הטקס ההיסטורי אמש (שלישי) בוושינגטון, בישר, אולי, על עידן חדש של שיתוף פעולה במזרח התיכון. אך דווקא חלק גדול מתשומת הלב, לפחות של חלק מהנואמים, הופנתה דווקא למי שלא היו נוכחים בבית הלבן – אבו מאזן והפלסטינים. בתוך כך, זמן קצר לאחר הטקס, פרסמה ממלכת סעודיה הודעה לפיה הם "יתמכו בכל המאמצים כדי להגיע לפתרון כולל מול הפלסטינים".
לקריאת הסכם השלום המלא עם איחוד האמירויות - לחצו כאן
לקריאת הצהרת השלום עם בחריין - לחצו כאן
לקריאת "הסכם אברהם" - לחצו כאן
במהלך הדברים שלו, הנשיא טראמפ לא התייחס ישירות לנושא הפלסטיני, אך טען שההסכם ישנה את מהלך ההיסטוריה באזור. "אנחנו מסמנים עתיד חדש למזרח התיכון", אמר. "שלושת המנהיגים של המדינות האלו יחד ייקחו צעד גדול לכיוון העתיד ויחיו יחד בשלום ובשגשוג".
בניגוד לנשיא טראמפ, ראש הממשלה נתניהו, דווקא כן התייחס, במשפט קצר, לניסיונות להגיע לעסקה בין ישראל לפלסטינים. "אני מודה לך, הנשיא טראמפ, על מנהיגותך שהייתה ללא ספק לצד ישראל", אמר נתניהו. "אתה באומץ נלחמת בדיקטטורים מאיראן ויזמת שלום ורצית לחתור לשלום גם בין ישראל והפלסטינים".
בנאומים של נציגיהם של איחוד האמירויות ובחריין, הנושא הפלסטיני קיבל מעט יותר בולטות, אך עדיין נשאר בצללים אל מול ההסכם ההיסטורי. "כבוד ראש הממשלה הישראלי, בנימין נתניהו, תודה רבה לך, תודה רבה שבחרת בשלום והפסקת הסיפוח של האדמות הפלסטיניות", אמר שר החוץ של איחוד האמירויות. "זה מחזק אותנו כדי להגיע לעתיד טוב יותר לדורות הבאים".
גם שר החוץ של בחריין התייחס במהלך הדברים שלו לבעיה הפלסטינית. "למדינת ישראל ולראש הממשלה נתניהו - אלו צעדים גדולים לך ולממשלתך", אמר. "הביטחון אפשרי רק אם מדברים על הסכם שמגן על זכויות העמים והאזרחים באזור".
"ההסכמים היום הם צעד ראשון וחשוב", המשיך הנציג מבחריין. "עתה החובה שלנו היא לעבוד באופן פעיל כדי לדאוג שהשלום יהיה שלום יציב ובר-קיימא וייתן ביטחון לעמים שלנו. שלום צודק, כולל, שלום שיפתור את הסכסוך בין הפלסטינים לישראל, יהיה הבסיס למצב טוב שכזה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות