כמכשול מרכזי לשלום".
באתר רויטרס התרשמו בעיקר מחתימתו של עבאס על ההסכם הקואליציוני. "פוליטיקאי איסלאמיסטי מהמיעוט הערבי בישראל מגחך לצד מנהיג יהודי קיצוני ובני בריתו, רגע לאחר שאישר אותו כראש ממשלה - זו תמונה שצריכה להיכנס לספרי ההסיטוריה", תיארו שם.
גם ברויטרס התייחסו לריאיון של ראש הממשלה המיועד בחדשות 12, וציטטו את אמירתו של יו"ר ימינה על יו"ר רע"ם: "ראיתי אדם הגון ואמיץ".