היריבים של עדן וישראל בדרך לגמר: אחרי שנה מטלטלת ומוזרה שבה תחרות המוזיקה הגדולה בעולם בוטלה לראשונה בהיסטוריה עקב התפשטות מגפת הקורונה, בעוד שלושה שבועות ה"דוז פואה" יחזור לחיינו - וגם רגעי המתח וההתרגשות, הדגלים המתנופפים - וכמובן, השירים. נציגת ישראל, עדן אלנה, שנאלצה להמתין הרבה יותר ממה שחשבה לרגע הגדול שלה, כבר נערכת לעלות על המטוס לרוטרדם שבהולנד - שם היא תפגוש עוד 38 אומנים מ-38 מדינות שרוצים רק דבר אחד: לנצח באירוויזיון. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רגע לפני שעדן תעלה על הבמה לראשונה בערב חצי הגמר הראשון של אירוויזיון 2021 ב-18 במאי (שיר מספר 12, בין בלגיה לרומניה - שלא תגידו שלא אמרנו) ותבצע את "Set Me Free", כאן ב-N12 הכנו לכם את המדריך השלם לקראת רוטרדם 2021: סקירה מלאה של כל השירים שיתמודדו באירוויזיון השנה - שהם למעשה המתחרים של עדן וישראל בדרך לגביע הזכייה הנוצץ. אילו מדינות מאיימות על ישראל בדרך לגמר (והשנה הדרך לשם נראית קשה מבעבר) - איזו מדינה שלא זכתה מעולם נמצאת חזק בתמונת הניצחון השנה, ומי המדינה שלראשונה אי פעם תשתתף בתחרות מהבית.

 

 

את המדריך המיוחד לקראת האירוויזיון חילקנו לשני חלקים: בכתבה הזו, נסקור את 16 השירים שיתמודדו בחצי הגמר הראשון וביניהם גם השיר הישראלי - ובנוסף 3 שירים מ-3 מדינות שיתחרו אוטומטית בגמר התחרות אבל קודם יצביעו בחצי הגמר שבו נשתתף. בשבוע הבא, בחלקו השני של המדריך - נסקור את 17 השירים שיתחרו בחצי הגמר השני ו-3 מדינות נוספות שיתחרו ישירות בערב הגמר וגם יצביעו בחצי הגמר השני.

ולמי מכם ששואלים - ככה התחרות עובדת: האירוויזיון מחולק לשלושה שלבים - שני חצאי גמר וגמר. בחצי הגמר הראשון, שייערך השנה ב-18 במאי, יתחרו 16 מדינות על 10 מקומות בגמר - וביניהן גם ישראל. חצי הגמר השני ייערך יומיים לאחר מכן, ב-20 במאי, ושם יתמודדו 17 מדינות על 10 המקומות האחרונים בגמר. ב-22 במאי ייערך הגמר שבו יתחרו 26 מדינות: 20 המדינות שעלו מחצאי הגמר ועוד 6 מדינות - 5 "המדינות המממנות" שמתחרות מדי שנה אוטומטית בגמר - בריטניה, צרפת, ספרד, גרמניה ואיטליה - ומדינה שישית, שהיא המדינה שזכתה בתחרות האחרונה וגם המארחת של התחרות הנוכחית - הולנד. 

16 השירים שיתחרו בחצי הגמר הראשון (לפי סדר ההופעה בערב התחרות):

מיקום שיא באירוויזיון: 6 (2006)
אחוזי העפלה לגמרים: 56% 

את התחרות השנה תפתח ליטא - מדינה בלטית קטנה שמעולם לא זכתה בה, אבל כזו שדווקא בשנה שעברה נחשבה לפייבוריטית גדולה - לפחות לפי טבלאות ההימורים. הליטאים לא היו מוכנים לוותר על "הקלף המנצח" שלהם - ההרכב The Roop - אבל הפעם נאלצו לבחור עבורם שיר חדש, "Discoteque". השיר מתחיל כמו שיר אחר שאתם כנראה מכירים - "Blurred Lines" של Robin Thicke - וממשיך כמו שיר פופי בניחוח רטרו שנתפרה עבורו הופעה פסיכדלית ומפחידה-משהו. ההימורים אמנם מחייכים להרכב הזה גם השנה, אבל בניגוד לשנה שעברה, ליטא לא בתמונת הזכייה ואירוויזיון בווילנה יישאר בגדר חלום רחוק. 

מיקום שיא באירוויזיון: 7 (1995, 2001)
אחוזי העפלה לגמרים: 38% 

לפני 26 שנה, ישראל שלחה לאירוויזיון בדבלין את ליאורה עם שיר שנקרא "אמן" - מעין שיר תפילה קליט, המנוני ואפקטיבי, מתברר, שהביא אותנו עד למקום השמיני והמכובד. אלא שמה שהתאים לאמצע שנות ה-90, כך נדמה, לא בדיוק חופף לזמננו - ואולי כדאי שתספרו את זה לסלובניה, מדינה שזהה בשטחה לזה של ישראל, אבל כזו שמעולם לא ניצחה בתחרות - וששלחה השנה שיר עם אותו שם ובאותה הרוח. השיבוץ של בלדת התפילה הזו כשיר מספר 2, שנחשב למיקום ששמור לשיר שההפקה רק רוצה להיפטר ממנו (ושיישאר בינינו, כן?), לא יעשה חסד עם המדינה הזו. ובמקרה הזה, נראה שגם התפילות לא יעזרו.

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (2008)
אחוזי העפלה לגמרים: 93% 

אי אפשר להתייחס לרוסיה בלי כמה שערוריות, נכון? אז קבלו: הזמרת שתייצג את המדינה השנה היא מנייז'ה, אמנית ממוצא טג'יקי שמחזיקה בדעות ליברליות למדי שמרגיזות את המשטר במוסקבה (מי שהביעה תמיכה בזכויות להט"ב, שתרים את מיקרופונה). ואם זה לא מספיק, אז היא צפויה לבצע שיר העצמה פמיניסטי שעוסק בדמותה של האישה הרוסייה - כזה שכבר זכה לביקורות קשות במדינה בטענה ל"השפלת גברים" והוביל לאיומים על חייה של הזמרת, שאף גרמו לה לשקול פרישה. ואחרי כל זה - אולי תשמחו לדעת שהשיר הרוסי לתחרות השנה הוא בכלל ישראלי: היוצרים שלו הם המפיק והיוצר אורי אבני ואורי קפלן מה"בלקן ביט בוקס" - מה שבאופן לא מפתיע הוליד יציאה מגניבה לאללה, שתהווה תחרות לא פשוטה לעדן שלנו. חכו לה גם בגמר. 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1974, 1984, 1991, 1999, 2012, 2015)
אחוזי העפלה לגמרים: 94%

עוד ניצחון אחד באירוויזיון - ושוודיה תהיה אלופת כל הזמנים בתחרות עם 7 זכיות (לצד אירלנד, שעדיין מחזיקה בשיא) - אלא שנראה שהשנה זה לא יקרה, והתחרות לא צפויה לחזור לשטוקהולם בשנה הבאה. למרות שסחף את השוודים בתחרות הקדם המקומית וקיבל מכל אחת מקבוצות הגיל שם 12 נקודות בדרך לתחרות ברוטרדם, הנציג הנבחר, טוסה, ככל הנראה לא הולך לקבל מיליוני קולות מהאירופאים. זוכה ה"איידול" השוודי שהגיע למדינה כפליט מקונגו אמנם יבצע שיר "אירוויזיוני" למדי - אבל גם כזה שנשמע כמו הרבה אחרים שכבר שמענו בעבר, ושכנראה תשכחו מהר מאוד. למרות זאת, שוודיה נחשבת חביבת צוותי השיפוט - ויותר מסביר להניח שתמצא את מקומה בגמר, כרגיל. 

מיקום שיא באירוויזיון: 2 (2016)
אחוזי העפלה לגמרים: 100%

כן, קראתם נכון: אוסטרליה משתתפת באירוויזיון למרות שהיא לא באירופה - ובכל פעם שהשתתפה היא עלתה לגמר, אלא שהשנה - הסיפור הוא אחר לגמרי. עקב נוהלי קורונה קשוחים במיוחד במדינה, נציגת אוסטרליה לא תוכל לצאת ממנה ולא תופיע בלייב ברוטרדם - מה שיוביל למצב שבו לראשונה בהיסטוריה, מדינה תתחרה באירוויזיון בלי לעלות על הבמה. אז מה כן יקרה? במקום הופעה בשידור חי, תוקרן לצופים הופעת גיבוי שהוקלטה "לייב טו טייפ" - הקלטה שבהפקה ביקשו מכל משלחת להפקיד, למקרה שחבריה לא יוכלו להגיע לתחרות. וכן, ייתכן מאוד שהדבר הזה עלול להשאיר את האוסטרלים מחוץ לגמר לראשונה בהיסטוריה. והאמת? שגם השיר עצמו לא בדיוק להיט.

מיקום שיא באירוויזיון: 7 (2019)
אחוזי העפלה לגמרים: 38%

מאז ש"הרפובליקה היוגוסלבית לשעבר של מקדוניה" שינתה רשמית את שמה ל"מקדוניה הצפונית" היא נוחלת הצלחות מפתיעות: באירוויזיון 2019 בתל אביב הגיעה למקום הראשון בהצבעת צוותי השיפוט (ולמקום השביעי הכללי - הגבוה שלה אי פעם) וגם העפילה לראשונה לטורניר היורו בכדורגל. אלא שנראה שהמזל של המדינה הזו עומד להיגמר ו"מצפון תיפתח הרעה" - כלומר, מרוטרדם. קצת לא נעים לומר, אבל את שלוש הדקות שבהן נציג המדינה לתחרות, Vasil, יעמוד על הבמה ויבצע את בלדת הדיסני הפומפוזית, המוגזמת והמיושנת שלו, תוכלו בהחלט לנצל כדי… להתרוקן. הפעם, השמש שבלב דגלה של המדינה עם השם החדש לא צפויה לזרוח - והיא עלולה לסיים במקום האחרון.

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996)
אחוזי העפלה לגמרים: 50% 

אירלנד היא אמנם אלופת האירוויזיונים של כל הזמנים עם שבע זכיות (ארבע מהן הושגו בתוך חמש שנים - שלוש מהן ברצף!), אלא שבשני העשורים האחרונים נראה שהשתבש לה הווייז והיא פשוט לא מצליחה לחשב מסלול מחדש. מי שמקווה לכייל את המצפן של האי הירוק בתחרות היא Lesley Roy ושירה "Maps" - שנשמע כמו שיר שנגנז מאלבום של קייטי פרי - ולא במקרה. השיר אמנם זוכה לאהדה יחסית בקרב חובבי התחרות ואת ההופעה צפויים לביים מי שאחראים להופעה המרהיבה של ״Heroes” שהביאה לשוודיה ניצחון באירוויזיון 2015, אבל למרות זאת - נראה שדרכה של אירלנד לגמר תהיה קשוחה.  
 

מיקום שיא באירוויזיון: 2 (2018)
אחוזי העפלה לגמרים: 60% 

את קפריסין באירוויזיון אתם כנראה זוכרים היטב בגלל אלני פוריירה, שכמעט לקחה לישראל את הזכייה עם "Fuego" ("אש") לפני 3 שנים. אז למה בעצם לשנות נוסחה מנצחת? גם ב-2021 קפריסין משגרת לתחרות זמרת עם שם דומה - ועם שיר שהטייטל שלו בספרדית ("El Diablo"- "השטן"), רק שהפעם לא מדובר על אש, אלא על "אש הגיהנום". השיר הוא אמנם קליט, עדכני ומוצלח למדי - אבל גם נשמע כמו מאשאפ של שני שירים שאתם מכירים של Rita Ora ושל Lady Gaga. אם נתעלם מזה שהכנסייה האורתודוקסית במדינה תקפה את השיר, שבעיניה הוא לא פחות מ"שיר סגידה לשטן" - מה שחולל סערה לא קטנה באי - כנראה שהשילוב של "אש", "אלנה/ אלני" ופופ עדכני שעשוי כהלכה שוב יוביל את קפריסין להצלחה.

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1985, 1995, 2009)
אחוזי העפלה לגמרים: 81%

אחרי השטן, חייב להגיע גם מלאך: באדיבותה של נורווגיה, הבא לעלות לבמה בחצי הגמר הראשון יהיה הזמר המקומי המצליח TIX, שיבצע את השיר "Fallen Angel" עם משקפי שמש שיכסו את עיניו וכנפי מלאך ענקיות מחוברות לגבו (ראו הוזהרתם: מדובר בגימיק שחוק שראינו לא אחת באירוויזיון). ו-TIX לא סתם יופיע כשעיניו מכוסות: הוא לוקה בתסמונת טורט, שגורמת לו לטיקים בעיניים - ומכאן גם שם הבמה שבחר. למרות הסיפור האישי, המראה הלא שגרתי (דבר רצוי בתחרות שבה חשוב לבלוט) והעובדה שאותו TIX עומד מאחורי הלהיט "Sweet But Psycho" של Ava Max (כן, כן, גם אנחנו הופתענו) - נורווגיה היא לא עולה בטוחה לגמר, וייתכן שהמלאך ששיגרה לרוטרדם אכן ייפול ברגע האמת.

מיקום שיא באירוויזיון: 4 (1996, 1999)
אחוזי העפלה לגמרים: 50%

אתגר הטיקטוק שקרואטיה הציבה לעצמה השנה בתחרות הוא לא פשוט: לנסות להתבלט בחצי גמר קשה עם הרבה מתחרות קשוחות ששלחו שירים טובים. בימינו, לשלוח לאירוויזיון שיר פופ טוב וקליט עם הופעה מהוקצעת זה לא בהכרח מספיק - וצריך להיות משהו "מעבר", כזה שבגללו הצופים ברצף השירים שמתחילים ונגמרים, יזכרו דווקא אתכם - ובמקרה הנ״ל, את המדינה הבלקנית שלא זכתה מעולם בתחרות. מעבר לאותו "טיק טוק" נדבק למוח בפזמון ורקדנים מסוקסים, שנדמה שהפכו לפריט חובה בכל שיר שלישי בערך שעולה על הבמה הגדולה בעולם, כנראה שלא תהיה לכם סיבה ממשית להיזכר בקרואטיה השנה - ומסתמן שהשעון שלה יפסיק לתקתק כבר בערב חצי הגמר.

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1986)
אחוזי העפלה לגמרים: 38% 

אם השם של הלהקה שתייצג את בלגיה באירוויזיון השנה מוכר לכם - אתם לא טועים: מדובר באותו הרכב שאחראי ללהיט "Mad About You" אי שם בתחילת המילניום, שזכה להצלחה גם בישראל. השנה, חברי Hooverphonic יחצו את הגבול מבלגיה להולנד השכנה, ויבצעו בתחרות ברוטרדם את "The Wrong Place", שכשמו - נראה שמצא את דרכו לתחרות הקיטש האירופאית די בטעות. השיר שנשמע כמו שיר שיכולתם בקלות להאזין לו ברדיו באוטו בדרך לעבודה, ללא ספק יתבלט כ"סמן איכות" בין שלל להיטי הפופ, הזיקוקים והגימיקים השנה, אבל השאלה היא האם הוא יצליח לסחוף מספיק צופים שיצביעו לו, בדגש על צופים צעירים.  

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1978, 1979, 1998, 2018)
אחוזי העפלה לגמרים: 63%

נציגת ישראל לתחרות, עדן אלנה, צפויה להותיר חותם של ממש באירוויזיון השנה: כמה רגעים לפני שתסיים לבצע את השיר "Set Me Free", היא צפויה להפיק את הצליל הגבוה ביותר שנשמע אי פעם על הבמה הזו - B6, המכונה גם "Whistle note" - צליל שמגיע מאזור החיוג של מאריה קארי ואריאנה גרנדה. זה יהיה ה-רגע שייזכר מהביצוע הישראלי, אחרי 3 דקות כמעט של ריקודים מתואמים בקצב לצלילי שיר קליט שקשה שלא לזמזם הרבה אחרי שהוא מסתיים. הרגע הזה אמנם טומן בחובו סיכון לא קטן, אבל כזה שיכול להיות גם הימור משתלם שיניב ניקוד נאה לישראל בדרך לגמר - זאת בניגוד לתמונה שמשתקפת בהימורים, שם ישראל נחשבת למדינה מתנדנדת בדרך לשלב הבא. תסמכו על אחת הנציגות הכי מוכשרות וכריזמטיות ששלחנו אי פעם שתספק הופעה לא פחות ממדהימה - כזו שיכולה להוביל להפתעה משמחת בטבלת הניקוד. בהצלחה!

מיקום שיא באירוויזיון: 3 (2005, 2010)
אחוזי העפלה לגמרים: 87%

מיד אחרי עדן, תעלה לבמה Roxen, זמרת צעירה נוספת שתבצע את אחד השירים הטובים שיש לשנת האירוויזיון הזו להציע - אך ששמו, "Amnesia" ("שיכחון", בעברית), הוא הדבר הכי מפחיד שיכול להיות בתחרות שהדבר הכי חשוב בה הוא שיזכרו אותך. השיר הוא אמנם כל מה ששיר פופ אפלולי ועדכני שכזה צריך בשנת 2021, אבל בכלל לא בטוח שאחרי מפגן קולי מרשים והופעה חזקה של עדן שלנו, מלוא תשומת הלב תופנה לשיר הרומני, שעל אף טיבו - עלול לשעמם לפרקים ואפילו להיות בלתי זכיר בעליל, בטח אחרי שמיעה אחת. רומניה ככל הנראה תהיה עוד אחת מהמדינות המתנדנדות בערב חצי הגמר - ויש לה סיבה לחשוש משיכחון של הצופים ברגע האמת.


מיקום שיא באירוויזיון: 1 (2011)
אחוזי העפלה לגמרים: 92%

לאירוויזיון 1976 שנערך בהולנד, נורווגיה שלחה שיר ששמו "Mata Hari", על שמה של הרקדנית והדוגמנית ההולנדית שהורשעה בריגול לטובת גרמניה במלחמת העולם הראשונה והוצאה להורג - ושסיפורה הפך מוכר בכל רחבי תבל. השיר, אגב, הגיע אז למקום האחרון. 45 שנה אחרי, אזרבייג'אן בוחרת לעשות את אותו הדבר - ולשלוח לאירוויזיון שנערך שוב בהולנד שיר שנושא את אותו השם - רק שבניגוד לנורווגיה של אז - היא לא תדורג אחרונה. "Mata Hari" של 2021 הוא המנון אתנו-פופ רפטטיבי שלא מ-מ-מרפה ואף מכיל מוטיבים הודיים מדבקים (ללא כל קשר לווריאנט המפורסם) - כזה שיגרום לכם לרצות לנענע את הראש מצד לצד. זה אמנם שיר שאין לו כל זכות קיום מחוץ לבועת האירוויזיון, אך את המטרה שלשמה הוא נוצר הוא ככל הנראה ימלא: עלייה לגמר - והצלחה יחסית בטבלת הניקוד.

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (2004, 2016)
אחוזי העפלה לגמרים: 100%

אוקראינה היא אחת המדינות המצליחות והמסקרנות באירוויזיון: בכל שנה היא שולחת שיר שונה לגמרי מקודמו - והמספרים לצדה: ב-18 שנות השתתפות היא זכתה פעמיים, הגיעה פעמיים למקום השני - ולא פספסה אף גמר. אחרי שנאלצה לפרוש מהאירוויזיון בתל אביב עקב מחלוקת פוליטית פנימית שערורייתית, היא חוזרת - והפעם עם שיר ייחודי שמבוסס על שיר עם נודע מהמחוז בו ממוקמת העיר צ'רנוביל, בה הכה האסון הגרעיני ב-1986. השיר, ששמו "Shum" ("רעש" באוקראינית) אמנם עלול להיות צורם למדי לאוזניים שאינן מקומיות, אך עם זאת, נראה שהמספרים יהיו לצדה של אוקראינה גם השנה - ושלוש דקות הרעש שהיא מייבאת לרוטרדם יישמעו גם בגמר.

מיקום שיא באירוויזיון: 2 (2002, 2005)
אחוזי העפלה לגמרים: 56%

המדינה שתנעל את חצי הגמר הראשון היא גם זו שנכון להיום לפחות, נחשבת לפייבוריטית לזכייה באירוויזיון 2021. דסטיני צ'וקוניארה, רק בת 18, הספיקה לזכות באירוויזיון הילדים ובאקס פקטור המקומי - מה שהקנה לה את הייצוג בתחרות השנה, וייתכן שהיא בדרך לנצח גם באירוויזיון של הגדולים ולהביא את התחרות לראשונה למדינת האיים הזעירה שבים התיכון. שם השיר שתבצע הוא אמנם בצרפתית, אך למעשה מדובר בלהיט פופ מלוטש באנגלית שנרקח על ידי כותבים שוודים ושהאלמנטים הבולטים בו הם צ'רלסטון בניחוח שנות ה-20 והקול הענק של דסטיני. צפייה בקליפ מעלה חשד יותר מקל שההשראה, המילים ומסר ההעצמה הנשית שבשיר מקורם בשיר שאתם מכירים היטב - השיר הזוכה של ישראל מ-2018, "Toy". כל שנותר לגלות הוא אם גם התוצאה הסופית תהיה זהה.

 

3 המדינות שיתחרו אוטומטית בגמר ושיצביעו בחצי הגמר הראשון:

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1982, 2010)

מדי שנה, יש שיר אחד לפחות שאף אחד לא חשב שיפתיע בענק - שיר שמכונה "סוס שחור". אחת המדינות שיכולה להיכלל בהגדרה הזו השנה היא גרמניה, שמשגרת לרוטרדם שיר שנשמע וגם נראה כמו הטרלה (בכל זאת, על הבמה הולכת להיות רקדנית בתוך תחפושת ענקית של אצבע משולשת) אבל שהמסר שלו עשוי להתברר כאפקטיבי למדי ולדבר גם לקהל וגם לצוותי השיפוט. Jendrik בן ה-26 יבצע את "I Don't Feel Hate", שיר שנועד לספק מענה לכל מי ששונא את האחר בגלל שונות כלשהי - דת, גזע, מראה חיצוני או נטייה מינית - ולומר לו "אני לא שם עליך, אתה יכול להמשיך לשנוא אותי". השיר נבחר לייצג את גרמניה לאחר סבב סינונים נרחב בקרב שלל מומחים - כך שייתכן שבמיקס היוקלילי, הגיטרות וכלי הנשיפה התזזיתי הזה, גלום פוטנציאל  להצלחה.

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1964, 1990)

ארץ המגף חזרה לאירוויזיון לפני עשור בדיוק אחרי שנים ארוכות של הפסקה - ומאז היא ביססה היטב את מעמדה כמדינה מצליחה, אם כי טרם ניצחה שוב. אחרי ששיגרה לתחרות בתל אביב את אחד הלהיטים הכי גדולים שיצאו ממנה בשנים האחרונות, "Soldi", והגיעה למקום השני - איטליה משנה כיוון ושולחת לרוטרדם שיר רוק בועט באיטלקית, שיבצע ההרכב Måneskin שזכה במקום השני ב"אקס פקטור" והפך לאחד ההרכבים הכי מדוברים באיטליה. השיר, שיהיה כמעט יחיד מסוגו השנה, כלל בתחילה ביטויים בלתי הולמים - כאלה שהיוצרים נאלצו לשכתב על מנת שיעמדו בכללי התחרות, אך עם או בלי אותן מילים "בעייתיות", מדובר באחד השירים המרעננים והמעולים של השנה הזו שתתקשו להוציא מהמוח.

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1957, 1959, 1969, 1975, 2019)

המדינה המארחת, שחיכתה שנה נוספת לרגע בו תוכל לקיים על אדמתה את התחרות, ככל הנראה צפויה להמשיך השנה מסורת מפוקפקת שהשתרשה בקרב מדינות מארחות בעידן החדש של האירוויזיון: להגיע לתחתית הטבלה. אם בעבר האהדה במגרש הביתי נחשבה ליתרון והשיר המקומי היה מגיע למקום נאה בטבלת הניקוד, בימינו לא מעט שירים של מדינות מארחות נכשלים - ויש מי שסבור שאותן מדינות שולחות בכוונה שירים "חלשים" כדי שלא ייאלצו לארח שוב את האירוע עקב העלויות הכלכליות הגבוהות הכרוכות בכך. השיר ההולנדי השנה - שיבוצע בחלקו בשפה שטרם נשמעה על בימת התחרות - סרנן טונגו (שפה מדוברת בסורינאם שבדרום אמריקה, שהייתה בעבר תחת שליטה הולנדית) הוא אמנם ייחודי וצבעוני, אבל גם בעל מבנה לא ברור - מה שככל הנראה יוביל להופעה מבולגנת ומקושקשת - ולכישלון. כך או כך, אחרי שתשמעו אותו - הולך להיות לכם חשק עז לברוקולי.

בשבוע הבא במגזין N12: החלק השני של מדריך שירי אירוויזיון 2021 - מי המתחרים הנוספים שמחכים בחצי הגמר השני ובגמר התחרות - וביניהם: הכוכב הבינלאומי שייצג את אחת המדינות הקטנות בעולם ושני המועמדים הנוספים לזכייה בתחרות השנה שנראים כמעט אותו דבר - וצפויים לגנוב זה לזה את ההצגה.