השרים שאישרו את מתווה הסגר חושבים שהוא לא באמת רציני: שבועיים מאז נכנס לתוקפו הסגר הנרחב השני שהוטל על מדינת ישראל במטרה להיאבק בהתפשטות נגיף הקורונה, שרים בקבינט הקורונה טוענים שהתנועה בחוץ גדולה יותר ממה שהיה בימי הסגר הראשון - מה שמעיד על כך שהמגבלות שהוטלו לא באמת אפקטיביות ושהציבור לא חושש לצאת החוצה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המצב בחוץ, ובעיקר עומסי התנועה הגדולים יחסית בכבישים, גרמו לשרים להבין שהמדינה לא באמת נמצאת בסגר. בקרב מקבלי ההחלטות מחלחלת ההבנה שיש יותר מדי אנשים שהפרו את ההנחיות בשבועיים שחלפו מאז הוטל הסגר - והם עושים זאת גם כיום, לאחר שישראל שברה שיא נוסף במספר הנדבקים היומי שכבר חצה את רף 9,000 המאומתים ביממה.
"הסגר לא באמת קיים", אמרו, "אנשים יוצאים מהבתים, ממציאים תירוצים ולא באמת מפחדים שיתפסו אותם. זה הפך לבדיחה. אי אפשר להתנהל ככה. זה נורא. בסגר הראשון אנשים היו בהיסטריה ופחדו מהקורונה. עכשיו זה לא עובד וזה לא אפקטיבי".
למרות הסגר ההדוק: תנועה גדולה בכבישים - ובמיוחד בגוש דן
תחושות שרי קבינט הקורונה שהסגר הוא לא באמת סגר מגובות בנתונים מהשטח. מהנתונים של חברת "אפל" שעקבה אחרי מילוני המכשירים של משתמשיה ברחבי הארץ, עולה תמונה מדאיגה לפיה חרף המגבלות – המכוניות ממשיכות למלא את הכבישים.
על פי הנתונים בסגר הראשון, התנועה בכבישים בכל הארץ ירדה ב-80% לעומת השגרה. אתמול – נרשמה ירידה של 30% בלבד בהשוואה לימי השגרה.
עם זאת, ישנם מקומות שבהם הפער לא גדול באותה מידה. בירושלים הייתה ירידה של 82% בתנועה בשיא הסגר הראשון, כשאתמול הנתון שנרשם הוא תנועה של 42% פחות מהשגרה. עדיין מדובר בפער משמעותי – אך קטן מהמגמה הארצית.
בגוש דן – המספרים דרמטיים. בסגר הראשון הייתה ירידה של 70% בתנועה בדרכים וברחובות באזור זה של הארץ. אך היום הייתה שם ירידה של 10% בלבד לעומת השגרה. כך שבגוש דן, התנועה בימים אלה כמעט רגילה, דומה מאוד לזו שהייתה לפני ימי הסגר הנוכחי.
לפרויקטור הקורונה רוני גמזו יש נתונים אחרים שמראים הפרשים קטנים יותר, אבל המסקנה היא זהה: יש יותר תנועה ברחובות ובחוץ לעומת הסגר הראשון.