הסוגיה של היום שאחרי מעסיקה לא רק את מי שחי כאן בישראל. גם מעבר לים, בבית הלבן, מעלים את הנושא לא פעם בדיונים מול ישראל - ואפילו מתייחסים לכך בתדרוכים לתקשורת האמריקנית. עם זאת, ברור שיש חוסר הסכמות בין הצדדים, בעיקר מול נתניהו, שמסריו לגבי השלטון בעזה לאחר המלחמה לא בדיוק תואמים את אלו שמחפשים האמריקנים לשמוע. זה מצטרף לעובדה שהנשיא ביידן נאבק כרגע על קנדציה נוספת, כשברקע ביקורת קשה על התמיכה שלו בישראל במלחמה בעזה. גם נתניהו עסוק בעתידו הפוליטי, וכאן נוצרת התנגשות בין השניים. יונית לוי וג'ונתן פרידלנד דנים במתיחות הזו ובהשפעתה על המלחמה.
ארצות הברית אינה היחידה שצופה על ישראל. גם בית הדין בהאג מסר השבוע החלטה בהמשך לתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בגין רצח עם, והטיל עליה מספר גזירות. עם זאת, בארץ התפיסה היא שעל אף שהנזק התודעתי גדול - ההחלטה היא הטובה ביותר שיכלה ישראל לקבל. יונית וג'ונתן מדברים על המשמעויות שיש לפסיקה כזו על ישראל, בעת שבה 136 חטופים עוד מצויים ברצועה ובשבוע שבו ישראל מתאבלת על 21 הרוגים בטרגדיה במרכז רצועת עזה. וגם - התחושות של המגישים לגבי העיתוי פורסמה ההחלטה, יממה לפני יום השואה הבין-לאומי.
לסיום - השבוע ניסה אילון מאסק לפצות על ההאשמות נגדו על אנטישמיות בביקור במחנה ההשמדה אושוויץ, אבל הצליח שוב להסתבך עם היהודים עם שורת התבטאויות שנויות במחלוקת בשיחה עם בן שפירו.