בגיל 29 היא כבר הייתה ד"ר לחינוך, בגיל 35 התמודדה על ראשות עיריית קריית שמונה, עשר שנים אחר כך כבר הייתה שרה ואז הגיעה הקורונה. בתור יו"ר ועדה שהלכה נגד הזרם היא הפכה לאחת הדמויות הבולטות במערכת הפוליטית - עד כדי כך שאפילו זכתה לעמודה משלה בסקרים. בנט רצה אותה, גם ליברמן, אבל בסוף בחרה לחבור לגדעון סער כמספר שתיים במפלגה החדשה שלהם "תקווה חדשה". "כל הזמן חוזרת לי השאלה לראש: מה כבר עשיתי? עשיתי את העבודה שלי" אומרת ח"כ ד"ר יפעת שאשא ביטון לחדשות סוף השבוע בריאיון בלעדי מאז שנודע על החיבור עם סער.‎

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

עוד בתחילתו של הריאיון עם שאשא ביטון, אנו שואלים אותה עד כמה הייתה קרובה לרוץ לבד, רגע לפני שהכריזה על הצטרפותה למפלגתו של גדעון סער. "זה היה מאוד חזק במחשבות", סיפרה, "גם בתקופה האחרונה, כשהבנו שזה באמת הולך לבחירות אז עשינו סקרים והתוצאות היו טובות דווקא. הסקר ניבא לי את הכוח שייחסו לי גם בסקרים הציבוריים, אפילו קצת יותר מזה". אולם כשנשאלה מדוע, למרות התוצאות המעודדות, החליטה לוותר על ריצה עצמאית הסבירה כי "אם יש אפשרות לעשות שינוי אמיתי עבור מדינת ישראל אז אני לוקחת את זה בשתי ידיים, ואם המשמעות של זה לוותר עליי כמספר אחת, אז אני גם מוותרת על זה".

שאשא ביטון המשיכה והסבירה כי ביקשה "להביא אלטרנטיבה שלטונית למדינת ישראל". היא סיפרה שזיהתה שגדעון סער הוא היחיד שיכול להביא את האלטרנטיבה הזו וזו הסיבה שחברה אליו כמספר 2. לאפשרות שאם בנט היה מציע לה להיות מספר שתיים אצלו, ענתה ש"חד משמעית" לא הייתה מסכימה לכך מהסיבה במפלגתו של סער הנה המקום היחידי "שזיהינו שיש בו אלטרנטיבה שלטונית".

ח
ח"כ יפעת שאשא ביטון בראיון לדנה וייס|צילום: חדשות 12

שרת התחבורה מירי רגב אמרה על מהלך החבירה של שאשא ביטון כי "זו דוגמה קלאסית לפוליטיקה תועלתנית. היא עשתה דבר שלא ייעשה", דבר עליו אמרה חברת הכנסת "אני לא הייתי חברת ליכוד, אני מזכירה לה שוב, אני הייתי נציגה של מפלגת כולנו. כשאני רואה גם מה מאפיין את השיח בתוך מפלגת הליכוד, לא מתאים לי להיות חלק מהשיח הבריוני והנמוך הזה. זה בדיוק מה שאנחנו מבקשים לשנות. מסתכלים עלינו, גם הציבור מסתכל עלינו, הילדים מסתכלים עלינו. אנחנו לא משמשים דוגמה טובה בימים האלה".

השבוע הודיע זאב אלקין כי הוא פורש ממפלגת הליכוד והחברות רבת השנים עם נתניהו ומצטרף גם הוא לגדעון סער, צעד שדוחק את שאשא ביטון מעט אחורה. כששאלנו אותה כיצד תיראה חלוקת התפקידים בצמרת המפלגה החדשה הסבירה: "יש פה מנהיג אחד, יש פה מועמד אחד לראשות הממשלה. אני ממלאת מקום יו"ר המפלגה וסגנית וגם אלקין מצטרף. האם ידענו שיהיה סגן נוסף? התשובה היא לא, אבל זה באמת לא חשוב... וזה בסדר גמור שתהיה דמות נוספת שהיא באה עם הרבה מאוד ניסיון".

ובכל זאת, בתור מי שלא הייתה חברה בקבינט המדיני-ביטחוני ובתור מי שאין לה ניסיון משמעותי כשרה, האם לשאשא ביטון מספיק ניסיון ותעוזה להיות ממלאת מקום ראש הממשלה? לטענתה היא מביאה איתה "ניסיון ועשייה שהם רבי שנים. התחלתי את הפוליטיקה עוד בקריית שמונה. עשיתי דבר או שניים, אם לא יותר מזה בחיי. יש לי את כל מה שצריך כדי להצליח בתפקיד ממלאת מקום ראש הממשלה. אני עושה את מה שאני יודעת שאני יכולה לעשות. אני לעולם לא הולכת למקומות שאני לא בטוחה שאני אצליח לעשות אותם במאה אחוזים".

ח
ח"כ יפעת שאשא ביטון|צילום: חדשות 12

אחת השאלות שאנו נוטים לשמוע אותן כמה שיותר בתקופה הפוליטית האחרונה היא האם השחקנים החדשים יסכימו לשבת תחת נתניהו שמוביל את הסקרים. "אנחנו לא נשב בהנהגה תחת בנימין נתניהו", אומרת שאשא ביטון, "זה לא נתניהו לגופו של אדם פרטי. הסיפור הוא דרך ההנהגה שנתניהו מוביל את המדינה. האם זה ממקום של רק לא ביבי? גם התשובה היא לא. זה ממקום שמדינת ישראל רוצה שינוי".

ומי יהיו המצטרפים החדשים אחרי אלקין למפלגתו של גדעון סער? "אני יכולה לומר לך שיש עוד לא מעט אנשים ערכיים בתוך הליכוד שהייתי שמחה לראות אותם מצטרפים לשורותינו", אומרת חברת הכנסת. "אנחנו נמצאים בשיח עם גדי איזנקוט, הוא היה רמטכ"ל טוב, הוא ראוי. מאוד נשמח שיצטרף לשורותינו".

מבחינת האג'נדות של המפלגה החדשה, אומר גדעון סער "אנחנו מפלגת ימין", אולם שאשא ביטון עדיין מתחמקת מלענות בבהירות על נושאים כמו סיפוח שטחים ואומרת: "העמדות שלי הן כרגע להתמקד במה שקורה במדינה. מי שרוצה מפלגת מרכז-ימין שמאחדת את מדינת ישראל, שיודעת לשמור על ביטחון מדינת ישראל, יצביע לנו, חד-משמעית". עוד התייחסה שאשא ביטון לנושאים כמו לימוד ליבה לחרדים ("נושא חשוב מאוד"), סגירת מרכולים בשבת ("לא יקרה"), נישואים אזרחיים ("צריך לתת מענה למי שמעוניין בזה") ופונדקאות לקהילה הלהט"בית ("מגיעה להם"). על נושא פסקת ההתגברות אמרה שאשא ביטון שהם "בעד".

בסוף הריאיון אנו מגיעים לנושא אולי הכי כואב לרוב הישראלים - הסגר השלישי שייכנס לתוקפו מחר בשעה 17:00. אנו שואלים את מי שכיהנה בחודשים האחרונים כיו"ר ועדת הקורונה, האם הסגר הזה הוא הכרחי "התשובה היא לא, חד-משמעית לא. זה סגר שהוא חד-משמעית פוליטי. אני לא מוצאת שום הסבר למה אנחנו מתגלגלים לסגר נוסף כשאנחנו עוד לא יצאנו מהסגר הקודם. במדינות האחרות ניהלו את זה אחרת, ובתקופה שבין הסגרים הם אפשרו איזושהי שגרת חיים, עולם התרבות שם נפתח. אין שום הסבר הגיוני למה ענף התרבות נשאר במשך כל כך הרבה חודשים סגור".