חבר הכנסת גדעון סער הודיע אמש (שבת) ליו"ר הקואליציה מיקי זוהר על התפטרות מחברותו בוועדת חוקה, חוק ומשפט. הסיבה להתפטרות לטענת סער היא אישור חוק הקורונה, שהופך את הכנסת לחותמת גומי על החלטות הממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במכתב ההתפטרות שלו טען סער שהחוק בעייתי משום שהוא מאפשר לכנסת לאשר הכול או כלום. כך למשל, לא יכלה הכנסת להצביע השבוע נגד סגירת העסקים הקטנים, על אף שהתקהלות של 10 אנשים הותרה. "היו לי השגות קשות על נוסחו של 'חוק הקורונה הגדול'", כתב סער במכתב התפטרותו. "התרעתי שהחוק יפגע קשות בליבת הפיקוח הפרלמנטרי של הכנסת על הממשלה. הסתייגויותי (והסתייגויות אחרות שהוצעו בוועדה) לא התקבלו בהצבעות שהתקיימו בחודש יולי".

סער המשיך: "לפי החוק הקיים, הוועדה אינה יכולה להכניס שינויים בנוסח התקנות אלא רק לאשרן או לדחותן. עקב כך, נמנעה מהוועדה היכולת להכניס שינויים גם בנושאים שהיו בקונצנזוס בקרב חברי הועדה, קואליציה ואופוזיציה כאחת. לא יכולתי לתמוך בישיבה הקודמת בהגבלת העסקים הקטנים (מתחת לעשרה עובדים) בשעה שהתקהלות של עד עשרה אנשים אפשרית. גם לא אוכל לעשות זאת בהמשך. אשר על כן, איני רואה עוד טעם בחברותי בוועדה".

ישראל כ
יצא נגד מדיניות הממשלה|צילום: פלאש/90

סער אינו חבר הליכוד הראשון שיוצא נגד מדיניות הממשלה, ובפרט נגד סגירת העסקים הקטנים. ביום חמישי האחרון שר האוצר ישראל כ"ץ העביר ביקורת על מדיניות הממשלה. "אני לא אתן למיליוני אנשים לשקוע לייאוש ולחרפת רעב בגלל החלטות לא נכונות של משרד הבריאות ולסגור את המשק ללא הבחנה וללא שום הצדקה בריאותית", אמר השר כ"ץ.

"במקום לבצע אכיפה במקומות שמדביקים, סוגרים מקומות עבודה שלא מקבלים קהל ואין בהם שום הדבקה. לא ייתכן שמאפשרים התקהלות עד 10 אנשים, אבל אוסרים על פתיחת עסקים עד 10 עובדים - אף אחד לא מקבל את זה".

סגר קורונה השני באילת (צילום: איתי כהן)
זעם על הסגירה המוחלטת של העסקים|צילום: איתי כהן

סגירת העסקים הקטנים, ובמיוחד אלו שאינם מקבלים קהל, עוררה זעם רב בזירה הפוליטית והאזרחית כאחד. מומחים אפידמיולוגיים רבים הסכימו כי סגירתם של העסקים הללו איננה בעלת השלכות בריאותיות חיוביות, ועל כן לא נותר אלא להניח שהסיבה לסגירה הגורפת היא הקישור שנעשה בי סגירת המשק לבין איסור ההפגנות.