"אם אני אצא מזה סאקר פוליטי, כך יהיה": כמעט כל מה שאמרו לו – קרה. אמרו לו שאי אפשר לסמוך על בנימין נתניהו, אמרו לו שהוא יגמור כמו שאול מופז ואמרו לו שבהזדמנות הראשונה שתהיה לו, ראש הממשלה יברח לבחירות. למרות הכל, בני גנץ מתעקש על האמת שלו ומסביר: "כפוליטיקאי אתה יכול להגיד שעבדו עליך פה ועבדו עליך שם אבל אז אני שואל את עצמי – מה באמת חשוב? שתהיה לי יום אחד מצבה יכתבו 'עבדו עליו'? או ש'הוא עשה למען החברה שבתוכה הוא חי'?".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גנץ מסביר לנו שאחרי כל הדברים שהוא עבר מאז נכנס לתפקיד, הוא כבר לא מתרגש מכלום. "לא מרגש אותי שאני מגמגם, לא מרגיש שאני אומר 'דפנה' או 'דנה', זה לא מרגש אותי. אני חי הרבה יותר בשלום עם איך שאני ומה שאני, אני לא מנסה להיות מי שאני לא. אני מגיע ממקום טוב".
האם ה'מקום טוב' הזה שראש הממשלה המיועד מדבר עליו הוא באמת מספיק? גנץ לטענתו מסביר שלמדינת ישראל מגיע אדם "שכוונותיו טובות ומעשיו טובים" אך מסייג זאת ומודה שלאדם מסוג זה צריכה להיות גם "מיומנות פוליטית" על מנת שיוכל לממש את הכוונות הטובות הללו. "אני לא חושב שאנחנו לא בכיוון הזה", הוא אומר, "עובדה שאנחנו חצי מהממשלה הזו".
"אני חושב שאנחנו עובדים בסדר ביחד"
כשנשאל גנץ לגבי העבודה המשותפת עם ראש הממשלה המכהן, בנימין נתניהו, הוא נשמע הרבה יותר אופטימי מאשר ההדלפות והדיווחים שעלו בשבועות האחרונים, בייחוד על רקע המשבר סביב העברת התקציב השנתי. "אני חושב שאנחנו עובדים בסדר ביחד. אני לא חושב שזה נקי מבעיות, אני חושב שצריך לשפר אותן. זה לא בשביל שלי יהיה יותר נחמד ולו יהיה יותר נחמד. יש פה ציבור שאנו משרתים אותו ואני מתכוון לשפר אותו בשמו של אותו ציבור. אני מקווה שגם ראש הממשלה יעשה את זה".
גנץ ממשיך ומתייחס לנתניהו: "אני חושב שאכפת לו מהמדינה. אני לא שם את השיקולים שלי לפני שאני שם את השיקולים של המדינה, בשום נקודת זמן. אני גם לא בנקודת לחץ שהוא נמצא בה. הבן אדם יש לו משפט, יש לו הרבה מאוד לחצים אישיים שמופעלים עליו ובתוך הדבר הזה צריך לתפקד כראש מדינה, זה לא פשוט. האחריות גדולה יותר כשאתה ראש הממשלה. אנחנו עובדים הרבה יותר טוב מאשר איך שאתם (התקשורת) שופטים את זה על בסיס אותם מקרים ובלבד שבהם אתם מוצאים את מידת אי התיאום".
במהלך הימים שהעברנו עם ראש הממשלה החליפי, ביקרנו איתו באחת ממלוניות הקורונה בירושלים, סיור אליו הצטרף גם חבר הכנסת משה ארבל מש"ס. בתום הסיור, שאלנו את ארבל האם גנץ יכול לסמוך על ש"ס פוליטית והוא ענה: "העבודה שלנו בכנסת מבוצעת בשיתוף פעולה מלא. השר דרעי והשר גנץ עובדים בשיתוף פעולה". בזמן שארבל ענה את תשובתו גנץ לפתע הוריד את המיקרופון, כמאין פעולה שנראתה ככזו שרוצה לקטוע את תשובתו של ארבל.
"לא רוצה ללכת לבית ספר"
לא עברו 24 שעות, והרומן המתהווה בין כחול לבן לחרדים נקטע כשמפלגתו של גנץ מחליטה לתמוך בחוק איסור טיפולי ההמרה. בעקבות ההצבעה, נוצר משבר קואליציוני עם איום ממשי של בחירות. בפתח פגישתם של גנץ וגבי אשכנזי אנו שואלים אותם האם זו פגישת עבודה או ישיבת תחילת קמפיין בחירות, גנץ צוחק ומגיב: "זו ישיבת עבודה אבל אם צריך ללכת לקמפיין – זה מה שיהיה".
בהמשך מגיב גנץ בהרחבה למשבר המסתמן ואומר: "אני חושב שבחירות זה דבר רע למדינת ישראל. אני אעשה את הכל בשביל שלא יהיה בחירות". אנו מנסים לעמת את גנץ עם השמועות סביב נתניהו שאומרות כי הוא זה שרוצה בחירות אולם גנץ מסרב להתייחס לשמועות האלה באופן ישיר ואומר כי הוא רק "מקווה שהוא לא רוצה בחירות". כשהוא מתמקד שוב בהצבעה ההיא שהביאה למשבר הוא חוזר ואומר: "אנחנו לא איזה בובה על חוט. יש רגעים שבהם חייבים לעשות את הדבר הנכון. מעת לעת יהיו דברים שמתקרבים לקווים אדומים, כשזה יביא אותי לקצה שאני לא מוכן לסלוח לו בו, ואם זה לשלם מחיר פוליטי, אז כך יהיה. אני אתמסר כל כולי לעניין ואם אני אצא מזה סאקר פוליטי, כך יהיה".
שאלנו גם את ראש הממשלה החליפי על ההחלטה למנות את פרופסור רוני גמזו לתפקיד פרויקטור הקורונה – מבלי שהוא עודכן על כך. גנץ מסביר: "אני חושב שהיה ראוי שיתייעצו איתי וישמעו את דעתי". לסיכום, גנץ אומר בפתיחות, אולי פתיחות יתרה, כי בכל בוקר יש לו רגע קטן בו הוא אומר לאשתו שהוא "לא רוצה ללכת לבית הספר". שר הביטחון מיד מתעשת על התשובה שנתן ומסביר: "זה עובר אחרי שתי שניות. זה לא דבר פשוט ברמה האנושית אבל זה דבר סופר חשוב ברמה הלאומית ואני נותן לרמה הלאומית לנצח".