כולם מדברים בימים האחרונים על בחירות - אבל אילו תרחישים יוכלו בכל זאת למנוע מהכנסת להתפזר בפעם הרביעית בתוך פחות משנתיים? ארבעה תסריטים אפשריים יוכלו לעצור את הרכבת שדוהרת אל הקלפיות, 15 יום לפני תאריך הדד-ליין שיוביל לפיזור אוטומטי של הכנסת ה-23. אלו האפשרויות העומדות בפני המערכת הפוליטית בישראל
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
תסריט ראשון: גנץ מתקפל
מתוך אחריות - או אולי גם מתוך חשש ללכת עד הסוף, גנץ מסכים לבסוף לתקציב חד שנתי. המשמעות: נתניהו יוכל לפרוץ לבחירות במועד אחר, ובהתאם - לא בטוח שיושב ראש כחול לבן ייכנס אי פעם ללשכת ראש הממשלה.
תסריט שני: נתניהו מתקפל
אולי ההפגנות, אולי הירידה בסקרים, משהו גורם לנתניהו לעמוד בהתחייבות ולהסכים לתקציב דו שנתי. המשמעות: אם לא יקרה נס מבחינת נתניהו, הרוטציה תקוים - וגנץ יהיה ראש הממשלה הבא בנובמבר 2021.
תסריט שלישי: פשרה
החוק מורה כי הכנסת מחויבת להצביע על התקציב עד 24 באוגוסט בחצות. במקום זה, חברי הכנסת מעבירים חוק ש"מורח את הזמן" לעוד כמה חודשים. כולם מקבלים אוויר - ומחשבים מסלול מחדש.
תסריט רביעי: ממשלה צרה
התסריט הזה הוא המעניין ביותר והוא לקוח מעולמות הפאזלים. אם אין הסכמות ואף אחד מהצדדים לא מתקפל, נתניהו ינסה - הוא כנראה כבר מנסה - להרכיב ממשלת ימין צרה. בשביל זה הוא צריך לעבור שני מכשולים.
מכשול ראשון - להשיג עריקים. רשימת החשודים החלקית: צבי האוזר, יועז הנדל, פנינה תמנו שטה, ועמר ינקלביץ', אבל בליכוד סבורים שיש אפשרויות נוספות. המכשול השני - להצליח להעביר את מלאכת ההרכבה והפירוק הזאת בכנסת.
הקושי - בכנסת הנוכחית כבר יש ראש ממשלה חליפי, קוראים לו בני גנץ. אם מפילים את הממשלה הזאת, יש צורך למנות ראש ממשלה אחר לזמן קצוב בהצבעת אי אמון: למשל יריב לוין או אריה דרעי. אחר כך עורכים הצבעת אי אמון נוספת - ומשביעים שוב את בנימין נתניהו.
אלו כל האופציות, כולן מסובכות, ולכן 15 ימים לדד ליין האפשרות הסבירה יותר - מבחינה פוליטית, גם אם לא ערכית - נראית בחירות.