ד"ר אליעד פרץ הוא מנהל משימות חלל בנאס"א. בשנים האחרונות הוא לקח חלק בפיתוח משימת "ארטמיס", ששיגרה בשבוע שעבר את החללית הראשונה שלה לעבר הירח. על ארטמיס 1 אומנם לא שהו אסטרונאוטים, אבל בשנים הקרובות חלליות נוספות ישוגרו, ועליהן דווקא כן יהיו בני אדם שבסופו של דבר ינחתו שוב על הירח.
העלות של הפרויקט הזה מוערכת בכ-93 מיליארד דולר, למעלה מפי 9 מהסכום שהושקע בטלסקופ החלל על שם ג'יימס ווב. וכפי שמרמז הסכום הענק שהושקע, המטרה הסופית של הפרויקט היא לא חקר החלל בלבד.
להערכת החוקרים, ב-4 המיליארד השנים הקרובות עתידים להתרחש שני תהליכים חשובים, הראשון - השמש של כדור הארץ תסיים את חייה. השני - גלקסיית שביל החלב שבה שוכן כדור הארץ תתנגש בגלקסיית אנדרומדה השכנה לה. שני האירועים האלו, יחד עם בעיות קרובות יותר כמו תנועת אסטרואידים ושינויי טמפרטורות בכדור הארץ, הבהירו למומחים שהאנושות חיה על כדור הארץ על זמן שאול, ושכדאי לחשוב על תוכנית מילוט.
לכן פיתחו בנאס"א את תוכנית "Moon to Mars", שמטרתה הסופית היא לאפשר לבני אדם חיים בטוחים מחוץ לכדור הארץ, קודם על הירח - ובהמשך על מאדים. הממשלה האמריקאית רתמה הפעם גם את השוק הפרטי למשימה בניסיון לייצא "כלכלת ירח" שתזרז את התהליך. הפעם ב"אחד ביום": ד"ר אליעד פרץ, מוביל משימות חלל בסוכנות החלל האמריקאית, על התוכנית להצלת האנושות. האזינו.