ממשלה בדרך: נציגי הסיעות הגיעו לבית הנשיא כדי למסור את הטפסים למנכ"ל בית הנשיא וליועצת המשפטית של הנשיא, עם 72 ההמלצות על בנימין נתניהו שירכיב את הממשלה ה-35 של מדינת ישראל. הצעות החוק שהוגשו על מנת לאפשר את הסכם הרוטציה בין נתניהו לגנץ עברו הבוקר את הקריאה השנייה והשלישית במליאת הכנסת - ואושרו. מי שלא חתם על ההמלצה על נתניהו הם מפלגת "ימינה" ומרב מיכאלי ממפלגת "העבודה". במכתב ההמלצה של גנץ הוא כתב: "מבקש להקים ממשלת אחדות - הצעד הנכון והנדרש".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אחרי שלוש מערכות בחירות, ממשלת האחדות של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ, צפויה לקום. 72 חברי כנסת חתמו על מכתבי ההמלצה שהוגשו לנשיא המדינה, ביניהם גם מי שצפוי לכהן בעתיד כראש ממשלה במסגרת הרוטציה - בני גנץ. מי שהחליטו שלא להמליץ הם חברי מפלגת ימינה בראשותו של נפתלי בנט, בטענה שלא הושגו הסכמות שמצדיקות את חתימתם. בנט התנה את תמיכתו בממשלת האחדות במידה ויקבל שניים מתוך תיקי הבריאות, חינוך או התחבורה.
במכתב ההמלצה ששלח היום גנץ לנשיא המדינה, הוא המליץ על נתניהו להרכבת הממשלה ונימק בין היתר על סיבת המלצתו: "כידוע לך היטב, מדינת ישראל מתמודדת עם משבר בריאותי וכלכלי רחב ממדים עקב התפשטות נגיך הקורונה". הוא המשיך וכתב: "בנסיבות מיוחדות אלה, אני סבור כי הקמת ממשלה במבנה שסוכם היא הצעד הנכון והנדרש למען אזרחי ישראל וטובת המדינה"
גם נתניהו הצטרף להמלצות ושלח לריבלין מכתב המלצה על הטלת הרכבת הממשלה עליו. "אתכבד להעביר אליך את בקשת רוב חברי הכנסת, להטיל עליי, ח"כ בנימין נתניהו, את תפקיד הרכבת הממשלה", כתב נתניהו והוסיף כי הוא הוא "מסכים לבקשתם" של חברי הכנסת להרכיב את ממשלת האחדות.
נציגי כחול לבן @Kachollavan19 והליכוד @Likud_Party הגישו זה עתה למנכ״ל בית הנשיא והיועצת המשפטית לבית הנשיא, את מסמך חתימותיהם של חברי הכנסת המבקשים כי נשיא המדינה יעניק לח״כ בנימין נתניהו את מלאכת הרכבת הממשלה. pic.twitter.com/B0pldysmm0
— ראובן (רובי) ריבלין (@ruvirivlin) May 7, 2020
כך ממשלת האחדות צפויה לעבוד
חקיקת התיקונים לחוק היסוד שיאפשר את הרוטציה בראשות הממשלה בין השניים הושלמה הבוקר בכנסת ולאחר מכן בכחול לבן החלו בהחתמתם של חברי הכנסת שלה על העברת המנדט לנתניהו. בג"ץ הודיע כי הדיונים על חוקי הרוטציה יחלו רק אחרי הקמת הממשלה ולא ינתן צו ביניים. ברקע הביקורת של בג"ץ, הוחלט כי הממשלה הזו תוכל לכהן 4.5 שנים ולא 3 כפי שחשבו בהתחלה.
הממשלה צפויה להיות מושבעת בעוד כשישה ימים - ביום רביעי הבא, זאת למרות שהמועד שנקבע בחוק להרכבת הממשלה הוא 14 יום. עד שיגיע מועד ההשבעה, נתניהו יצטרך לחלק את התיקים לחברי הכנסת השונים ולנסות לרצות את כולם.
אם אכן כהונת הממשלה תוארך, ממשלת הארבע שנים וחצי תתחלק כך: בשנה וחצי הראשונה יכהן נתניהו, בשנה וחצי השנייה יכהן גנץ. לאחר מכן יכהן שוב נתניהו למשך תשעה חודשים, ואחריו יכהן גנץ, שוב, למשך תשעה חודשים.