עובדים ישראלים ויהודים בטיקטוק מדווחים שהם מרגישים עוינות מצד החברה, ומספרים שהם מרגישים לא בטוחים, כך דיווחו היום (חמישי) ב-Fox Busniess. העובדים מספרים על הטרדות, תקיפות אישיות, וקריאות לחרם שהם חווים מאז החלה המלחמה בין ישראל לחמאס. עובדים אפילו מדווחים על קריאות של שמחה שנרשמו בקבוצות הצ'אט של העבודה למראה הזוועות שהתחוללו בישראל בשבעה לאוקטובר.

טיקטוק, פלטפורמת הווידאו החברתית שבבעלות החברה הסינית Bytedance, מעסיקה עובדים ברחבי העולם, חלקם ישראלים. אותם עובדים מספרים על אווירה קשה בחברה מאז אירועי 7 באוקטובר. העובדים מספרים שהם קיבלו תמיכה מועטה מאוד מצד הנהלת החברה, ושההנהלה מתעלמת באופן תדיר מהדיווחים שלהם על דברים שהם חווים מצד עובדים אחרים.

#al_aqsa_flood (צילום: tiktok)
#al_aqsa_flood|צילום: tiktok

באפליקציית הצ'ט של עובדי החברה, הקימו קבוצת צ'ט לתמיכה בעובדים הפלסטינים של החברה, אך קבוצה דומה לעובדים הישראלים לא הוקמה מכיוון שהחברה טענה שמדובר בקביעת עמדה פוליטית. הקבוצה הציעה לעובדים להשתמש בקבוצת צ'ט אחרת שמיועדת ליהודים, זאת למרות שלא כל היהודים ישראלים, ולא כל הישראלים שעובדים בחברה יהודים, ואירועי שבעה באוקטובר פגעו קשות גם בלא יהודים.

עובדים יהודים בחברה ממקומות שונים, בהם ארה"ב, בריטניה ומדינות נוספות באירופה, מעידים על הטרדות חוזרות ונישנות מצד עובדים אחרים, והטרדות קשות הפוגעות ביכולת שלהם להרגיש ביטחון בסביבת העבודה שלהם. ההטרדות כוללות גם שפה בוטה ואיומים פיזיים על אותם עובדים. בחלק מהמקרים, עובדים בטיקטוק התגאו בצ'טים הפנימיים של החברה ובכך שהם משחקים ומשנים את האלגוריתם של הפלטפורמה על מנת להציף תוכן אנטי-ישראלי. עובדים אחרים התגאו בכך שבעבודת המודרציה (השהיית תוכן קיצוני) שהם עושים עבור החברה, הם מתעלמים בכוונה מסרטונים המפיצים דיסאינפורנציה על הסכסוך ועל ישראל.

עובד אחד שיושב במשרדי החברה בטנסי התגאה בכך שהוא מעודד סרטונים שקוראים לחרם על מוצרים ישראליים וסנקציות נוספות על ישראל, זאת למרות שהחוק במדינה אוסר על קריאות לחרם על ישראל. אותו עובד שיתף את העובדים האחרים בקבוצת התמיכה לפלסטינים בטיקטוק מידע שלקח מתנועת ה-BDS המתארת אילו חברות עושות עסקים בישראל ועל כן יש להחרים אותן. הרשימה כוללת חברות כמו מקדונלדס, ברגר קינג, פיצה האט ודומינוס פיצה. עובד אחר סיפר שלחברה אין יותר שליטה ב-40 אלף העובדים האחראים על המודרציה באתר, ואלה בוחרים הרבה פעמים שלא לבדוק עובדות בנוגע לסכסוך בין ישראל לפלסטינים.

אחד העובדים סיפר שתוכן שמראה תמונות קשות מעזה אינו מוסר מהפלטפורמה, בעוד שתוכן שמראה את הזוועות שהתחוללו בישראל מוסר מיד. "אנחנו מרגישים שהפלטפורמה הפופולרית ביותר בעולם עובדת נגדנו כבני אדם", אמר העובד. בשיחות שנערכו בצ'ט הפנימי של עובדי טיקטוק, חלק מהעובדים נראו ממש חוגגים את אירועי שבעה באוקטובר ואת הפגיעה שחוו הישראלים מדי ארגון הטרור חמאס.

תוכן רגיש בטיקטוק (צילום: tiktok)
תוכן רגיש בטיקטוק|צילום: tiktok

אחד העובדים הישראלים של טיקטוק, שעובד בסניף בין-לאומי, סיפר שההגעה למשרד בימים אלה מלחיצה אותו. "אם אני הולך לעבודה, אני לא מדבר עם אף אחד על זה שאני מישראל או על קשרים שיש לי לישראל", הוא מספר. "כשהתקופה הרגישה הזאת תעבור, סיכוי סביר שטיקטוק לא תשאר עם הרבה מהעובדים היהודים שלה".

מאז אירועי 7 באוקטובר, עלתה שוב ושוב העובדה שטיקטוק מציפה תוכן אנטי-ישראלי ופרו-פלסטיני משמעותי יותר מתוכן התומך בעמדות ישראליות, וכן שהפלטפורמה הוצפה בתוכן אנטישמי. בשיחה שהתקיימה בין בכירים בטיקטוק לבין מספר יהודים העובדים בהוליווד, הציף השחקן סשה ברון כהן את הנושא. "מה שקורה בטיקטוק זה שהיא יוצרת את התנועה האנטישמית הגדולה ביותר מאז הנאצים", אמר אז. "תתביישו לכם".

מטיקטוק נמסר בתגובה: "אנו חולקים על הטענות הללו, שאינן משקפות את שגרת העבודה של רוב העובדים שלנו. לטיקטוק יש מדיניות מחמירה נגד אפליה והטרדה במקום העבודה, והעובדים שלנו מוזמנים לדווח על חששותיהם, גם באופן אנונימי אם הם בוחרים בכך. כל מקרה מתוחקר לגופו על ידי הצוות הפנימי המתאים לכך.
מנכ"ל טיקטוק שלח לכל העובדים הודעה המגנה באופן חד משמעי את המתקפה של 7 באוקטובר, ופרסמנו באתר שלנו הצהרה בנושא. לטיקטוק יש קבוצה פנימית בשם 'מזלטוק', שנועדה לספק תמיכה ומשאבים לעובדים היהודים והישראלים שלנו ולשמש קהילה עבורם, קבוצה שהכפילה את גודלה מאז תחילת המלחמה".

"אידיאולוגיות שנאה ואנטישמיות, אינן מורשות בפלטפורמה שלנו מאז ומתמיד", נמסר. "מ-7 באוקטובר עד 17 בנובמבר הסרנו יותר מ-1.1 מיליון סרטונים באזור ישראל, עזה והגדה בגין הפרת כללי הקהילה שלנו, בהם תוכן המקדם את חמאס, דברי שטנה, טרור ומידע כוזב. הנחיות הקהילה מיושמות באופן שווה על כל סוגי התוכן בטיקטוק, ואלגוריתם ההמלצות שלנו אינו 'מקדם' צד אחד על פני האחר".