תחת משבר שכמותו לא נראה במדינת ישראל, מתרחשת רעידת אדמה פוליטית – ראש סיעת כחול לבן המתפרקת, בני גנץ, מחליט לשבת בממשלת אחדות עם נתניהו ומציל את הציבור הישראלי מסבב רביעי של בחירות. בסקר מיוחד שביצע מכון "מדגם" היום (שישי) שאלנו את הציבור מה הוא חושב על המהלך הדרמטי של גנץ ומה הוא חושב על היריב המר שלו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השאלה הראשונה ששאלנו היא "האם אתם תומכים בהחלטתו של גנץ להיכנס לממשלת אחדות חירום עם נתניהו?". 61% אמרו שהם תומכים בהחלטתו של גנץ, לעומת 30% בלבד שהתנגדו להחלטה.
כשהצגנו את אותה השאלה רק למצביעי כחול לבן, התוצאות היו די דומות, זאת בניגוד לעמדותיהם של בכירי יש עתיד, לפיד ובוגי. 56% ממצביעי כחול לבן הסכימו עם המהלך הדרמטי של גנץ אתמול, לעומת 39% שלא אהבו את הכניסה לממשלת אחדות.
לשאלה "האם אתה מאמין שנתניהו יקיים את הבטחתו לפנות את תפקיד ראש הממשלה לגנץ בעוד שנה וחצי", ענו 46% מהציבור שהם לא מאמינים שנתניהו יפנה את מקומו, ורק 38% חושבים שנתניהו יעמוד במילתו.
ושוב, אותה שאלה רק למצביעי כחול לבן, והתוצאות אפילו יותר מובהקות. רוב מצביעי כחול לבן, 67%, חושבים שנתניהו לא יפנה את כסא ראש הממשלה לבני גנץ כפי שהבטיח, ורק 20% מהם דווקא מאמינים שזה יקרה.
החוק הנורבגי של כחול לבן
בתוך כך, במסגרת ההסכם להקמת הממשלה, חוסן לישראל מבקשת לחוקק חוק נורבגי שיאפשר לה להכניס עוד 4 חברי כנסת למשכן. על פי החוק השרים שיתמנו מתפטרים מהכנסת ובמקומם יכנסו ח"כים אחרים במשרה מלאה. הסיבה למהלך היא שאחרי ההתפלגות מכחול לבן, יש למפלגה רק 16 חברי כנסת, כולל האוזר והנדל והם על פי ההסכם הצפוי יקבלו 15 תפקידי שרים. ללא חוק כזה, הסיעה נשארת בלי חברים שיעבדו בכנסת.
תרחיש שני עליו עומלים בחוסן הוא במידה ונתניהו הולך על עסקת טיעון ומתפטר. בסיעה שיצאה מכחול לבן חותרים לכך שגנץ יתמנה אוטמטית לראש ממשלה.
כמו כן, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התקשר הערב לנתניהו ובירך אותו על כך הקמת הממשלה בראשותו. במסגרת השיחה, שהייתה חמה וידידותית, דנו המנהיגים בצעדים השונים שנדרשים כדי להתמודד עם התפשטות מגפת הקורונה.