ראשי רשויות בליכוד מפעילים בימים האחרונים לחץ על ראש הממשלה בנימין נתניהו, כדי שיביע תמיכה באופן רשמי במרים פרץ לנשיאות המדינה - כך נודע היום (שלישי) ל-N12. בסיעה החליטו אומנם לאפשר חופש הצבעה, אבל מתברר שברמת השטח יש תסיסה וביקורת קשה כנגד ההחלטה לשבת על הגדר ולא לתמוך במועמדותה של פרץ.

ראש עיריית מעלה אדומים ויו"ר סיעת הליכוד במרכז לשלטון מקומי, בני כשריאל, פתח במהלך נרחב לגיוס ראש רשויות של התנועה וח"כים, שיקראו פומבית לתמוך בפרץ. כשריאל אף גייס שורת ראשי רשויות ומועצות למהלך, בהם ראש עיריית בית שאן וסגן השר לשעבר ז'קי לוי, ראש המועצה המקומית גבעת זאב יוסי אברהמי, ראש המועצה המקומית מעלה אפרים שלומי ללוש, ראש מועצת קריית ארבע-חברון אליהו ליבמן, ראש מועצת קרני שומרון יגאל להב, ראש מועצת יסוד המעלה אילן אור, ראש מועצת מטולה דוד אזולאי ונוספים.

בנימין נתניהו, מירים פרץ (צילום: לעמ)
לחץ בליכוד כדי להביע בה תמיכה. נתניהו ופרץ|צילום: לעמ

המטרה של כשריאל היא לגייס ראשי רשויות נוספים וח"כים מהליכוד, כדי לשכנע אותם שהצבעה ליצחק הרצוג לא עולה בקנה אחד עם האג'נדה הימנית, שיש לה אפשרות לבוא לידי ביטוי בבית הנשיא. במכתב ששלח כשריאל לראש הממשלה, לשרים ולח"כים של הליכוד, הוא כתב כי "זהו צו השעה של מדינת ישראל, אני קורא לכם להעביר לעם מסר של אחדות ולכידות - ולבחור במרים פרץ לנשיאה הבאה של מדינת ישראל".

בשבוע שעבר הכריזה פרץ על מועמדותה באופן רשמי, ומולה יתמודד יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית ויו"ר מפלגת העבודה לשעבר, יצחק בוז'י הרצוג. "הימים הקשים שעוברים על כולנו הביאו אותי לקבל החלטה עליה חשבתי רבות בחודשים ובשבועות האחרונים, להתמודד על תפקיד נשיאת המדינה", הודיעה פרץ על מועמדותה באופן רשמי בעמוד הפייסבוק שלה.

היא הוסיפה כי "לא כך דמיינתי את הכרזת התמודדותי על תפקיד נשיאת מדינת ישראל. רצה הגורל וסד הזמנים שהוכתב בכנסת מחייב אותי להגיש את מועמדותי כשברקע קולות הטילים, וצה"ל יחד עם כוחות הביטחון האחרים פועלים להגנה על אזרחי המדינה, אך דווקא בעת הקשה הזו, כשהמדינה שלנו עומדת למבחן, זה הזמן לאחדות".