"טרנר עזבה בהסכמה, הדיונים באוצר מקצועיים": שר האוצר ישראל כ"ץ הגיב הבוקר (שני) לראשונה להתפטרות מנכ"לית משרדו קרן טרנר-אייל, מי שנחשבה ליד ימינו ומונתה לתפקיד באופן אישי על ידו, כמשרת אמון. בפוסט מפורט שהעלה לעמוד הפייסבוק שלו, כתב השר כי המנכ"לית שפורשת אחרי חצי שנה בלבד, לא עושה זאת על רקע אישי - וכי הניסיונות לתאר את מה שמתרחש במשרד האוצר כ"התפרקות" הם מגמתיים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אין לפרישה שום קשר לתקציב, למדיניות ולהתנהלות משרד האוצר", כתב כ"ץ. "לא אתייחס לרכילות בשם מקורבים ולמתקפות תקשורתיות בעלות אינטרס. משרד האוצר בראשותי מתפקד היטב, באופן עצמאי ועם מלוא הסמכויות, וממלא את כל משימותיו על הצד הטוב ביותר בתקופה קשה ומאתגרת זו. הן בתחום הסיוע לשכירים, לעצמאים ולעסקים, והן בתחום קידום המדיניות. שיתוף הפעולה עם ראש הממשלה הוא מתבקש ונעשה בדרך הנכונה ביותר". 

עוד הוסיף השר: "כמובן שהמציאות מול כחול לבן והשיתוק ההדדי בחלק מהתחומים מקשה על כולם, בייחוד בעניין חוקי ההסדרים והרפורמות החשובות שאני רוצה לקדם והם מונעים. אבל הצלחתי לנווט ולהעביר עד היום את כל ההחלטות המרכזיות שיזמתי, כולל תקציב שנת-המשכי מלא ל-2020, שמאפשר לכל משרדי הממשלה לתפקד". 
ישראל כ
תגובה ראשונה להתפטרות המנכ"לית. שר האוצר כ"ץ|צילום: פלאש/90

"העברנו ואנחנו ממשיכים להעביר החלטות חסרות תקדים בתחומים שונים, שכולן מבוצעות היטב על ידי הדרג המקצועי באוצר, בלווי צמוד שלי והכול בא לידי ביטוי בשטח", הבהיר כ"ץ, "לא בכדי אין הפגנות על רקע הסיוע הכלכלי. אנו מקדמים בימים אלה את תקציב 2021 בהתאם לשיקולים המקצועיים ולוח הזמנים הנדרש - ולא בהתאם לדרישות פוליטיות של כחול לבן". 
 
 "הניסיון ליצור דימוי של התפרקות המשרד - פוליטי ומגמתי" 
 
בפוסט תקף השר כ"ץ את מבקריו שטוענים שהוא מביא להתפרקותו בפועל של משרד האוצר, זאת לאחר ששלושה בכירים בחרו לעזוב מאז החל לכהן בתפקידו: "כל הניסיון ליצור דימוי של התפרקות הוא פוליטי ומגמתי ורחוק מאוד מהמציאות". 
 
לדברי כ"ץ, "ראש אגף תקציבים שעירב פוליטיקה בתפקידו התפטר, וסגנו מונה במקומו, וכעת המנכ"לית שמיניתי סיימה את תפקידה בהסכמה הדדית. נקבע ממלא מקום מתוך המשרד ובקרוב ימונה מנכ״ל חדש. פרישת החשב הכללי, שאני מאוד מעריך, היא מסיבות אישיות שלו, וכבר נקבע לו מחליף מצוין שימונה בקרוב".

מכתב ההתפטרות של שאול מרידור (עיבוד: פלאש 90)
מכתב ההתפטרות של ראש אגף התקציבים שאול מרידור|עיבוד: פלאש 90
 

"כל הדיונים באוצר הם מקצועיים ומכבדים וברמה הנדרשת, ואני כשר הממונה קובע בסופו של דבר את המדיניות, ותפקיד הפקידות לתמוך ולבצע", הדגיש. "אנו צועדים בדרך ארוכה וקשה. אני רואה לנגד עיני אך ורק את טובת הציבור ובעלי העסקים הזקוקים לסיוע, ופועל למענם ללא פשרות. וכך בכוונתי להוסיף ולעשות גם בעתיד".

מקורביה של המנכ"לית המתפטרת: סביבת העבודה באוצר - "בלתי אפשרית" 

אמש הבאנו במהדורה המרכזית דברים שסיפרו מקורביה של המנכ"לית הפורשת, קרן טרנר-אייל, לפיהם סביבת העבודה במשרד האוצר הפכה לבלתי אפשרית, כזו שלא הותירה לה ברירה אלא להודיע ביום חמישי האחרון לשר כ"ץ כי החליטה לנטוש את התפקיד. "אין בסיס מקצועי, אין עבודת מטה מסודרת, הדיונים לא מעמיקים", אמרו מקורביה.

מקורביה של טרנר שיקפו תמונה של מציאות חריגה במשרד האוצר. "ההחלטות במשרד האוצר מתקבלות באופן עקום", מסרו לחדשות 12. "אין בסיס מקצועי, אין עבודת מטה מסודרת, הדיונים לא מעמיקים. יש רק החלטות שמגיעות מלמעלה, מלשכת ראש הממשלה". 

עוד הם הוסיפו: "זו לא רק אשמתו של שר האוצר כ"ץ, אלא במידה רבה סיטואציה שהוא נקלע אליה. הוא עובד בסביבה בלתי אפשרית. לדוגמה ההחלטה על הסגר: כשפקידי האוצר מנסים להציג נתונים - אומרים להם שאי אפשר, ואז אחרי שהם מתעקשים, הם מציגים וקוטעים אותם באמצע. עוברות שעות של דיונים מבלי שמתייחסים ברצינות לעמדת האוצר. לא הקשיבו לאוצר על איך להימנע מסגר, איך ייראה הסגר ואיך הכי נכון לצאת ממנו".

 

בתגובה הרשמית של קרן טרנר לא היו אזכורים לטענות שהועלו. "אני מודה לשר כ"ץ על שנים ארוכות של עבודה משותפת למען רווחת אזרחי ישראל במשרדי התחבורה והאוצר", אמרה. "אני משוכנעת שיחד עם אנשי המקצוע המסורים במשרד, הוא ינהיג תוכנית כלכלית רחבה לטיפול במשבר הכלכלי עקב התפרצות נגיף הקורונה. אני רוצה להודות לשר כ"ץ על האמון ועל הזכות הגדולה לעבוד איתו לאורך הדרך בתפקידים השונים, ולשרת את אזרחי המדינה במשך שנים ארוכות של עשייה במגזר הציבורי".