עומר מילר התחיל כילד הפלא של עולם הקולינריה הישראלית, מראשוני מעמד השף-סלבריטי שצמחו כאן. במשך כמעט 20 שנה הוא האכיל רבבות ישראלים עם מסעדות אופנתיות, "חדר האוכל" ו"שולחן", בהמשך עם עשרות סניפים של "סוסו ובניו".
המסעדות שלו היו מפוצצות - והוא פתח עוד ועוד סניפים, אבל אז, לפני שנתיים, הוא נעלם - וכל המסעדות נסגרו בזו אחר זו. אחרי שנים שמילר היה בכל פינה, כולל בתוכניות בישול בטלוויזיה, הוא עזב הכול ונעלם. עכשיו הוא ואשתו שירן רצים עם ילדיהם מון, ריי ולוסי, בין השדות של הוד השרון, הכי רחוק מרוטשילד ודיזנגוף.
מה עומר של לפני עשר שנים היה חושב על עומר של היום?
"זה הזוי מבחינתי, מה שקורה פה. אני כל פעם בהלם מחדש. את יודעת, הייתי במקום כל כך אחר, זה בן אדם אחר, אבל באמת נולדתי מחדש. אפילו לא דמיינתי בשום חלום שלי שזה משהו שיקרה איתי".
עומר מתאמן בחדר כושר.
כמה זעם, עומר.
"האמת, אני לא כועס על אף אחד יותר. הרעל כבר יצא. זו דרך לשמור ששום דבר לא ייכנס חזרה".
"לא בריא לכעוס כל כך הרבה", הוא אומר. "הייתי באיזה אמוק. פתאום התעוררתי בבוקר ואמרתי, 'וואו, אין את ה'טייטל' הזה. אין עומר מילר 'סוסו', עומר מילר שף, זה כבר לא קיים'. והדאגה הכלכלית, איך להתפרנס, מה יחשבו בכלל כולם, הכול התערבב. והשילוב הזה גרם לי לאיזה כמה דקות של שקט בראש. אני לא חושב, אני לא לחוץ".
לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן
"שונה מההרגשה בפריזר במסעדה"
עומר מילר עושה מדיטציה וטובל באמבטיית קרח. "זה ישנה לך את החיים. ניקוי השדים הכי טוב בעולם", הוא ממליץ.
אם אתה כל כך מתגעגע למקררים, אפשר, לא חובה להיכנס לתוכם, כן?
"כן, שונה לגמרי מההרגשה בפריזר במסעדה. כן. יש זמן לנשום. אני מאושר, זה רק נראה פרצוף סובל".
מה יותר משוגע, זה או לעבוד במסעדנות?
"לעבוד במסעדנות. זה יישמע כאילו אני לא אוהב את עולם המסעדנות. אני ממש אוהב, אבל זה כאילו, כבר את יודעת, אדם אחר".
"לא בריא לכעוס כל כך הרבה. הייתי באיזה אמוק. פתאום התעוררתי בבוקר ואמרתי, 'וואו, אין את ה'טייטל' הזה. אין עומר מילר 'סוסו', עומר מילר שף, זה כבר לא קיים'"
רוב השפים הרבה פעמים, אתה יודע, "עלייתם ונפילתם". יכול להיות שאם אתה באיזשהו שלב לא היית חותך מהמרוץ הזה, באיזשהו מקום הצלת את עצמך?
"בואי נגיד שבשנה-שנתיים האחרונות הרגשתי שזה כבר לא אני ושזה הולך לכיוונים שאני לא אוהב אותם. בחרתי במה שנותן לי הכי הרבה כוח, במשפחה".
זאת הייתה הנפילה של עומר?
לפני שלוש שנים פגשנו את עומר מילר לריאיון רגע אחרי שנולדו התאומים מון וריי, אחרי טיפולי פוריות ארוכים. אימפריית ההמבורגרים שלו, שהגיעה ל-12 סניפים, הייתה אז בשיאה.
"אתה לא מפחד לפעמים שכמה שאתה עולה מהר, ככה תהיה גם נפילה מהירה וכואבת?", שאלנו אותו אז. "יכול להיות שנשב פה בעוד שנה, נדבר על הנפילה של עומר".
איך זה מרגיש, לשמוע את זה עכשיו?
"וואו. זה זה כאילו, אני מסתכל על התקופה ההיא, אני לא מזהה את עצמי בכלל. זה בן אדם אחר. אין לי היום שום עסקים. החזקתי רשת של המבורגרים והחזקתי פיצרייה ומקום של טוסטים וקייטרינג ומעדנייה. כן, היו המון המון דברים. זאת תחושה שליוותה אותי עוד קצת לפני שהילדים נולדו, שאני לא במקום הנכון. אין את ההרמוניה הזאת שהייתה לי במשך 20 שנה בעבודה".
העסקים שלו, שעד לפני כמה שנים המו אדם, נטושים. זה לא כל כך נעים לראות מסעדה סגורה - וזה מצבו של הסניף המיתולוגי שלו בדיזנגוף פינת בן-גוריון. במקום המעדנייה המצליחה שלו פותחים עכשיו "סבן אילבן".
אתה יודע, אנשים בבית יראו את זה ויגידו, אוקיי, יש מצב שהעסקים שלו פשוט קרסו כלכלית וזה לא רק כאילו החלטה של "אני עכשיו אבא וזה מה שאני עושה"?
"אני לא רואה את עצמי כאחד שנכשל בעסקים. יותר נכשלתי כבן אדם. זה לא הבן אדם שרציתי להיות. לא עניין אותי יותר להיות בשתיים וחצי בלילה ברוטשילד ולמכור המבורגרים, לא עניין אותי להיות יותר בחוף. אלה דברים שמאוד מאוד אהבתי, שהם הניעו את כל החיים שלי, זה בער בי, וזהו. הרגשתי שזה לוקח אותי למקומות לא טובים. הודעתי לכולם, אני לא שם יותר. זה לא יכול להמשיך".
"אני מסתכל על התקופה ההיא, אני לא מזהה את עצמי בכלל. זה בן אדם אחר. אין לי היום שום עסקים. זאת תחושה שליוותה אותי עוד קצת לפני שהילדים נולדו, שאני לא במקום הנכון"
"התאהבנו מחדש"
"עבר זמן מהרגע שהבנתי שיש משהו לא בסדר, עד הרגע שיכולתי להגיד לעצמי, עומר, תסתכל במראה, אתה כבר לא אוהב את מה שאתה עושה", הוא ממשיך. "כשהחלטתי את זה, קמתי כל בוקר וממש שאלתי את שירן, מה אני עושה עם עצמי עכשיו? אני לא יודע לעשות שום דבר אחר. יש משפחה, יש לי שלושה ילדים בבית. מה אני עושה עם עצמי?"
יחד עם סגירת העסקים וחישוב המסלול מחדש, הגיעו גם החרדות: "כשהתחילו התקפי החרדה, זה החושך הזה שנהיה לך, זה הזיעה, זה הרעידות בגוף, זה המבט הלא מפוקס הזה בעיניים שמסתכל לשם, אתה מסתכל והיא כבר קולטת שמשהו קורה. ואתה משותק, אתה באמת משותק".
"אני לא חושבת שאנחנו היינו שורדים אם עומר היה נשאר במטבחים, כי זה היה מטורף", אומרת אשתו שירן. "אנחנו חיינו בנפרד".
מה קורה כשאתה בהתקף חרדה?
"איזו תחושה כזאת, סוג של אובדן, איזה חוסר אמונה. אתה מרגיש קצר, זה משהו... אין הרמוניה בעולם, משהו לא בסדר בחיים שלך. זה יכול להיות תחושת כישלון, זה יכול להיות תחושה שפספסת משהו".
שירן: "אני מרגישה מהצד... שזה ממש כאבי גדילה כאלה. אני ממש ראיתי אותו גדל וצומח ועדיין הוא בתוך קושי. ברגע שהוא היה רגוע יותר והיה עם מי לדבר, אז תמיד הראיתי לו את זה, את האופק הזה שאני רואה".
עומר: "באחד הערבים הקשים האלה, אני זוכר שאמרתי לשירן, כשהיא אמרה לי: 'מה אתה דואג?' אז נעשה ככה ונעשה ככה ויהיה בסדר, הכול טוב, הכול תחת שליטה', ואמרתי לה גם: 'איך את לא מודאגת?' ולשירן הייתה תשובה אז שהיום מקבלת משמעות. היא כאילו, תיארה לי את העתיד, תיארה לי איזו סיטואציה שקורית היום. היא ידעה, יותר טוב ממני לדעתי, במה אני הולך להיות טוב או במה אני יכול לעסוק כדי להעביר את השעמום או את הלחצים".
"החלום שלה היה שאני איפרד מהחיים הקודמים, מהעבודה, ואני שמח שבסוף גם נוצר איזה שלם", הוא אומר.
שירן: "אני מרגישה שהתאהבנו מחדש".
עומר: "הפכנו לצוות".
"אני לא חושבת שאנחנו היינו שורדים אם עומר היה נשאר במטבחים, כי זה היה מטורף. אנחנו חיינו בנפרד"
שירן מילר
משף למשפיען
עומר המציא את עצמו מחדש כשהחל לייצר תוכן בעמוד האינסטגרם שלו, שגדל והפך פופולרי מיום ליום.
View this post on Instagram
גם אשתו שירן, או כמו שהעוקבים מכירים אותה, שירנקה, יוצרת תוכן ומאמנת יומית, הפכה את העבודה ברשת החברתית למשרה מלאה ומתגמלת היטב.
עומר: "אנחנו קמים בבוקר ומבשלים ביחד את הפינה הזאת, ואז אני מבשל מתכונים אחרים, ואז שירן נכנסת לפה לצלם דברים אחרים. זו עבודה, זו עבודה מסביב לשעון".
View this post on Instagram
הפך ל"בלוגר הורות"
שלושת הילדים שלהם מוכרים היטב ליותר מ-300 אלף העוקבים שיש להם במצטבר.
"כמות השאלות שהורים לילדים צעירים שואלים אותי היום היא הזויה", הוא אומר.
נהיית גורו אבות?
"בלוגר הורות. אני מבקש, אני בלוגר הורות", הוא מתקן. "שואלים אותי על הרדמות ושואלים אותי על גמילה מחיתולים ושואלים אותי מה זה החינוך המונטסורי, או מה זה לינה משותפת. מדברים איתי על זה כל כך הרבה, והדבר הכי מטורלל בסיפור הזה, שאני אשכרה נהנה מזה".
על הדרך הם גם משתפים באופן שבו הם מגדלים ומחנכים את השלישייה הפוטוגנית. עכשיו הם גם מוציאים ספר בישול שאמור לעזור להורים לשלב את הילדים בבישול במטבח.
"כן, אני משפיען. כן, אני יוצר תוכן דיגיטלי", הוא אומר. "אפילו עכשיו קשה לי להגיד, חסר לי את המילה 'שף'. אני מקבל מאות הודעות בשבוע, 'תודה רבה שעזרת לי עם הילד במה הוא יאכל', 'תודה רבה על ארוחת הערב שעשית'".
"שואלים אותי על הרדמות ושואלים אותי על גמילה מחיתולים או מה זה לינה משותפת. מדברים איתי על זה כל כך הרבה, והדבר הכי מטורלל בסיפור הזה, שאני אשכרה נהנה מזה"
"בוא'נה, זה ממלא אותי אושר עצום. זה כמו הימים הטובים שהיית מגיש במסעדה מנה והלקוח היה אומר לך: 'וואלה, פגז', זה מה שקורה, זה מה שמרגיש לי היום", הוא אומר.
"אני באמונה שלמה כלפי מה שאני עושה ואיך שאני עושה ואיך שאני מדברת אותו החוצה. לא נוגעת בי הביקורת"
שירן מילר
View this post on Instagram
אבל עם ההצלחה והחשיפה, מתחו העוקבים גם ביקורות קשות על בני הזוג עם טוקבקים כמו "קעקועים של שקל וחצי אחותי, בואי מחפשת תשומת לב בכוח", "אני לא מבין איך אימא מצטלמת כך".
"אני באמונה שלמה כלפי מה שאני עושה ואיך שאני עושה ואיך שאני מדברת אותו החוצה", אומרת שירן. "לא נוגעת בי הביקורת".
עומר: "כשאתה חשוף לגמרי ו-100% חשוף, אתה מודע לזה שתהיה עליך ביקורת, זה חלק מהמחיר שאתה משלם. אוקיי? אנחנו מוכנים לקחת את המחיר הזה, לשאת את המחיר הזה".
אבל מה יש בכם, בשניכם, שמושך כל כך הרבה אש? כאילו, על פניו, זוג חמוד.
שירן: "אנחנו מושכים אש?"
עומר: "את לא מבינה. מושכים מלא אש, מאמי".
שירן: "באמת?"
עומר: "מלא".
שירן: "אני לא מרגישה את זה".
כאילו, הביקורת על זה שבסוף, כאילו, הפכתם את המשפחה שלכם לביזנס.
עומר: "ולמה זה אמור להפריע למישהו? אנחנו משדרים".
שירן: "אני גאה בזה מאוד. יש לנו ערוץ תקשורת".
עומר: "זה משהו שעושה לנו טוב ומפרנס אותנו. אם זה מפריע למישהו בבית שאנחנו חושפים את חיי, שיסיר עוקב. אנחנו מצליחים לעסוק במשהו שאנחנו אוהבים, יש בזה פרנסה".
שירן: "נכון הקלישאה הזאת של 'נולדתי מחדש כשנולדו לי הילדים'? אני הקלישאה".
עומר: "יש לנו היום את היכולת להביא בייביסיטר כל ערב ולנסוע לתל אביב לאיזו מסעדה טובה וכיף. וואלה, יקר לי, לא בא לי, לא כיף לי כבר, לא אוהב להוציא את ההוצאות האלה על מסעדות, אני מעדיף לבשל בבית. אני במקום אחר, התרבות הזאת לא מעניינת אותי יותר".
בחזרה לזירת הפשע
ובכל זאת, כשאנחנו מציעים לו לחזור לזירת הפשע, הוא בוחר באופן אירוני דווקא במסעדת "בית תאילנדי" של השף יריב מלילי, שהוא אולי ההפך הגמור ממילר. מלילי מחזיק באותה מסעדה ומצליח איתה כבר כמעט 30 שנה, בלי סניפים ובלי אינסטגרם.
מלילי: "אתם ברחתם לכם".
עומר: "אתה יודע, כשגרנו פה, אז זה היה כל יום, עכשיו זה פעם בחודש כשמגיעים לעיר".
מלילי: "בחיים צריך הרבה מזל, ולא תמיד המתמטיקה שאתה בוחר היום היא נכונה לך לאחר כך".
עומר, לא עבר לך בראש, וואלה, אם אני הייתי נשאר עם מסעדה אחת, כזה, יכולתי גם שיהיה לי כזה מוסד ותיק, יציב לאורך שנים.
עומר: "יש בן אדם שיכול לבוא כל יום לאותו מקום, לעשות את אותו דבר ולדייק אותו ולדייק אותו ולדייק אותו, אני חושב יותר רוחבית".
שירן, ואם הוא בא אלייך עוד ארבע שנים ואומר: "תשמעי, אני פותח מסעדה", מה את אומרת?
שירן: "אם זה מה שבוער בו וזה מה שמעניין אותו לעשות, אני איתו".
עומר: "לא יקרה. אין סיכוי".
שירן: "בגלל זה אני אומרת את זה, כן?"