המגעים להרכבת ממשלה: החלטתו של בנט שלא להצטרף ולהקים ממשלת שינוי מחלחלת אט אט גם בימין וגם בשמאל. אם בהתחלה לפיד אמר שלא יחזיר את המנדט לנשיא קודם שיעברו 28 הימים שהחוק מקציב לו, בסביבתו כבר סקפטיים לגבי האפשרות שתקום ממשלת שינוי – גם אם מבצע "שומר החומות" יסתיים בקרוב.
גם בליכוד, שבשבוע שעבר נתנו לבני גנץ הצעה מאוד נדיבה שבה הוא יהיה ראשון ברוטציה לראשות הממשלה, נסוגים בהם מהצעה הזאת כי המפה הפוליטית השתנתה. במקביל, גם גדעון סער לא מאותת שהוא מתכנן להצטרף לממשלה עם נתניהו. לכן המאמץ כרגע שמרוכז גם בימינה וגם בליכוד, הוא להביא שני עריקים מתקווה חדשה של גדעון סער.
מדוע הרעיון למשוך עריקים עולה שוב על הפרק? שני דברים השתנו במציאות הפוליטית והביטחונית: ברגע שממשלת השינוי ירדה מהפרק אז מבחינת אותם עריקים פוטנציאליים כבר אין תקווה. קודם לכן הם היו יכולים להתעקש על עמדתם שלא להצטרף לממשלת נתניהו בתקווה שתקום ממשלת שינוי, אך כעת לא נותרה בפניהם ברירה. נוסיף לכך את הסיטואציה הביטחונית שישראל נקלעה אליה – כמו שהיא הכריעה את ימינה, היא יכולה בסוף להכריע גם חלק מחברי תקווה חדשה.
הלחץ הכבד שהופעל על חברי ימינה בשבועיים האחרונים, שלא יצטרפו לממשלת השינוי, כעת יורד מכתפיהם ועובר להכביד על ששת חברי תקווה חדשה. בליכוד גם יוצאים מנקודת הנחה שהמחיר שאותו הם יצטרכו "לשלם" עבור אותם שניים יהיה זול יותר מאשר להביא את כל תקווה חדשה – מכיוון שהם לא ידרשו רוטציה. השאלה מה יוכל לדרוש בנט, שכרגע נותר כמעט ללא קלפי מיקוח.