בשנים האחרונות עלו שתי טענות מרכזיות נגד פייסבוק: האחת - שאין לה תחרות והיא שולטת בעולם הרשתות החברתיות ובשוק הפרסום יחד עם גוגל. טענה מרכזית שנייה, שהשמיע אפילו נשיא ארה"ב ג'ו ביידן באופן פשוט: "הם הורגים אנשים" – במובן הזה שפייסבוק היא כר להפצת תכנים שקריים. החברה מהדהדת שקרים וקונספירציות, במיוחד בנושא סרבנות החיסונים.

עכשיו סוף סוף יש לפייסבוק תשובה לטענות הללו: בשבוע שעבר הפיצה החברה את "דוח השקיפות" מטעמה, שחושף מה היו הפוסטים המצליחים ביותר ברבעון השני של השנה האחרונה, אך הפלא ופלא – אין בהם שום אזכור על הקורונה. האם החברה באמת עמדה בסטנדרטים של שקיפות? מהם המספרים מאחורי הפוסטים הכי פופולריים ברשת החברתית ומי יצר את הפוסטים הכי ויראליים? האזינו לפודקאסט המלא.

בסין חוקקו השבוע חוקים יוצאי דופן. בעוד שבמדינות המערב לא מצליחים להתמודד עם הביג-טק, סין מעבירה חוקים שמגנים על פרטיות האזרחים והמשתמשים. המדינה הקומוניסטית קבעה שאם משתמש סיני באחת האפליקציות הגדולות לא מוכן שהדאטה שלו תהיה פרסונלית, כמו בפייסבוק למשל, הוא יוכל לדרוש זאת. מה המטרה העיקרית של המהלך הזה? בפני מי הפרטיות נשמרת ומה עושה הממשל עם המידע הזה? האזינו לפודקאסט המלא.

כתבה שפורסמה בשישי "בוול סטריט ג'ורנל" עוסקת בקבוצה של אנשים שפיצחו משהו שאף אחד לפניהם לא הצליח לפצח. מתברר שבארה"ב המעבר לעבודה מהבית והאפשרות לא להגיע למשרד מאפשרת לאנשים לעבוד בשתי עבודות במשרה מלאה במקביל בלי שאף אחד ידע. במסגרת הכתבה בדקו את תלושי השכר של המרואיינים וחשפו את תוספת השכר האדירה שקיבלו. כמה העובדים הרוויחו בחודש של שתי עבודות? ואיך גם אתם יכולים לעשות את זה? האזינו לפודאסט המלא.

 

>> בזמן שעבדתם, פרק 57: מגפת הקורונה הצמידה אותנו למסכים ועכשיו מתברר למה