הליכוד במגמת ירידה – וימינה ממשיכה לגדול: על פי סקר שערך מנו גבע בשיתוף מכון מדגם ו"אי פנאל" ופורסם הערב (ראשון), הליכוד וימינה הן שתי המפלגות הגדולות ביותר, בעוד יש עתיד-תל"ם נחלשת מעט. בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה מקבל בנט את האחוזים הגבוהים ביותר בהשוואה ללפיד וגנץ – ומרבית הציבור סבור כי הסכם הנורמליזציה עם איחוד האמירויות נחשב כהישג של נתניהו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לו הבחירות היו נערכות היום, המפלגה המובילה עדיין הייתה הליכוד בראשות נתניהו אולם זו ממשיכה להיחלש, ומגיעה ל-30 מנדטים. ימינה מוסיפה להתחזק - והופכת למפלגה השנייה בגודלה עם 18 מנדטים. יש עתיד-תל"ם נחלשת מעט ועומדת על 16 מנדטים, הרשימה המשותפת נותרת יציבה ושומרת על כוחה עם 15. כחול לבן עם 12, יהדות התורה וישראל ביתנו עם 8. ש"ס מקבלת 7 מנדטים, ומרצ עם 6.
4 מפלגות לא עוברות את אחוז החסימה: מפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ עם 1.8% מקולות המשיבים בסקר, דרך ארץ של יועז הנדל וצבי האוזר עם 0.5% תמיכה בלבד, גשר בראשות השרה אורלי לוי-אבקסיס עם 0.2% תמיכה והבית היהודי שמנהיג השר רפי פרץ עם 0.2%.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, כאשר נדרשו המשיבים לבחר בין נתניהו לגנץ, קיבל נתניהו 43%, לעומת 16% לשר הביטחון בני גנץ. כאשר ההשוואה הייתה מול יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד, עלה נתניהו ל-46% - מול 22% ללפיד. יו"ר ימינה נפתלי בנט קיבל את האחוזים הגבוהים ביותר; עם 24% מול 39% לנתניהו.
ברקע הסכם הנורמליזציה שנחתם עם איחוד האמירויות, שאלנו את המשיבים מה דעתם על הסכם השלום תמורת דחיית הכרזת הריבונות. 63% מהמשיבים טענו כי זהו הישג של ראש הממשלה – לעומת 13% שסבורים כי זהו דווקא כישלון.
מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 16/08/2020
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 509
מספר המתבקשים להשתתף: 3,422
טעות הדגימה המירבית: 4.4% +/-
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני