מנכ"ל מפלגת עלה ירוק לשעבר מוביל בימים אלה מהלך משותף יחד עם ארגוני סטודנטים – כתיבת אמנה התומכת בקידום לגליזציה עליה יחתימו את הציבור הרחב. חברי המפלגה, שהחליטו גם הפעם לא לרוץ בבחירות לכנסת, בחרו לרכז את מאמצם הפוליטי במהלך חוצה מפלגות. על פי התכנית, לאחר שתשיג תמיכה ציבורית מבוססת, יחתימו עליה ראשי מפלגות שיתחייבו פומבית לקדם את רפורמת לגליזציית הקנאביס תוך שלושה חודשים מיום השבעת הממשלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המהלך החדש כבר קיבל את תמיכת מפלגת "עלה ירוק" והסניף הישראלי של ארגון הסטודנטים הבינלאומי SFL ונקרא "הסכם ליגלייז21". במסגרתו, נקראים התומכים לחתום על "הצעה" למועמדים לכנסת לפיה ישקלו בחיוב להצביע להם אך ורק אם יסכימו לייצג את האינטרס של צרכני הקנאביס. בין דרישותיהם: הפסקת מדיניות ההפללה ומחיקת הרישומים הפליליים לא יאוחר משלושה חודשים לאחר הקמת הקואליציה והסדרת שוק הקנאביס עוד בשנת 2021.
מפלגות רבות כבר הודיעו בעבר על תמיכתן בלגליזציה מלאה של קנאביס, אך בעוד הצעת החוק בנושא שכבר עברה בקריאה טרומית והומלצה על ידי ועדה בין משרדית ("ועדת מררי") ירדה מסדר היום בשל נפילת הממשלה, עולה החשש בקרב פעילי הלגליזציה מכך שהממשלה הבאה תחזיר את הטיפול בנושא שנים רבות לאחור: "בכל מערכת בחירות הם מבטיחים לנו הבטחות וכל פעם שוכחים אותנו לאחריה, אסור לנו ללכת אחורה", אמרה אופיר שיקרקה מתנועת "ליגלייז מתפקדים".
כזכור, בכנסת הקודמת בצלאל סמוטריץ, יו"ר הציונות הדתית, נאבק דרך האופוזיציה בהצעת החוק הזאת וגם חברי הכנסת החרדים לא תמכו בה בהתלהבות. בעלה ירוק חוששים כי כל קואליציה עתידית עלולה להוריד את ההישג לטמיון. "מפלגה שלא תתחייב להמשיך בתהליכי החקיקה תאבד כמיליון מצביעים צרכני קנאביס. אנחנו נמצאים בכל מקום, חרדים וערבים, שמאלנים וימנים, פריפריה ומרכז", הוסיפה שיקרקה.
את המהלך שיזם מנכ"ל המפלגה לשעבר, עו"ד חץ-דוד, מובילים ארגון "ליגלייז", תנועה חברתית שקמה בשנת 2017 ומובילה את המאמצים בתחום חוקיות הקנאביס. בימים הקרובים יחלו הפעילים להחתים ראשי מפלגות סביב האמנה, לפיה הם מתחייבים לקדם את נושא הלגליזציה בתוך שלושה חודשים מרגע הקמת הממשלה החדשה ולשים את הנושא במרכז סדר היום. כצעד המשך לחתימות, פעילי הלגליזציה מתכוונים לייצר "רשימת מפלגות מומלצות" במקום להריץ מפלגה מטעמם, כאשר רק ראשי מפלגה שיחתמו על האמנה ייכנסו לרשימת המומלצים.
חברי המפלגה לא הגישו רשימה עד תאריך היעד להגשת הרשימות לכנסת, שהיה לפני שבוע וחצי. למרות שבאופן מסורתי זוכה המפלגה לתמיכה של כמה עשיריות האחוז, בשלוש מערכות הבחירות האחרונות לא התמודדה המפלגה לכנסת.