כנראה שלא היה אזרח ישראלי שלא ידע מה התרחש בשלישי האחרון. אם זה אלפי הצופים ששמעו את הטיעונים של נציגי הקואליציה והאופוזיציה, משידור ישיר בטלפון הנייד או דרך משדרים שהועברו במסכי הטלוויזיה לאורך כל הדיון המתמשך. אם זה הגולשים שקראו ציוצים על המענה של 15 שופטי בית המשפט העליון, אם זה אנשים שנתקלו בעצם הדיון דרך התראה בטלפון הנייד, בכותרת חולפת של מהדורת חדשות ברקע, בעיתון ליד הקופה בסופר, או שזה מי ששמעו את השיח בבתי קפה, במקום העבודה, בשולחן האוכל.
בקרב הציבור - בין אם התעניין בכך או לא - לא היה ניתן לפספס את המועד ההיסטורי שבו התכנס בית הדין הגבוה לצדק בהרכב מלא לדון בעתירות כנגד ביטול עילת הסבירות. יונית וג'ונתן מסכמים את הדיון שארך שעות, כולל את הטענה על מגילת העצמאות, השיח הסוער בין רוטמן לשופטים והאמירה של אחד השופטים שעלולה להיחקק בלב המאבק נגד התכנית המשפטית.
ומטלטלה פוליטית אחת לאחרת, כזו שבארצות הברית. גם לאחר שהואשם בשורה של עבירות, כולל קשירת קשר נגד מולדתו, הסקרים מראים נתון גבוה של תמיכה בדונאלד טראמפ, הנשיא לשעבר ומועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות. עורך עיתון "הניו יורקר", דיוויד רמניק, מצטרף לפודקאסט כדי לשתף מדוע הציבור השמרני מוכן להתעלם מהמשפט המתקרב של טראמפ, ולמה לאמריקאים לא כל כך אכפת ממה שקורה בארץ.
וגם - מדוע לדעתו המועד לציון 30 שנה להסכמי אוסלו חלף מתחת לראדר, ואיך זה קשור ליחס האמריקני לסוגיה הפלסטינית. ולסיום - חגי תשרי באים עלינו לטובה, ועם ציון ראש השנה מאחלים לא רק כזו חדשה ומתוקה, אלא גם מסתכלים לאחור. השנה האחרונה הייתה מהמאתגרות שידעה ישראל, אך גם כזו שהראתה כי בכוחה של החברה הישראלית להיאבק על המטרות שבהן היא דובקת, גם אם זה בשתי עמדות שונות. יונית וג'ונתן מדברים על הלקחים - ונקודות האור - של השנה האחרונה, וגם על החוצפה שגברה על כל האחרות בתשפ"ג.