ההשלכות המדיניות לסיפוח: בישראל מעריכים שבמידה שתוכנית טראמפ והסיפוח יצא לדרך, חלק ממדינות האיחוד האירופי אמנם יפנו לקו קיצוני נגד ישראל, אך מי שצפויה להיות נשיאת האיחוד – גרמניה – תבחר דווקא בקו מתון יותר. ההערכה היא שאחת הסיבות להגעת שר החוץ הגרמני לביקור בישראל היא "לחוש את השטח" לקראת המהלך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
תאריך היעד שהציב נתניהו לתחילת תהליך הסיפוח, ה-1 ביולי, הוא גם התאריך בו גרמניה הופכת לנשיאת האיחוד האירופי. בגרמניה חוששים מאוד מהשלכות הסיפוח על היציבות של ממלכת ירדן ולאחר הביקור בישראל, שר החוץ הגרמני יבקר גם בירדן.
בעוד בישראל מעריכים שמדינות מסוימות באירופה עלולות לבחור קו תקיף וקיצוני נגד ישראל, גרמניה ככל הנראה תנסה לבחור בתפקיד של "בלם הזעזועים" ולהיות גורם מאזן בשאלת הסיפוח. בגרמניה גם אומרים שהם מתנגדים לסנקציות וככל הנראה לא יכירו במדינה פלסטינית.
אבי ניר, ראש חטיבת אירופה במשרד החוץ סיפר על הביקור המתוכנן של שר החוץ הגרמני וטען שעיקר הביקור יעסוק בבניית השיח בין הממשלה הגרמנית לממשלה החדשה בישראל – אך גם בהתמודדות עם הקורונה והשלכותיה. "אנחנו מאמינים שצריך לקחת את היחסים האלה למקומות נוספים, ולראות איך ישראל וגרמניה יכולות להפוך את העולם למקום יותר טוב ואופטימי", אמר.