ביום ראשון ייערכו הבחירות הכלליות בלבנון, שמרחפת מעליהן שאלה אחת גדולה: האם יצליחו חיזבאללה ובעלי בריתה לשמור על רוב בין 128 חברי הפרלמנט, או שמתנגדיהם יגדילו את כוחם בכ-10 מושבים נוספים וימנעו מחסן נסראללה שליטה בממשלה, בצבא ובשירותי הביטחון?
נסראללה דואג ליצור מתח גבוה לקראת פתיחת הקלפיות. הוא מאיים על המפלגות הדורשות לפרק את חיזבאללה מנשקו, הוא מאיים למנוע מישראל לגשת להפקת גז משדה "כריש", שלבנון עדיין תובעת בעלות חלקית עליו – והוא הכריז על הפסקת שיתוף הפעולה עם המתווך האמריקני בשיחות על סימון הגבול הימי, עמוס הוכשטיין, בנימוק שהוא נולד בישראל ושירת בצה"ל. "לא הוכשטיין, לא פינקלשטיין ולא פרנקנשטיין", שאג נסראללה לתוך המיקרופון בסגנון אנטישמי מוכר.
אנשיו של נסראללה מפעילים לחצים על מועמדים בחלק מ-15 אזורי הבחירה לפרוש ברגע האחרון כדי לשפר את סיכויי הרשימות שמוליך חיזבאללה. בטור אחר ב-N12 הצעתי שישראל לא תשב, כדרכה, בחיבוק ידיים ותעשה כמה דברים בשקט, כדי לתמוך במועמדים מתנגדי חיזבאללה. לא נעשה כדבר הזה לצערי, וסעודיה לבדה נחלצה ממש ברגע האחרון למאמץ בלימה קדחתני כדי לעצור את הסחף בקרב הסונים לעבר שותפיו של נסראללה.
השגריר הסעודי בביירות מתרוצץ בין ריכוזי הסונים כדי לדרבן אותם להצביע, וזאת בניגוד לקריאתו של ראש הממשלה לשעבר סעד חרירי להחרמת הבחירות. חרירי בעצם גרם לסכנת התפוררות של המחנה הסוני, והשתקע באבו דאבי – בעוד כלי התקשורת של סעודיה מטיחים בו מדי יום גידופים ועלבונות, נסראללה כמובן מנסה לגרוף לצידו חלק מהקולות הסוניים שנותרו עדר בלי רועה, אחרי שגם כל ראשי הממשלה לשעבר הסונים האחרים החליטו שלא לרוץ. אם יעלה בידי נסראללה להביא קולות סוניים, יהיה בכך מבחינתו פיצוי על כך ששותפו הנוצרי הבכיר ג'ובראן בסיל, חתנו של הנשיא עאון, עתיד להפסיד הפעם חלק ניכר מן המושבים שיש לו בפרלמנט היוצא.
אחד הנעלמים הגדולים הפעם הוא השאלה אם תירשם הצלחה למועמדי המחאה הרבים, רובם צעירים משכילים מבני כל העדות, שנלחמים לא רק נגד חיזבאללה אלא גם נגד הממסד הפוליטי כולו שבו הם רואים – ובצדק – קרטל של פוליטיקאים מושחתים שדרדרו את לבנון לתהום של עוני וחורבן. אם כמה מהמועמדים האלה, כולם חסרי ניסיון של ממש, ייכנסו לפרלמנט החדש – יהיה זה משב רוח רענן שאין די בו כדי לשנות את פני הדברים.
כדאי לשים לב גם להסתערות של חיזבאללה והשותפים הדרוזים שלו על המנהיג הוותיק של הדרוזים בלבנון, וליד ג'ונבלאט, שהשאיר הפעם לבנו תיימור לרוץ במקומו. נסראללה מנסה לשבור, בעזרת סוכנים מתוך העדה, את כוחו ההיסטורי של בית ג'ונבלאט בהרי השוף – ואם יצליח בכך, לא תהיה זו בשורה משמחת.
לסיכום: ברור שכ-100 אלף לבנונים החיים בגולה, אשר טרחו הפעם להצביע, בחרו ברובם במתנגדי חיזבאללה – אבל כלל לא ברור שדי בזה כדי למנוע מנסראללה נאום ניצחון, בשעה שמערכת התמרונים וההפחדות שהוא מנהל בימים האחרונים עלולה להרתיע מצביעים נוצרים, דרוזים וסונים מלהגיע לקלפיות.