ההצבעה על חוק איחוד משפחות תתקיים בכנסת כבר בשבוע הבא, כך מתכננת יושבת ראש הקואליציה עידית סילמן מימינה. התקווה בקואליציה היא להצליח לרכך את רע"ם ולגייס את קולותיהם בעד המהלך. השיחות בנושא ממשיכות להתקיים.
לפי שעה, נראה כי מפלגות השמאל בקואליציה יצביעו בעד החוק במסגרת המשמעת הקואליציונית, על אף שחלק מחבריה מסויגים, בלשון המעטה, בתמיכתם בחוק. מנגד, האופוזיציה ממשיכה להדגיש כי היא תצביע נגד הארכת החוק ולא תסייע לקואליציה להשיג רוב.
אתמול פרסמנו כי השר לבינוי ושיכון זאב אלקין, המעורב במגעים מול רע"ם, הציג לחבריה הצעה לפיה הם יקבלו תפקיד של סגן שר במשרד השיכון, ובכך רע"ם תיכנס בעצם לממשלה ולא תהיה רק חלק מהקואליציה. ברע"ם לא העריכו עד כה שיוצע להם תפקיד כל כך משמעותי. בשיחות הקואליציוניות לפני הקמת הממשלה אמנם עלתה האפשרות הזו, אבל לא במשרד השיכון.
הארכת החוק מעוררת מחלוקת בין מפלגות הקואליציה, וחלק מחברי מפלגתו של מנסור עבאס זועמים על האפשרות לתמוך בו. "חוק האזרחות, הינו חוק גזעני אנטי דמוקרטי, שאיננו יכול בשום מקרה ובשום צורה לעבור בקולותיהם של חברי הכנסת של רע"ם", כתב ח"כ טאהא מרע"ם ביום שלישי האחרון, "אמשיך להתנגד בוועדה המסדרת להעברת החוק לועדת חוץ וביטחון, ורע״מ תצביע נגד החוק במליאה".
החוק שבמוקד המחלוקת, חוק האזרחות והכניסה לישראל, נחקק באוגוסט 2003 ושולל מתן אזרחות או תושבות לפלסטינים משטחי יהודה שומרון ועזה שנישאו לאזרחים או תושבים ערבים ישראלים. החוק הגיע בעקבות הסכמי אוסלו, שהביאו לכך שבמשך כעשור נכנסו לישראל כ-130 אלף פלסטינים, על פי הערכות שונות, במסגרת איחוד משפחות.