הצעת החוק נדחתה: הכנסת דחתה היום (רביעי) את הצעת החוק של ח"כ יוראי להב-הרצנו (יש עתיד-תל"ם), לפיה טפסי המדינה הרשמיים יותאמו גם להורים גאים וייכתב עליהם 'הורה 1' ו'הורה 2' במקום 'אם' ו'אב'. 48 ח"כים הצביעו נגדה, 25 תמכו. ח"כ איתן גינזבורג מכחול לבן הצביע בעד ההצעה, אך שאר חברי מפלגתו וחברי הליכוד לא תמכו - והיא נפלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סיעת ימינה, שנמצאת באופוזיציה, לא הצביעה באופן אחיד: יו"ר המפלגה, נפתלי בנט, אומנם הצהיר שהוא תומך בשוויון לבני הקהילה הגאה, אך שניים מחברי מפלגתו - בצלאל סמוטריץ' ואופיר סופר - הצביעו נגד, בעוד שאיילת שקד ומתן כהנא התקזזו.
"אני לא מצליח להבין למה חברי הבית הזה מאפשרים למצב הזה להימשך. אני לא קיים? המשפחה שלי לא קיימת?", שיתף ח"כ להב-הרצנו, במקרה עליו סיפר לו הורה במשפחה חד-מינית. "גנץ פרסם סרטון בעבר שבו אמר שבמשך תקופה ארוכה מדי לא קודמו זכויות הקהילה הלהט"בית ושנתניהו פעל במו ידיו כדי להפיל אותה. בני, הסתכלת לי בלבן של העיניים והבטחת להביא שוויון. איפה אתה?".
ח"כ להב-הרצנו פנה בדבריו גם לשר המשפטים, אבי ניסנקורן, שנכח במליאה ואמר לו: "התיקון הזה יושב בגדרות משרדך. זה תיקון צודק ונכון ואני יודע שאתה יודע את זה. הייתי לצדך ברחובות כשאמרת את זה. אבי ניסנקורן, איפה אתה בעניין הזה?".
"הורה 1" ו"הורה 2" יחליפו את "אב" ו"אם"?
"מטרתו של חוק זה היא לעגן במסגרת חוקית את הגיוון הקיים בתא המשפחתי במדינת ישראל, באופן שיהלום את זכותו של כל אדם לכבוד ולשוויון", כתב ח"כ להב-הרצנו בנוסח ההצעה, "השינויים שחלו בהרכב התא המשפחתי בישראל, לצד הכרת הרשות בזכות האדם לחיי משפחה בהתאם לאמונתו ובחירתו, מחייבים את התאמת הניירת הרשמית שהייתה נהוגה עד כה, ואשר עוצבה על פי מודלים חברתיים-משפחתיים מיושנים, למגוון התאים המשפחתיים הקיימים כיום".
"מוצע בהצעת חוק זו לקבוע כי בכל טופס הניתן על ידי גוף ציבורי או על ידי גוף פרטי המציע שירות לציבור, לא תהיה התייחסות למין של ההורה, אלא אך ורק להיותו הורה", נכתב. במקום מוצע להחליף את השימוש בכינויים "אב" ו"אם" על הטיותיהן השונות בכינויים ניטרליים מסוג של "הורה 1" ו"הורה 2". "זה יאפשר להפסיק את ההדרה של משפחות יחידניות ומשפחות חד-מיניות מהשיח הציבורי, החברתי והחינוכי. בכוחו של שינוי זה להפסיק את הפגיעה בהורים ובילדים שעומדים כיום נבוכים אל מול תיבות הסימון בטפסים שאינם מתאימים למבנה המשפחתי שלהם, ולקדם את הציבור הישראלי אל עבר שוויון חברתי".