היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדבליט, פרסם הערב (שני) את הסדר ניגוד העניינים של ראש הממשלה בנימין נתניהו. במרכזו, הדגיש מנדלבליט כי על נתניהו להימנע מהתערבות בהליכי מינוי בכירים במערכת המשפט ואכיפת החוק ובהם מפכ"ל המשטרה, פרקליט המדינה, היועמ"ש ועוד. כמו כן, עליו להימנע מהתערבות כלשהי בוועדה לבחירת שופטים. עוד נכתב כי על רה"מ לא להתערב במקרים שבהם להחלטות בתחום התקשורת יש קשר ישיר למשפט הפלילי בעניינו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ראשית הבהיר היועמ"ש במכתבו כי על נתניהו להימנע מלעסוק בכל עניין שיש לו זיקה מהותית למשפטו או לאשר נדון בו. כמו כן עליו להימנע מכל מעורבות בעניינים הנוגעים לפעילות הוועדה לבחירת שופטים, בכל הנוגע לשופטי בית המשפט העליון ובית המשפט המחוזי בירושלים.
עם זאת, הובהר במכתב כי "אין מניעה שראש הממשלה יהיה מעורב בקביעת זהות חברי הממשלה שימונו כנציגים לוועדה לבחירת שופטים. אולם, גם בהקשר זה, עליו להימנע מהשפעה כלשהי על האופן שבו אותם נציגים ימלאו את תפקידם בכל הנוגע לשופטי בית המשפט העליון ובית המשפט המחוזי בירושלים".
בנוגע למינויי בכירים, על נתניהו להימנע מלהתערב במינויים של היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה, מפכ"ל המשטרה, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, מפקד להב 433 ויתר מפקדי היחידה וכן חוקרי המשטרה והרשות לניירות ערך שטיפלו בעניינו.
עוד על ראש הממשלה להימנע מלעסוק בכל נושא הנוגע לעניינם האישי של הנאשמים האחרים בהליך הפלילי שמנוהל נגדו, וכך גם לגבי עניינם של עדים שיש יסוד להניח שראש הממשלה הוא בעל עניין ביחס לעדותם. בנוסף, להימנע מלטפל במסגרת פעילותו הממשלתית, בהליכי חקיקה הנוגעים לעבירות מתחום טוהר המידות ולתיקוני חקיקה אחרים שעשויים להשפיע על מצבו המשפטי האישי.
בנוגע לתחום התקשורת, קבע היועץ המשפטי לממשלה כי על נתניהו להימנע מלטפל במקרים בהם להחלטות בתחום יש זיקה ישירה למשפט הפלילי בעניינו. עוד הובהר כי על ראש הממשלה נתניהו להימנע מלפעול בעניינים אלו באמצעות גורמים מטעמו, ועליו להימנע מלהפעיל את השפעתו על בעלי התפקידים המוסמכים לטפל באותם נושאים.
"הסיטואציה שבה ראש ממשלה מכהן בד בבד עם הליך פלילי שמתנהל נגדו, היא סיטואציה תקדימית וחריגה, המחייבת התייחסות מיוחדת, בדגש על היבטים שונים הנוגעים בעיקרם למערכת אכיפת החוק", נכתב בראשית המכתב. "מערכת אכיפת החוק ורשויות התביעה הן חלק מהרשות המבצעת, והגם שראש הממשלה אינו נושא באחריות המיניסטריאלית בעניינן, יש מקום להסדרת מעורבותו האפשרית של ראש הממשלה בעניינים הנוגעים למערכות אלה".