פרסום ראשון: ברקע המשבר הפוליטי שהביא לביטולו של חוק "האיים הירוקים", שר הבריאות יולי אדלשטיין, יו"ר ועדת חוקה יעקב אשר, והשר דודי אמסלם התכנסו לישיבה שנערכת בשעה זו בניסיון להגיע לפשרה שתאפשר לחוק דומה לעבור - ולפתוח את אילת וים המלח בלבד. על הפרק רעיון מעניין שיכול להוריד את כל הצדדים מהעצים, והוא להעביר את השיח מהפוליטיקאים - ליועצים המשפטיים.
 
 
העיקרון שעומד בבסיס הרעיון הוא שהיועץ המשפטי של ועדת החוקה והיועץ המשפטי של משרד הבריאות יביאו נוסח שמצד אחד שומר על העיקרון של אדלשטיין, שהוא לפתוח רק את אילת וים המלח, ומנגד מאפשר איזושהי גמישות בהמשך לפתיחת אזורים אחרים מלבדם. כל זאת תוך פיקוח פרלמנטרי ובהתאם לנתוני התחלואה.
 
החוק ככל הנראה יקודם היום בכנסת, ועל הפרק פתיחה של אילת וים המלח כולל עסקים. במשרד הבריאות מתכננים גם ניסוח משפטי לתעודת המחלים, אבל לא יאפשרו בשלב זה פתיחת "איים ירוקים" באזורים אחרים, זולת התחייבות תקשורתית של אדלשטיין לבדוק ערים נוספות בהתאם לנתוני התחלואה. 
 
אילת (צילום: אורלי גנוסר)
מתי תחודש התיירות באילת?|צילום: אורלי גנוסר
 
שלשום דווח ב-N12 כי שר הבריאות יולי אדלשטיין משך את "חוק האיים הירוקים" שהיה אמור להביא לפתיחתם של ים המלח ואילת בעקבות הסתייגויות והתנגדויות של חלק מסיעות הקואליציה. החוק המקורי אפשר לממשלה להכריז על אילת וים המלח כאיי תיירות, אך ועדת החוקה של הכנסת אישרה נוסח שלפיו גם טבריה, נצרת ומוקדי תיירות נוספים יוכלו להצטרף למתווה, ולכן אדלשטיין החליט למשוך את החוק.
 
לאחר שאדלשטיין משך את החוק שלשום, אתמול ניסו לקדם בכנסת הצעת חוק פרטית שתפתח לא רק את אילת וים המלח, זאת כאמור בניגוד לעמדת השר אדלשטיין. את ההצעה הביא יו"ר ועדת הכנסת איתן גינזבורג מכחול לבן וחתום עליה גם יו"ר הקואליציה מיקי זוהר. ההצעה עברה אתמול בקריאה ראשונה.
 
סגר קורונה השני באילת (צילום: דוברות המשטרה)
הטיילת באילת בתקופת הסגר השני|צילום: דוברות המשטרה
מלון קורונה ים המלח (צילום: מארק צל)
אזור המלונות בים המלח שומם בעקבות הסגר השני|צילום: מארק צל