נקמת הארכיון: מאז שהודיע היועמ"ש אביחי מנדלבליט על החלטתו להאשים את ראש הממשלה נתניהו בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, מרבית שרי הממשלה וראשי מפלגות הימין שומרים על שתיקה. כמה מהם, כמו שר האוצר משה כחלון, הבהירו בעבר שנתניהו לא יוכל להמשיך בתפקידו במצב כזה, ואפילו השר המקורב דודי אמסלם אמר שכתב אישום בשוחד הוא קו אדום. בין ההתייחסויות לנושא, ניתן למצוא גם את השרים מירי רגב ונפתלי בנט שהבהירו בעבר: החלטת מנדלבליט היא שתקבע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ב-13 בינואר 2018, הגיע שר האוצר משה כחלון לריאיון ב"פגוש את העיתונות", והצהיר כי לא יפרוש מהממשלה בעקבות המלצות המשטרה בתיקי נתניהו. יחד עם זאת, הבהיר כחלון כי להגשת כתב אישום תהיה משמעות אחרת: "אם היועמ"ש יכריז על הגשת כתב אישום, אין לי ספק שנתניהו יצטרך ללכת". נכון להיום, הנחת העבודה הזו של שר האוצר התבררה, בלשון המעטה, כשגויה למדי.

שר האוצר משה כחלון (צילום: החדשות 12, החדשות12)
"אם יוגש כתב אישום נתניהו לא יוכל להמשיך", כחלון ב-2018|צילום: החדשות 12, החדשות12

יו"ר כולנו מוביל את מספר התוצאות בארכיון בהתייחס לשאלת כתב האישום, והביע בכמה הזדמנויות שונות את הבעייתיות של מילוי תפקיד ראש הממשלה כנאשם. כך, בריאיון נוסף שהעניק לתוכנית חיסכון, אמר כחלון: "כאשר היועמ"ש קובע שיש הגשת כתב אישום, ראש ממשלה לא יוכל לתפקד ואפילו לא צריכים אותי בשביל זה".

שר הכלכלה אלי כהן נדרש גם הוא לסוגיית כתב האישום ואמר דברים ברורים למדי: "אני חושב שקשה לנהל מדינה כשיש נגדך כתב אישום". שרת התרבות והספורט מירי רגב טענה בעבר כי המלצות המשטרה לא תקפות, אך יחד עם זאת הבהירה: "על פי דין היחיד שיכול להמליץ על כתבי אישום זה היועמ"ש. תביאו את ההוכחות והיועמ"ש יעמיד לדין את מי שצריך להעמיד לדין".

ח
השרה רגב: "היועמ"ש יעמיד לדין את מי שצריך"|צילום: החדשות 12, החדשות12

שר נוסף שלא חסך בעבר ביקורת מראש הממשלה, אך התיישר לבסוף עם הקו הוא שר הביטחון הטרי נפתלי בנט. זמן קצר אחרי פרסום המלצות המשטרה, נשא בנט נאום ובו אמר: "לצערי קבלת מתנות בהיקף כה רחב, לאורך כל כך הרבה זמן, איננה עומדת בציפייה זו של אזרחי ישראל. עם זאת, קיבלתי החלטה להמתין עד להכרעת היועמ"ש".

לצד דבריו של בנט שהיו מאופקים למדי, ניצבים הדברים שאמר לא אחר מאשר מקורבו של רה"מ - שר התקשורת דודי אמסלם: "ראש ממשלה של מדינת ישראל שמוגש נגדו כתב אישום נגד שוחד לא יכול להיות ראש הממשלה". את סיבוב הפרסה של אמסלם ניתן היה לשמוע אמש ב"פגוש את העיתונות".

"ראש הממשלה לא נתן שוחד, יש פה הפיכה", קבע השר אמסלם בניגוד לכתוב בכתב האישום. על כן, הסביר בריאיון, הדברים שאמר בעבר לא תקפים במקרה הנוכחי. "אם הייתי מאמין שיש פה שוחד הייתי הראשון שיוצא נגד ראש הממשלה", הסביר. "אבל כפי שכל אזרח מבין במדינת ישראל, כל מי ששומע אותי יודע מה זה שוחד. קיבלת כסף, קיבלת טובות הנאה... אבל אם קיבלת סיקור באיזה עיתון שכל היום מכפיש אותך זה שוחד? פה אני מבין שמשהו הזוי קורה כאן".

ביום חמישי האחרון, מיד לאחר הודעתו של מנדלבליט על הגשת כתבי האישום הגיב ראש הממשלה בנאום תוקפני שבו הטיח האשמות קשות במשטרה ובפרקליטות. בין דבריו קרא נתניהו "לחקור את החוקרים", וטען כי מדובר בניסיון לבצע הפיכה שלטונית. בעקבות דברים אלה נשמעו קולות בקרב נציגי מפלגות הימין שקראו לצאת למחאה נגד גורמי אכיפת החוק.

מאות מתומכיו של נתניהו ומתנגדיו יצאו בערב שבת להפגין במספר מוקדים ברחבי הארץ - בעיקר ברחבת הבימה בתל אביב ומול מעון ראש הממשלה הרשמי ברחוב בלפור בירושלים. "הגענו לפה כדי לחזק אותו ולעמוד לצידו", סיפרה אחת המפגינות. "כל התיקים האלה שתופרים לו זה שטויות". נתניהו יצא ממעונו כדי להודות למפגינים וקרא להם לצאת ולהפגין שוב ביום שלישי הקרוב.