כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן ב-2017 סימנה לא רק את תחילתו של עידן פוליטי חדש אלא גם את עלייתה של דינמיקה משפחתית ייחודית בזירה הלאומית. חרף הביקורת הנוקבת על נפוטיזם וחוסר הניסיון הפוליטי הציב טראמפ את בתו איוונקה ואת בעלה ג'ארד קושנר, שסייעו לו במסע הבחירות לפני כהונתו הראשונה, כיועצים בבית הלבן, במהלך שעורר סערה ציבורית. ואכן, במהלך כהונתו הייתה מעורבותם האינטנסיבית של בני משפחתו בענייני המדינה חסרת תקדים בהיסטוריה האמריקנית המודרנית.

משפחת טראמפ (צילום: AP)
משמאל: דונלד טראמפ, מלניה, איוונקה, ג׳ארד קושנר, המועמד לתפקיד הסגן ג'יי-די ואנס ואשתו אושה|צילום: AP

ארבע השנים שחלפו מאז הפסיד טראמפ בבחירות 2020 הביאו לשינוי ניכר בדינמיקה המשפחתית. איוונקה, שהייתה הפנים של הממשל, העדיפה את חיי המשפחה על פני הפוליטיקה, וגם לבעלה כבר אין חלק גדול בקמפיין. מלניה, שתמיד הייתה קשה לפענוח, ממשיכה להפתיע באמירות מעטות שמעוררות גלים. אבל בזמן שחלק מבני המשפחה נסוגים – אחרים דווקא מתקדמים, ממשיכים את המורשת המשפחתית.

כעת ניצבים בחזית הקמפיין לנשיאות בניו של חתן האירוע – דונלד טראמפ ג'וניור ואריק טראמפ – וכן אשתו של אריק לארה. יחד הם מציגים קו קיצוני יותר מזה של איוונקה וקושנר. וכל זה קורה כשברקע דונלד טראמפ עצמו ממשיך לחזר לפני כל קול כדי לשוב לחדר הסגלגל לקדנציה נוספת. האם זה סופה של תקופה או רק התחלתו של פרק חדש בסיפור המשפחתי הסוער הזה – פרק ובו דמויות חדשות-ישנות, כמו טיפאני ובארון טראמפ? קשה לדעת, אבל דבר אחד בטוח – במשפחת טראמפ אף פעם לא משעמם.

לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן

 

עץ המשפחה של דונלד טראמפ (צילום: reuters)
עץ המשפחה של דונלד טראמפ|צילום: reuters

מלניה טראמפ

מידת מעורבותה של אשתו של טראמפ, מלניה, השתנתה מאז קמפיין הבחירות הקודם שלו. מלניה לא הייתה "הגברת הראשונה" הטיפוסית. כבר בקמפיין הבחירות לנשיאות ב-2016 היא הודיעה כי אינה מתכננת להיות מעורבת בו, וכי תתרכז בגידול הבן בארון, שהיה אז בן 10. במהלך כהונתו של טראמפ כנשיא היא הופיעה לצידו מדי פעם, ובגדי המעצבים היוקרתיים שלה הפכו אותה לאייקון אופנה. אולם בקמפיין הבחירות הנוכחי הפכו הופעותיה לצידו נדירות יותר ויותר – ולפי הפרסומים גם הופעות אלה נעשו תמורת תשלום גבוה במיוחד.

בתקופה האחרונה בילתה מלניה את מרב זמנה בבית הנופש מאר-א-לאגו בפלאם ביץ' שבפלורידה, תוך שהיא מקפידה לשמור על פרופיל ציבורי נמוך וכמעט לא מופיעה באירועי הבחירות של בעלה – בניגוד למעורבותו של בעלה של קמלה האריס, דאג (דאגלס) אמהוף, בקמפיין של אשתו לנשיאות.

ביולי השנה נראתה מלניה בוועידת המפלגה הרפובליקנית. הופעתה שם הייתה שקטה ומאופקת, ואת מקומה על הבמה תפסה כלתה, לארה טראמפ, אשתו של אריק. לפי דיווחים שונים בתקשורת האמריקנית, צוות הקמפיין של טראמפ ניסה לשכנע את מלניה לנאום באירוע, אך ללא הצלחה.

בתחילת השבוע נאמה מלניה לראשונה בקמפיין הנוכחי בעצרת בחירות של טראמפ. זה קרה בעצרת במדיסון סקוור גארדן בניו יורק, שנודעה בשל ההצהרות הגזעניות שהביעו בה תומכיו של הנשיא לשעבר. אף שמלניה לא הופיעה ברשימת הדוברים, היא נאמה במשך פחות מחמש דקות והציגה בהן את בעלה. כשטראמפ עלה השניים התחבקו והתנשקו על הלחי. הנשיקה זכתה בתקשורת האמריקנית לכינוי "מוזרה".

הנשיקה של דונלד טראמפ ומלניה טראמפ בעצרת במדיסון ס (צילום: Brendan McDermid, Reuters)
"מוזרה". הנשיקה של דונלד טראמפ ומלניה טראמפ בעצרת במדיסון סקוור גארדן|צילום: Brendan McDermid, Reuters

מלניה השתתפה בשני אירועי גיוס כספים של המפלגה הרפובליקנית, וב-CNN דווח כי לפי טופס ההוצאות של טראמפ, היא קיבלה בעבור הופעתה באחד מהם סכום של 237.5 אלף דולר. הפרסום כי אשתו של המועמד לנשיאות קיבלה סכום בן שש ספרות על נאום באירוע גיוס כספים גרר ביקורת רבה עליה. "היא לא אהבה שאנשים הרוויחו כסף ממנה, כי היא הרגישה שזה כסף שהיא הייתה צריכה להרוויח", אמרה עליה ל-CNN סטפני גרישאם, שהייתה עוזרת בכירה של מלניה בתקופת נשיאותו של טראמפ.

מלניה טראמפ בעצרת תמיכה בדונלד טראמפ (צילום: reuters)
נאום של פחות מ-5 דקות. מלניה בעצרת במדיסון סקוור גארדן|צילום: reuters

"זכותה הבסיסית של אישה לחירות הפרט מעניקה לה את הסמכות להפסיק את ההיריון"

ב-8 באוקטובר יצא לאור "מלניה", ספר הזיכרונות של הגברת הראשונה של ארה"ב לשעבר. רגע לפני פרסומו הפתיעה מלניה, שכאמור ממעטת להתבטא בפומבי, ופרסמה הצהרה בנושא הזכות להפלות – עמדה שמנוגדת לחלוטין לזו של בעלה. בסרטון קצר בשחור-לבן, שנועד לקדם את הספר, היא הביעה תמיכה ב"חופש האינדיבידואלי של נשים" ותיארה אותו כ"זכות חיונית שיש לכל הנשים מלידה". 

בקטע מהספר, שצוטט בגרדיאן הבריטי, כתבה מלניה: "חובה להבטיח שלנשים תהיה בחירה חופשית בהחלטה להביא ילדים לעולם, על סמך אמונתן, ללא כל התערבות או לחץ מצד הממשלה. למה למישהו מלבד האישה עצמה יהיה הכוח לקבוע מה היא עושה עם הגוף שלה?" היא הוסיפה: "זכותה הבסיסית של אישה לחירות הפרט, לחייה שלה, מעניקה לה את הסמכות להפסיק את ההיריון אם תרצה בכך".

יש הסבורים כי ההתבטאות החריגה של מלניה בנושא הזכות להפלות מתואמת עם אסטרטגיית הקמפיין של טראמפ. זאת מכיוון שסוגיה זו נחשבת לאחת מנקודות התורפה של המועמד, שמתקשה לזכות בתמיכתם של מצביעים המצדדים בזכות הבחירה של נשים.

מלאניה טראמפ (צילום: ap)
הגיעה לוועידת המפלגה הרפובליקנית, אך לא נאמה. מלניה|צילום: ap

איוונקה וג'ארד קושנר 

בתקופת כהונתו של טראמפ כנשיא הפכו איוונקה וג'ארד קושנר דמויות מרכזיות בנוף הפוליטי של וושינגטון, תוך שהם ממלאים תפקידי יועצים בכירים לנשיא. איוונקה אף מילאה את תפקיד הגברת הראשונה בפועל, במקום מלניה – וכונתה בשל כך בתקשורת האמריקנית "הבת הראשונה". קושנר היהודי תמך בקו פרו-ישראלי והוביל מהלכים דיפלומטיים מורכבים במזרח התיכון. הוא היה מיוזמי השיחות שהובילו לנרמול היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות, בחרין, סודאן ומרוקו, ושבעקבותיהן נחתמו הסכמי אברהם ההיסטוריים. השניים היו גם חלק מהקמפיין הקודם של טראמפ לנשיאות ב-2020, אלא שמאז המהומות בגבעת הקפיטול נדמה שהקרע בין טראמפ ובין בתו ובעלה הלך והעמיק.

כזכור, איוונקה העידה בשימוע של הוועדה שחקרה את המהומות. היא חוללה סערה כשאמרה שהיא מקבלת את עמדת התובע הכללי שטענות טראמפ ל"גנבת הבחירות" הן "בולשיט". מאז המעורבות הפוליטית שלה ושל בעלה הלכה והצטמצמה, ובהמשך טענו גורמים בארה"ב כי "ייתכן שקושנר העביר את המודיעין שהוביל לפשיטה על אחוזתו של טראמפ". היעדרם של קושנר ואיוונקה מקמפיין הבחירות הנוכחי יצר ריק, ולתוכו נכנסו גורמים קיצוניים יותר.

איוונקה טראמפ (צילום: ap)
מסרבת להשתתף בקמפיין. איוונקה טראמפ, 2023|צילום: ap

"אני לא מתכוונת להיות מעורבת בפוליטיקה. אתמוך באבי, אבל מחוץ לזירה הפוליטית"

איוונקה, שאומנם גם היא הגיעה לוועידה הרפובליקנית, הודיעה כבר ב-2022 על התרחקותה מהזירה הפוליטית. "אני אוהבת את אבא שלי מאוד, אבל ראוי שאתן עדיפות לילדים הקטנים שלי ולחיי הפרטיים", אמרה בהצהרה לאחר שהודיע אביה על התמודדותו לנשיאות בפעם השלישית. "אני לא מתכוונת להיות מעורבת בפוליטיקה. אתמוך באבי, אבל אעשה זאת מחוץ לזירה הפוליטית".

ג'ארד קושנר, איוונקה טראמפ, דונלד טראמפ (צילום: Kevin Lamarque, Reuters)
מונו ליועצים בכירים. איוונקה וג'ארד עם טראמפ בבית הלבן |צילום: Kevin Lamarque, Reuters

מרי טראמפ, בת דודתה של איוונקה, התבטאה בנושא בריאיון לרשת MSNBC. לדבריה, "איוונקה עשתה את החישוב שלה, ואין לה אינטרס להיות קשורה לאיש מבני משפחתה". היא הוסיפה כי לדעתה איוונקה אינה זקוקה לאביה "בשום דבר". מקורב אחר, שצוטט במגזין פיפל (People), אמר כי איוונקה מחפשת "חיים חדשים" כפיצוי על השנים שבילתה בוושינגטון לצד אביה.

ג'ארד קושנר, בדומה לאשתו, בחר לשנות כיוון. בארבע השנים האחרונות הוא התמקד בחברת ההשקעות שלו. לפי דיווחים, החברה קיבלה השקעה גדולה של כ-2 מיליארד דולר מקרן ההשקעות של ערב הסעודית.

ג'ארד קושנר ואיוונקה טראמפ בהריסות כפר עזה (צילום: זק
בהריסות כפר עזה. ג'ארד קושנר ואיוונקה טראמפ בביקורם בארץ בסוף השנה שעברה|צילום: זק"א

המרחק ההולך וגדל של איוונקה טראמפ וג'ארד קושנר ממעגל היועצים הפנימי של טראמפ מהווה אינדיקציה למגמה משמעותית יותר בזירה הפוליטית הרפובליקנית: דעיכת השפעתה של הנצרות האוונגליסטית במקביל לעליית כוחו של האגף הלאומני בתנועת ה-MAGA.

ד"ר קובי ברדה, מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקנית, בית הספר ללימודים רב תחומיים HIT, מציין בשיחה עם N12 כי שלושת המובילים האידיאולוגיים המרכזיים של תנועת ה-MAGA - טאקר קרלסון, אלכס ג'ונס וקנדיס אוונס - נקטו עמדות ביקורתיות חריפות כלפי ישראל וקראו להפסקת העברת הסיוע במלחמה, לעיתים תוך שימוש ברטוריקה אנטישמית מסורתית. "רמת הביקורת שלהם חורגת אף מזו של הקול הפרוגרסיבי המובהק בקונגרס, אלכסנדריה אוקסיו-קורטז", מדגיש ברדה.

אף שמרבית חברי המפלגה הרפובליקנית, ובראשם יו"ר בית הנבחרים האוונגליסט מייק ג'ונסון, מביעים תמיכה נחרצת בישראל, ההצבעה האחרונה על חבילת הסיוע המשולבת לישראל ואוקראינה חשפה סדקים מדאיגים: אחד-עשר נציגים רפובליקנים, רובם המכריע מהפלג הלאומני, התנגדו למהלך. "תופעה זו משקפת את חלחול השיח האנטי-ישראלי מהרשתות החברתיות אל זירת הקונגרס", מסביר ד״ר ברדה. "ג'ונסון, המצהיר על מחויבותו הדתית לתמיכה בישראל, שרד בתפקידו הודות לרשת ביטחון מהנשיא ביידן, ללא זה היה מודח על ידי כוחות ה-MAGA".

ד״ר ברדה מצביע על שינוי פרדיגמטי בין נשיאותו הראשונה של טראמפ לבין האפשרות של כהונה שנייה: ב-2016, האוונגליסטים היוו את עמוד השדרה התומך בטראמפ, וזכו לייצוג משמעותי בממשל דרך מינויים בכירים כמו סגן הנשיא מייק פנס ושר החוץ מייק פומפאו. השפעתם ניכרה במיוחד במדיניות החוץ כלפי ישראל, כשהשיא היה העברת השגרירות האמריקנית לירושלים. כעת, למרות לחציהם למנות את אליס סטפני כמועמדת לסגנות הנשיאות, טראמפ העדיף את ג'.די. ואנס, המייצג את אמריקה הפרברית ומזוהה עם תנועת ה-MAGA. "האוונגליסטים, שפעם ממליכי המלכים, היום יושבים בכיסא האחורי", מסכם ברדה.

דונלד טראמפ ג'וניור 

בזמן שאיוונקה וג'ארד בחרו להתרחק מהזירה הפוליטית, שני בניו הגדולים של הנשיא לשעבר – דונלד טראמפ ג'וניור ואריק טראמפ – נעשו מעורבים יותר בענייני הקמפיין והמרוץ לנשיאות. בתקופת הנשיאות הראשונה של אביהם הם ניהלו את עסקי המשפחה, ובחודשים האחרונים הם הגבירו את מעורבותם הפוליטית.

דונלד טראמפ ג׳וניור (צילום: ap)
יחליף את אביו? דונלד טראמפ ג׳וניור, 2024|צילום: ap

דונלד טראמפ ג'וניור, בן ה-46, נתפס בעיני רבים כ"יורש הפוליטי" של אביו. רבים מאמינים כי הוא מי שימשיך את תנועת MAGA (Make America Great Again) בעתיד, לאחר שיפרוש אביו מהחיים הפוליטיים.

לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית, טראמפ ג'וניור היה הגורם הבולט מאחורי בחירתו של ג'יי-די ואנס, הסנאטור בן ה-40 מאוהיו וידידו הקרוב, למועמד המועדף של אביו לתפקיד סגן הנשיא. זאת אף שבחירה במועמד או מועמדת אחרים הייתה עשויה לסייע לטראמפ למשוך קהלים אחרים: רפובליקנים מתונים יותר, נשים או קבוצות מיעוטים.

בשולי הוועידה הרפובליקנית הלאומית במילווקי ביולי אמר דון ג'וניור שהוא רוצה "זכות וטו" על החלטות. "אני לא רוצה לבחור איש לעמדת כוח. כל מה שאני רוצה הוא לחסום את האנשים שיהיו אסון. אני רוצה לחסום את השקרנים, אני רוצה לחסום את האנשים שמעמידים פנים שהם איתך".

"מה ששמעתי הוא שג'וניור פעיל מאוד ומשפיע מאחורי הקלעים", אמר לגרדיאן ג'ו וולש, חבר קונגרס רפובליקני לשעבר שהפך פעיל בתנועת "רפובליקנים למען האריס". "אומרים שאם טראמפ ינצח, ג'וניור יהיה בעצם השחקן הגדול בממשל".

אריק ולארה טראמפ

למרות תפקידו המרכזי בעסקי המשפחה, לאריק טראמפ – בנו השלישי של טראמפ מנישואיו לאיוונה – היה תפקיד חשוב בקמפיין לנשיאות של 2016. בהמשך, לאחר תבוסתו של אביו בבחירות, השתתף אריק בניסיונות לשנות את התוצאה. הוא כינה את הבחירה בביידן לנשיאות "הונאה" ואף הפיץ תיאוריות קשר וסרטון מזויף שהציג כביכול שרפה של קולות התומכים בטראמפ.

אריק טראמפ, לארה טראמפ (צילום: Leah Millis, Reuters)
"ג'ארד קושנר ואיוונקה מעולם לא היו כאלה". אריק טראמפ ולארה טראמפ בעצרת בחירות ביוסטון|צילום: Leah Millis, Reuters

בקמפיין הבחירות הנוכחי של אביו ממלא אריק תפקיד מרכזי, בדגש על נוכחות במדיה והופעות בערוצי חדשות שמחוץ למעגלים השמרניים. למרות היותו קיצוני פחות מאחיו דונלד טראמפ ג'וניור, אריק טראמפ פועל להגיע לקהל מגוון יותר, כולל מצביעים מתונים. הוא מדגיש את הקשר החזק למשפחתו ומדבר בגאווה על אביו, תוך התייחסות לרדיפה המשפטית שנעשתה נגדו ונגד בני משפחתו בעבר.

גם אשתו, לארה טראמפ, שותפה בקמפיין בתפקיד משמעותי כיו"רית-שותפה בוועידה הרפובליקנית, והיא מופיעה באירועים לצד דונלד טראמפ. שניהם מציגים מסר משפחתי חם, תוך שמירה על פרופיל ציבורי כדי להרחיב את בסיס התמיכה במשפחת טראמפ כמעין שושלת פוליטית.

ג'ו וולש, חבר הקונגרס הרפובליקני שהצטרף ל"רפובליקנים למען האריס", אמר לגרדיאן כי האח הגדול דונלד ג'וניור "הוא בבירור MAGA. לארה טראמפ היא אידיוטית-MAGA ובעלה אריק – אותו דבר. ג'ארד קושנר ואיוונקה מעולם לא היו כאלה. הם מנומסים יותר, הם מהחברה הגבוהה, אז הם מעולם לא באמת התחברו לכל עניין ה-MAGA. זה מי שיעבוד עבור טראמפ בממשל השני", הוא מתנבא. "יהיו הרבה יותר משוגעי MAGA".

טיפאני טראמפ ובעלה מייקל בולוס

גיוס משפחתי נוסף של טראמפ הוא בתו הצעירה טיפאני. לפני שלושה שבועות הכריז אביה במסגרת הקמפיין שלו כי היא בהיריון. טיפאני, בתו מנישואיו למרלה מייפלס, נשואה למייקל בולוס, בן למשפחת מיליארדרים ממוצא לבנוני-נוצרי. במהלך הקיץ החל אביו של בולוס, מסעד, לסייע לטראמפ בפנייה למצביעים ממוצא ערבי, שמסתייגים ממנו בשל תמיכתו בישראל. מסעד הוא איש עסקים יליד לבנון שעבר לטקסס כנער, והוא דובר ערבית, אנגלית וצרפתית.

 

טיפאני טראמפ, מייקל בולוס (צילום: Carlos Barria, Reuters)
בן למשפחה ממוצא לבנוני. טיפאני טראמפ ובעלה מייקל בולוס|צילום: Carlos Barria, Reuters

ביוני דווח בסוכנות הידיעות AP כי מסעד קיבל עליו את האתגר לשכנע את הקהילה האמריקנית-ערבית, שכועסת על הנשיא ביידן בשל תמיכתו בישראל ובמלחמה בעזה – שטראמפ הוא הבחירה טובה. בעיני הקהילה טראמפ הוא פרו-ישראלי אף יותר מביידן והוא אף נחשב איסלאמופובי בשל מדיניותו נגד מהגרים ממדינות מוסלמיות.

"ברור שאחת הנקודות החשובות ביותר בקרב הקהילה האמריקנית-ערבית היא המלחמה הנוכחית במזרח התיכון", אמר בולוס בריאיון. "השאלה היא מי יכול להביא שלום ומי מביא מלחמה. והם יודעים את התשובה לזה".

לבולוס רקע בפוליטיקה במולדתו, לאחר שהתמודד ללא הצלחה על מושב בפרלמנט בלבנון ב-2009. הוא מתאר את עצמו כ"חבר" של סולימאן פרנג'יה, פוליטיקאי לבנוני-נוצרי שכיהן כשר בממשלת לבנוןפרנג'יה הוא גם בעל ברית של המפלגה השיעית וארגון הטרור חיזבאללה והוא המועמד המועדף של הארגון לנשיאות לבנון.

מסעד פועל בעיקר מול מצביעים פוטנציאליים מהקהילה האמריקנית-ערבית במישיגן ואף השתתף בחודשים האחרונים באירוע גיוס כספים ובמפגשים עם הקהילה. מישיגן היא המדינה המאכלסת את הקהילה הערבית הגדולה ביותר בארה"ב, והיא נתפסת כמדינת מפתח עבור המפלגה הדמוקרטית, שכן תמיכתם הגורפת של הבוחרים המוסלמים ב־2020 בביידן סייעה לו לנצח.

מסעד בולוס (צילום: Evan Vucci, ap)
חבר של פוליטיקאי מקורב לחיזבאללה. חמיו של טראמפ, מסעד בולוס, בעצרת בחירות|צילום: Evan Vucci, ap

בריאיון ל-AP הדגיש מסעד שהוא רק "אזרח מודאג ורפובליקני" וכי אינו שוקל תפקיד בממשל טראמפ אם ינצח. "למען האמת, אין לי מחשבות על כך בשלב הזה. לא הקדשתי לזה מחשבה, וודאי שאני לא שואף לשום דבר כזה", אמר.

בארון טראמפ

הגיוס הטרי של הקמפיין של טראמפ הוא בנו הצעיר, בארון בן ה-18, בנה של מלניה. בארון עושה את צעדיו לעבר הזירה הפוליטית. לפי הדיווחים, גם ללא תפקיד רשמי, בארון משמש איש הקשר של טראמפ עם דור ה-Z.

במאי 2024 הודיעו כלי התקשורת בארצות הברית שבארון נבחר לציר כללי מטעם פלורידה לוועידה הרפובליקנית הלאומית, לצד אחיו הגדולים דונלד ג'וניור ואריק. יומיים לאחר מכן הודיע משרדה של מלניה שבנה לא ישתתף בוועידה בשל התחייבות קודמת.

ב-9 ביולי השתתף בארון בעצרת הבחירות הראשונה שלו בפלורידה. בתמונות הוא נראה מחייך ומניף את אגרופו. "אתה די פופולרי, יכול להיות שהוא פופולרי יותר מדון ואריק", התלוצץ הנשיא לשעבר בעצרת. הוא אמר בעבר שבנו הצעיר מתעניין בפוליטיקה ולעיתים אף לוחש באוזנו עצות במסע הבחירות.

בארון טראמפ (צילום: Marta Lavandier, ap)
מניף אגרוף בעצרת הבחירות הראשונה שלו. בארון טראמפ|צילום: Marta Lavandier, ap

אם במרוץ הבחירות של טראמפ ב-2016 הוא הופיע בתדירות גבוהה בטלוויזיה, כעת הוא נוהג להשתתף בפודקאסטים שמרניים המצדדים בתנועת MAGA, שרבים מהם משודרים ביוטיוב. השידורים האלה זוכים למיליוני צפיות באתר הסרטונים הגדול, וקטעים מהם מתגלגלים גם לטיקטוק ולפלטפורמות אחרות, וזוכים ליפול על אוזניהם של קהלים חדשים וצעירים. לדברי מקורב לטראמפ, בארון הוא שהכיר לאביו בן ה-78 את הפלטפורמה החדשה.

אחד מאותם יוצרי הסכתים הוא בו לאודון, שהוא במקרה גם ה"בסטי" של בארון. לאודון, יוצר תוכן שמרן, והיורש הצעיר ביותר של משפחת טראמפ קיבלו ככל הנראה את המשימה לעזור לטראמפ לנווט בעולם המורכב של סלבריטאי אינטרנט ומשפיענים.

"האסטרטגיה היא להגיע לקהל חדש", אמר לאודון בריאיון לתקשורת האמריקנית. מקור בקמפיין כינה את טקטיקת המדיה החדשה בריאיון ל-CNN: "טראמפ על סטרואידים". 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Bo Loudon‎‏ (@‏‎boloudon‎‏)‎‏

"לאודון נמצא במאר-א-לאגו בכל לילה כשבארון בבית. השניים בלתי נפרדים", אמר מקורב למשפחה לדיילי מייל הבריטי. לפי האינדיפנדנט הבריטי, הפודקאסטר השמרן הצעיר צבר מאות אלפי עוקבים ברשת תחת הכינוי "הצעיר של טראמפ", ועמוד האינסטגרם שלו מלא תמונות סלפי עם סלבריטאים שמרנים ותומכי MAGA. הוא נוהג ללבוש חליפות כחולות, הדומות לאלו של האליל שלו, שאותו הוא מכנה "הנשיא הלגיטימי". לאודון נוהג להעלות בקביעות תמונות לצד טראמפ – באחת מהן כתב: "החבר הכי טוב, הנשיא הכי טוב". בסרטון טיקטוק אחר הוא אף הכריז שהוא מוכן לחטוף קליע למען הנשיא לשעבר. האם האסטרטגיה החדשה של טראמפ – פנייה אל בוחרים צעירים, שרבים מהם עוד לא הגיעו לגיל הבחירה – היא יעילה? נדע כשיגיעו תוצאות האמת של הבחירות.