הצעת חוק חדשה קוראת לקבוע שיועצי תקשורת לא יוכלו להעיד נגד הפוליטיקאי שאיתו הם עובדים - כך פורסם הערב (רביעי) לראשונה במהדורה המרכזית. לפי ההצעה של ח"כ שלמה קרעי (הליכוד), יחול על יועצי התקשורת חיסיון דומה לזה שחל על עורכי דין. להצעה עשויה להיות השלכה גם על תיקי נתניהו - ועל עדות ניר חפץ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדובר בהצעת חוק שלמעשה מכניסה את יועצי התקשורת לאותה קטגוריה מאוד מצומצמת של בעלי מקצוע שמחוייבים בחיסיון - עורכי דין, פסיכולוגים, פסיכיאטרים ורבנים למשל - שלא יכולים להעיד נגד מי שבא לקבל מהם שירות.

בליבם של תיקי נתניהו ניצבת העדות של יועץ התקשורת ניר חפץ, שהפך לעד מדינה בפרשה. אם החוק יאושר, נשאלת השאלה אם הוא יחול גם על נתניהו - כי בדין הפלילי מקובל שאם יש חקיקה שהיא לטובת הנאשם, במקרים מסוימים הוא יכול להשתמש בכך. כלומר השאלה היא אם החוק, בהנחה שיעבור, יסייע לנתניהו בדיעבד אל מול העדויות שנקבעו.

ח
יוזם החוק, שלמה קרעי|יח''צ: יח"צ

בחקיקות מיטיבות – שמסייעות לנאשם – מקובל להחיל אותן רטרואקטיבית, גם על דיני ראיות. עם זאת, כששר המשפטים הוא אבי ניסנקורן, ניתן להניח שהוא לא יאפשר להחיל את החוק באופן רטרואקטיבי.

בכל מקרה מדובר בהצעת חוק שאמורה לחול על כל הפוליטיקאים ועל כל יועצי התקשורת, ולכן בליכוד מקווים שגם בכחול לבן יהיה אינטרס לכך. ראינו לאחרונה את ההדלפות מהמטה של כחול לבן ואת פרשת "המימד החמישי" שעדיין לא נוגעת בגנץ, אבל כל הפוליטיקאים ישמחו לדבר בחופשיות ליד יועצי התקשורת שלהם. לכן בליכוד הולכים להשקיע הרבה מאוד מאמץ בשכנוע ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה להעביר את הצעת החוק הזו.

בנימין נתניהו ובני גנץ נשבעים לכנסת (צילום: דוברות הכנסת)
האם גם גנץ יתמוך ביוזמה?|צילום: דוברות הכנסת