חיכוכים בישיבת הממשלה הממושכת: שרי הממשלה, ובהם נציגי כחול לבן, אישרו היום (ראשון) את תוכנית הסיוע לעסקים שנועדה להחזיר את המשק לתפקוד, וכוללת מענק עבור כל עובד שיוחזר מחל"ת. התוכנית עוררה ויכוחים בממשלה, וכבר בשבוע שעבר הודיע שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ כי הוא מסתייג ממנה. השר כ"ץ השיב היום לפרץ בתקיפות: אין שר אוצר חלופי, אני שר האוצר ואני מחליט מה המדיניות. בתוך כך, הממשלה אישרה גם את הקמת משרד ראש הממשלה החליפי עבור גנץ.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במהלך הישיבה התעורר גם ויכוח סוער על הקיצוצים בביטוח הלאומי ובשירות התעסוקה. שר הרווחה איציק שמולי פנה לנתניהו ולגנץ. "הקיצוץ לא מתקבל על הדעת", טען. "אנחנו בדרך להתנגש בקרחון. במחאות חברתיות אני מבין דבר או שניים".
אתמול אמר פרץ כי מתווה האוצר לוקה בחסר: "הוא מתעלם מההחלטה שהתקבלה בוועדת השרים לטיפול במשבר הקורונה, על פי הנחיית ראש הממשלה, שקיבל את דרישתי ולפיה יוקצו 500 מיליון שקלים עם אפשרות להגדלתם למיליארד שקלים בהתאם לצורך". זאת, הסביר פרץ, "לטובת מענקים למעסיקים ששימרו את עובדיהם למרות שהכנסותיהם ירדו בלמעלה מ-25%"
בהודעה שפרסם ביום רביעי כתב פרץ כי הוא מתנגד לשני "עיוותים" במתווה שהציע האוצר: ראשית, לכך שכול מעסיק - גם אם לא נפגע ממשבר הקורונה והוציא עובדים לחל"ת - יהיה זכאי למענק של 7,500 שקלים. שנית, לכך שהמעסיקים שרמת הכנסתם נפגעה ועדיין נלחמו לשמר את פרנסתם של עובדיהם אינם זכאים לשום פיצוי.
במתווה החלופי שהציג פרץ הוא הציע להבחין בין עסקים שנפגעו כלכלית ממשבר הקורונה לאלה שלא נפגעו, כך שרק עסקים שחוו ירידה של 25% ומעלה בהכנסותיהם יהיו זכאים לפיצוי. כמו כן, דרש פרץ פיצוי שווה לכל מעסיק שנלחם על עובדיו והשאיר אותם בתעסוקה, למרות שהכנסותיו נפגעו.