במסגרת ביקורו המדיני באוגנדה – ראש הממשלה נתניהו נפגש היום (שני) עם מנהיג סודן, עבד אל-פתח אלברהאן. השניים נפגשו באנטבה לאחר שהוזמנו על ידי נשיא אוגנדה, יוורי קגוטה מוסווני. הפגישה בין השניים ארכה כמעט שעתיים והוסכם בין המנהיגים להתחיל שיתוף פעולה שיוביל לנורמליזציה ביחסים של שתי המדינות. קודם לכן נתניהו נפגש עם נשיא אוגנדה והבטיח לו: "אם תפתחו שגרירות בירושלים אנחנו נפתח בקמפלה". הנשיא מוסווני מצדו השיב: "אנחנו בוחנים את זה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לסודן וישראל כרגע אין יחסים רשמיים ולכן לפגישה בין שני המנהיגים רכיב חשוב במיוחד. נתניהו מאמין שסודן נעה בכיוון חדש וחיובי והוא הביע את השקפתו בפני מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפיאו. המנהיג הסודני מצדו, הבהיר כי הוא מעוניין לסייע למדינתו לעבור תהליך של מודרניזציה על ידי הוצאתה מהבידוד העולמי והצבתה על מפת העולם. גורם ישראלי אמר כי הפגישה בין השניים צפויה להשפיע על טיסות לישראל בשמי סודן, והוסיף כי יש מגמה כללית של מדינות מוסלמיות ערביות ואפריקניות שרוצות להתקרב לישראל.
קודם לכן, ראש הממשלה בנימין נתניהו התקבל יחד עם רעייתו שרה נתניהו על ידי הנשיא, יוורי קוגטה מוסווני ורעייתו. הזוג נתניהו התלווה לנשיא ולרעייתו למשכן הנשיאות באנטבה. נתניהו אמר שהוא מקווה שאוגנדה תפתח שגרירות בירושלים בעתיד הקרוב ושישראל תפתח שגרירות בקמפלה והודה לנשיא על קבלת הפנים: "רוב תודות על הידידות איתנו ועם מדינת ישראל – אנו מכירים על זה תודה". במקביל, לפי דיווח בסודן, נשיא מועצת המדינה יצא לביקור פתע באוגנדה במהלך שהותו של נתניהו במדינה.
נתניהו אמר כי הוא מקווה כי בעלת הברית רבת השנים מאפריקה תפתח בקרוב שגרירות בבירת ישראל, ותהפוך לאומה השלישית שתעשה זאת אחרי ארצות הברית וגואטמלה. "אנו מקווים לעשות זאת בעתיד הקרוב", אמר בנאום במהלך ביקור בבירת אוגנדה. נשיא אוגנדה השיב: "אנו בוחנים את זה".
ראש הממשלה נתניהו הבטיח לנשיא אוגנדה: "אם תיפתחו שגרירות בירושלים נפתח שגרירות בקמפלה". הוא הוסיף: "אנחנו מקווים שנקדם את זה בעתיד הנראה לעין".
הזוג נתניהו ירד מהמטוס והתקבל בחום רב על ידי נשיא אוגנדה, יוורי מוסווני ורעייתו ג'נט, ועל ידי שרת החינוך של אוגנדה. הם נסעו יחד למשכן הנשיא באוגנדה ונתניהו חתם בספר האורחים. לאחר מכן, נשיא אוגנדה מוסווני וראש הממשלה דו בחיזוק שיתוף הפעולה בין ישראל לאוגנדה במגוון רחב של תחומים, בהם: אזרחי, כלכלי, בריאות, מים, אנרגיה, תקשורת וחקלאות.