הסערה בישיבת הממשלה: ההחלטה על סגר מיום שישי הקרוב התקבלה לאחר שעות ארוכות של חילופי דברים בין השרים. ציטוטים מהישיבה שפורסמו הערב (ראשון) במהדורה המרכזית חושפים את טיעוני ההתנגדות, השרים שתמכו – וגם הביקורת על פרופ' גמזו ומערכת הבריאות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"סגר כללי מלא הוא אסון לכלכלת ישראל – זה לא ריסון מהודק, זה ריסוק מהודק", אמר השר אופיר אקוניס. שר האוצר ישראל כ"ץ הוסיף ותקף: "משרד הבריאות לא נערך כראוי, למרות שקיבל את כל המשאבים הנדרשים להתמודדות עם תחלואה בהיקפים גדולים בהרבה מזו הקיימת כעת, וזאת הסיבה שאנחנו צריכים לקבל עכשיו החלטות קשות".
השר איציק שמולי התווכח עם ראש הממשלה: "לא נתתם מסיבות פוליטיות, סיכוי אמיתי למיקוד מאמץ באופן דיפרנציאלי על מוקדי התחלואה". נתניהו השיב: "מה אתה מציע? תגיד מה אתה מציע. יש כאן החלטות קשות שצריך לקבל. תהיו מנהיגים". השר שמולי ענה: "אדוני רה"מ, בין הווירוס לבין עם ישראל – אני בצד של עם ישראל, להזכירך. רק שהאופציה של סגר מלא לא נכונה".
בשעות הבוקר רה"מ קיבל את מכתב ההתפטרות של השר ליצמן, שטען שהמטרה סביב סגר בראש השנה סומנה כבר מזמן - ואין הוא יכול לתת יד להחלטה שתגביל משמעותית את התפילות. אל מול הטענות הקשות של השרים המתנגדים לסגר, טענו בכירי משרד הבריאות – אין בכלל ברירה.
שר הבריאות אדלשטיין הבהיר בישיבת הממשלה: "אם יהפכו את התוכנית לגבינה שוויצרית, אמשוך את ההצעה. המחיר יהיה כמה אלפי מתים". פרופ' גמזו הזהיר: "מודל הרמזור כבר לא רלוונטי, יש היום יותר מ-60 יישובים אדומים".
השר אלקין הוסיף: "אי אפשר להשלות את עצמנו. הסגר הזה יימשך לפחות עד שמחת תורה ולא שבועיים, צריך לומר זאת ביושר לציבור". גם השר אריה דרעי הבהיר כי יצביע בעד: "אעשה זאת בלב שלם. צריך להתחיל את הסגר לא בשישי בבוקר, אלא מאוחר יותר כדי לתת לאנשים עוד כמה שעות התארגנות בערב החג".
לצד התמיכה וההתנגדות ברעיון הסגר, השרים לא חסכו ביקורת על הפרויקטור ומערכת הבריאות. השר אלקין פנה לגמזו: "זגזגת כל הזמן. מתוכנית הרמזור ועד לסגר מלא – אין פרמטרים ברורים. השר שטייניץ תקף את מנהלי בתי החולים: "הייתם צריכים להניף את הדגל האדום כבר מזמן".
הביקורת הזאת הגיעה לאחר שהפרויקטור גמזו סיפר לקבינט הקורונה ביום חמישי האחרון שמנהלי בתי החולים עייפים, שחוקים ומותשים. אבל היום רובם נשמעו קצת אחרת. המשנה למנכ"ל שיבא טען בישיבה: "אנחנו לא קרובים לקריסה של מערכת הבריאות". פרופ' מטות הוסיפה: "זו לא קטסטרופה".