יש מדרגים שלא רצוי להתמקם בהם במקום הראשון. בדצמבר אשתקד תל אביב טיפסה לפסגת הטבלה של הערים היקרות בעולם - תוצאה שלא הפתיעה במיוחד את תושבי העיר, שפוגשים את יוקר המחיה בין היתר במכולת, בשכר הדירה, ובעלות הגנים לילדיהם. אך לאחר שעקפה הבירה הכלכלית של ישראל ערים כמו לונדון ופריז, השנה ירדה אל המקום השלישי ברשימה - לאחר ניו יורק וסינגפור, שחולקות את התואר הראשון והמפוקפק. מי שחי בעיר ודאי יודע שהמחירים לא ירדו ושתל אביב לא נעשתה זולה יותר - ומכאן ההסבר של הוועדה המדרגת, שהסבירה כי הלחץ הכלכלי הגלובלי משפיע על העלויות בערי מפתח ברחבי העולם. וחשוב לומר- דירוגה הנמשך של תל אביב בחמישייה הפותחת אינו משמח, גם אם העיר כבר לא בראש הטבלה.
ומי שהבטיח לטפל ביוקר המחיה ואף הציג תכנית כלכלית מפורטת לכך הוא ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, שנושא גם הוא תואר: ״המיועד״. חודש חלף מאז יצאו אזרחי ישראל לקלפי, והמגעים להקמת ממשלה נמשכים. בשולחן המשא ומתן עדיין עסוקים בחלוקה שתאפשר לליכוד גישה להחלטות רגישות תוך מתן הסמכויות שדורשים חבריו הצפויים לקואליציה.
אותם חברים עושים השבוע לא מעט רעש - כשהאירוע הבולט הוא התמיכה של בן גביר בחיילים שתקפו פעיל שמאל בחברון. בינתיים שומר נתניהו על שקט יחסי, בלי הצהרות לציבור או ראיונות לעיתונאים ישראלים - אך השבוע הוא בחר לדבר דווקא בפודקאסט של העיתונאית האמריקאית בארי וייס, בו התייחס בין היתר גם לקואליציה המתגבשת. יונית וג׳ונתן דנים על הכותרות מהראיון - מהאמירה של נתניהו כי ״לא יושלט חוק תלמוד״ ועד הגינוי העדין שלו לפגישתו של טראמפ עם הראפר קניה ווסט, שהתבטא באמירות אנטישמיות, וניק פואנטס, מכחיש שואה התומך בעליונות לבנה.
וגם - בפסק דין תקדימי בבית משפט בצרפת, זכה גבר שפוטר מעבודתו בשל הסירוב שלו להשתתף בפעילויות גיבוש עם קולגות - והוכיח שאין צורך להיות ״כיפי״ בעבודה.